Kokki valmistaa ja suunnittelee ruoka-annoksia ravintolan asiakkaille. Keittiön usein kiireinen työtahti edellyttää ripeyttä ja organisointikykyä. Työssä tarvitaan myös kädentaitoja, mielikuvitusta sekä hyvää väri-, maku- ja hajuaistia. Työpaikkana voi olla esimerkiksi hotelliravintola, korkeatasoinen ruokaravintola, henkilöstöravintola tai etninen
Palkka ja tietoa ammatista Kokki
Kokki valmistaa ravintolan asiakkaille monenlaisia kylmiä ja lämpimiä ruokia. Työhön kuuluu myös erilaisten raaka-aineiden ja puolivalmisteiden esikäsittelyä, käsittelyä ja kypsentämistä.
Ruoanvalmistus tapahtuu pääasiassa keittiössä, mutta toisinaan kokit joutuvat viimeistelemään, esittelemään ja annostelemaan ruokia myös ravintolasalissa. Työn vuoksi on
Ravintolakokki voi työskennellä esimerkiksi hotelliravintolassa, korkeatasoisessa ruokaravintolassa, henkilöstöravintolassa, pizzeriassa, etnisessä ravintolassa tai muissa ravintoloissa.
Toisen asteen ammatillisissa oppilaitoksissa voidaan suorittaa hotelli-, ravintola- ja catering-alan perustutkinto kokiksi suuntautuen.
Perustutkinnon voi suorittaa myös oppisopimuskoulutuksena ja näyttötutkintona.
Näyttötutkintoina voidaan suorittaa myös ravintolakokin ja suurtalouskokin ammattitutkinto sekä dieettikokin erikoisammattitutkinto.
Kuinka paljon Kokki tienaa?
Palkka samankaltaisille töille kuin Kokki
-
2 434 EUR
-
2 441 EUR
-
2 398 EUR