Keittäjä valmistaa ruokaa ja suunnittelee ruokahuoltoa esimerkiksi oppilaitoksissa ja vanhainkodissa. Ammatissa tarvitaan sekä ruoanvalmistustaitoja, että vastuullisuutta ja yhteistyökykyä. Myös erinomainen hygieniaosaaminen on keskeistä.
Palkka ja tietoa ammatista Keittäjä
Keittäjä toimii ruoanvalmistuksen sekä ruokahuollon suunnittelun ja organisoimisen tehtävissä erinäisissä keittiöissä esimerkiksi oppilaitoksissa tai vanhainkodeissa. Keittäjän vastuut ja tehtävät ovat työpaikkakohtaisia ja riippuvat esimerkiksi keittiön koostaa. Tyypillisiä tehtäviä ovat kuitenkin ruokalistojen suunnittelu, ruokien tilaus, ruoanvalmistus
Työpaikkoja ovat muun muassa sairaalan, vanhainkodin, päiväkodin, oppilaitoksen, puolustusvoimien keittiöt tai yrityksen henkilöstöravintolat.
Toisen asteen ammatillisissa oppilaitoksissa voi suorittaa ravintola- ja catering-alan perustutkinnon (kokki).
Osaamisen kartuttua voidaan suorittaa myös ruokapalvelujen ammattitutkinto (suurtalouskokki) ja erityisruokavaliopalvelujen erikoisammattitutkinto (dieettikokki).
Tutkinnon voi suorittaa myös oppisopimuskoulutuksena.
Kuinka paljon Keittäjä tienaa?
Palkka samankaltaisille töille kuin Keittäjä
-
2 425 EUR
-
2 424 EUR
-
2 429 EUR