Hovimestari myy ravintolan tuotteita ja palveluja ravintolasalin "myyntipäällikkönä" sekä toimii tarjoilijoiden esimiehenä. Hovimestarin tehtäviin kuuluu ohjata ja valvoa tarjoilijoiden työtä sekä asiakspalvelua ja anniskelua. Työpaikkana voi olla esimerkiksi hotellin ravintola, yökerho tai laivan ravintola. Työ edellyttää ravintolan tuotteiden tuntemuksen
Palkka ja tietoa ammatista Hovimestari
Hovimestarin tehtäviin kuuluu ohjata ja valvoa tarjoilijoiden työtä, asiakaspalvelua ja anniskelua. Hovimestari toimii tarjoilijoiden esimiehenä, jolloin hän suunnittelee tarjoilijoiden viikoittaiset työajat ja päivittäisen työnjaon.
Hovimestarin työ on vaihtelevaa ja vastuullista. Hovimestari ottaa usein itse asiakkaita vastaan, esittelee ravintolan
Hovimestarin työpaikkana voi olla esimerkiksi hotellin ravintola, ruoka-, tanssi- ja laivaravintola tai yökerho.
Ammattikorkeakouluissa voi suorittaa matkailu- ja ravitsemisalan ammattikorkeakoulututkinnon restonomi (AMK).
Hovimestariksi voidaan edetä myös urakehityksen kautta. Lähtökohtana voi olla esimerkiksi hotelli-, ravintola- ja catering-alan perustutkinto, jossa voi suuntautua asiakaspalveluun.
Perustutkinnon voi suorittaa myös oppisopimuksella ja