Ravitsemispäällikkö suunnittelee ja johtaa catering- eli suurtalousalan keittiön työtä sekä vastaa sen toiminnasta. Tehtävässä tarvitaan organisointi- ja vuorovaikutustaitoja sekä vastuunkantokykyä.
Ravitsemispäällikkö suunnittelee ja johtaa catering- eli suurtalousalan keittiön työtä sekä vastaa sen toiminnasta. Tehtävässä tarvitaan organisointi- ja vuorovaikutustaitoja sekä vastuunkantokykyä.
Ravitsemispäällikkö vastaa suurkeittiön toiminnasta. Ravitsemispäällikkö laatii ruokalistat sekä suunnittelee ja johtaa ruoan valmistusta ja tarjoilua. Hän osallistuu itsekin tarvittaessa ruoan valmistukseen ja tarjoiluun.
Tehtäviin kuuluu seurata taloudellista kehitystä ja vastata kustannuslaskennasta sekä mahdollisesti myös budjetoinnista.
Catering- eli suurtalousalan keittiöitä on muun muassa kouluissa, oppilaitoksissa, päiväkodeissa, sairaaloissa, vanhainkodeissa, Puolustusvoimissa sekä henkilöstöravintoloissa. Työnantajana voi olla kunta, valtio, yhdistys, säätiö tai yksityinen yritys.
Ammattikorkeakouluissa voi suorittaa matkailu- ja ravitsemisalan ammattikorkeakoulututkinnon, restonomi (AMK).
Ravitsemispäälliköksi, ruokahuoltopäälliköksi ja ravitsemisesimieheksi voi edetä myös urakehityksen kautta.
Lähtökohtana voi olla catering-alan toisen asteen ammatillinen perustutkinto. Osaamista ja ammattitaitoa kerrytetään käytännön työkokemuksella