Ravintolapäällikkö vastaa ravintolan toiminnasta, taloudellisesta tuloksesta ja ravintolan henkilökunnan työnjohdosta. Monipuolisessa työssä tarvitaan organisointikykyä, vuorovaikutustaitoja sekä vastuunkantokykyä. Työpaikkoja ovat erilaiset ravintolat ruokaravintoloista yökerhoihin.
Palkka ja tietoa ammatista Ravintolapäällikkö
Ravintolapäällikkö vastaa ravintolan toiminnasta. Hän johtaa ja suunnittelee ravintolan asiakaspalvelu-, tarjoilu- ja myyntityötä. Työnkuva riippuu ravintolan koosta ja luonteesta. Varsinkin pienemmissä ravintoloissa työhön kuuluu hyvin monenlaisia tehtäviä.
Ravintolapäällikkö seuraa ravintolan taloudellista kehitystä ja vastaa kustannuslaskennasta, ja voi
Ravintolapäällikön työpaikkana voi olla esimerkiksi ruoka-, juoma-, tanssi- ja laivaravintolat sekä yökerhot ja hotellien ravintolat.
Ammattikorkeakouluissa voi suorittaa matkailu- ja ravitsemisalan ammattikorkeakoulututkinnon, restonomi (AMK).
Ravintolapäälliköksi voi edetä myös urakehityksen kautta. Lähtökohtana voi olla esimerkiksi hotelli- ja ravintola-alan toisen asteen ammatillinen perustutkinto.
Osaamista ja ammattitaitoa kerrytetään käytännön työkokemuksella ja
Kuinka paljon Ravintolapäällikkö tienaa?
Palkka samankaltaisille töille kuin Ravintolapäällikkö
-
3 213 EUR