Ravintolatyötekijä avustaa ravintolan keittiön ja salipuolen tehtävissä. Hän osallistuu ruoanvalmistukseen, ruoan jakeluun ja myyntiin sekä huolehtii keittiön tilojen ja laitteiden puhdistuksesta. Tyypillisiä työpaikkoja ovat kahvilat ja kahvilaravintolat. Työssä vaaditaan asiakaspalveluhenkisyyttä ja ripeää työskentelyotetta.
Palkka ja tietoa ammatista Ravintolatyöntekijä
Ravintolatyöntekijän työtehtävät ovat monipuolisia ja vaihtelevat sen mukaan työskennelläänkö keittiö- vai asiakaspalvelutiloissa. Joissakin ravintoloissa avustetaan sekä keittiössä että salin puolella.
Ravintolatyöntekijän työtehtäviä ovat esimerkiksi ruokien esivalmistelut sekä raaka-aineiden ja puolivalmisteiden kypsentäminen ja jakaminen. Tehtäviin voi
Tyypillisiä työpaikkoja ovat ravintolat, kahvilat, kahvilaravintolat ja henkilöstöravintolat.
Ravintolatyöntekijäksi voi työllistyä ilman alan peruskoulutusta. Tällöin työhön perehdyttäminen tapahtuu työpaikalla.
Toisen asteen ammatillisissa oppilaitoksissa voi suorittaa catering-alan perustutkinnon ja hotelli- ja ravintola-alan perustutkinnon.
Perustutkinnot voi suorittaa myös oppisopimuskoulutuksena ja näyttötutkintona.
Kuinka paljon Ravintolatyöntekijä tienaa?
Palkka samankaltaisille töille kuin Ravintolatyöntekijä
-
1 840 EUR