Suodata
Hotelli-, ravintola- ja catering-ala
Koulutustyyppi
Toteutustapa
Paikka
Näytä kaikki suodattimet
Näin suodatamme hakutuloksia
Haluatko tietää, miten suodatamme hakutuloksia? Lue täältä lisää siitä, miten koulutukset listautuvat hakutuloksissa.
Näyttää 1-20 koulutusta 172 tuloksesta
1
2
3
4
...
9
Mainokset

Suositut sijainnit

Opiskelijoiden kokemuksia alalla Hotelli-, ravintola- ja catering-ala

Osaamista työelämän tarpeisiin

Edessä herkullinen tulevaisuus? Opiskele itsellesi ammatti. Hae nyt.

Hotelli- ja ravintola-alan koulutus

Hotelli-, ravintola- ja cateringala tarjoaa monipuolisia työtehtäviä ja useita eri suuntautumisvaihtoehtoja. Alalla työpäivät ovat usein vaihtelevia ja työpäivät monipuolisia. Esimerkiksi työajat vaihtelevat paljon valitsemasi ammatin mukaan. 

Alan ammattinimikkeitä ovat esimerkiksi tarjoilija, kokki, ravintolapäällikkö, vastaanottovirkailija, hovimestari, hotellipäällikkö ja baarimikko.

Hotelli- ja ravintola-alan vaatimukset

Työn tarkat vaatimukset vaihtelevat eri ammattinimikkeiden välillä, mutta alalla on paljon yhteisiä vaatimuksia. 

Ammatinvalinnasta riippumatta hyvä stressinsietokyky, sosiaalisuus ja palvelualttius ovat alan valttikortteja. Joustavuus, hyvät yhteistyötaidot ja järjestelmällisyys ovat myös hyviä ominaisuuksia hektisellä alalla.

Ravintola- ja cateringalan perustutkinto

Ammattikoulujen Ravintola- ja cateringalan perustutkinto on kolmen vuoden pituinen ammatillinen tutkinto. Tutkinnon voi suorittaa myös aikuisena.

Perustutkinto tarjoaa kaksi eri suuntautumisvaihtoehtoa:

  • Asiakaspalvelun osaamisala
  • Ruokapalvelujen osaamisala

Ravintola- ja cateringalan perustutkinnon suorittanut tarjoilija osaa

  • toimia asiakaspalvelijan tehtävissä erilaisin liikeideoin tai toiminta-ajatuksin toimivissa ravintoloissa tai julkisen sektorin toimipaikoissa
  • kunnostaa asiakastiloja ja laittaa esille myytäviä tuotteita
  • esitellä, myydä ja tarjoilla ruokia ja juomia.

Ravintola- ja cateringalan perustutkinnon suorittanut kokki osaa

  • toimia ruoanvalmistuksen tehtävissä erilaisin liikeideoin tai toiminta-ajatuksin toimivissa ravintoloissa tai julkisen sektorin toimipaikoissa
  • valmistaa maukasta, ravitsevaa ja terveellistä ruokaa huomioiden erityisruokavaliot
  • laittaa ruoan esille annoksittain tai suurelle joukolle.

Miten kouluttaudutaan vastaanottovirkailijaksi?

Vastaanottovirkailijaksi voi kouluttautua suorittamalla Matkailualan perustutkinnon, kolmevuotisen ammatillisen tutkinnon.

Tutkinnon suorittanut vastaanottovirkailija osaa

  • toimia erilaisin liikeideoin toimivien majoitusliikkeiden asiakaspalvelutehtävissä
  • tehdä asiakkaiden huonevarauksia, sisään kirjaamisen ja lähtöselvityksen
  • esitellä ja myydä tuotteita ja palveluja
  • opastaa paikallisten matkailupalveluiden käytössä.

Muita hotelli-, ravintola- ja cateringalan koulutusvaihtoehtoja

Ammattikorkeakoulujen matkailu- ja ravitsemisalan ammattikorkeakoulututkinto tarjoaa suuntautumisvaihtoehtoina hotelli- ja ravintola-alan koulutusohjelman sekä hotelli- ja ravintola-alan liikkeenjohdon koulutusohjelman. 

Hotelli- ja ravintola-alan koulutusohjelmasta valmistunut Restonomi (AMK) voi muun muassa johtaa majoitus- tai ravitsemisliikettä tai matkailualan organisaatiota tai työskennellä elintarvike- tai ravintoalalla.

Hänen tehtävänimikkeitä ovat esimerkiksi hotellinjohtaja, hotellin myyntisihteeri, hovimestari, keittiöpäällikkö, ravintolapäällikkö, ravitsemispäällikkö ja vastaanottopäällikkö

Hotelli- ja ravintola-alan liikkeenjohdon koulutusohjelmasta valmistunut restonomi voi työskennellä esimerkiksi matkailu-, ravitsemis- ja talousalan esimies- ja johtotehtävissä.

Koulutuksesta valmistuneella on myös valmiudet työskennellä alalla yrittäjänä. Opinnoissa voi suuntautua joko hotelli- ja kongressipalvelujen tai ravitsemispalvelujen johtamiseen.

      Palaa sivun alkuun

      Lähteet: Ammattinetti.fi, Opintopolku