🌊 Haluatko ulkomaille opiskelemaan? Me autamme!

Etsi koulutusta 👉

UKK – Muita opintoja

Täältä löydät sivustomme muiden käyttäjien lähettämiä opintoihin liittyviä kysymyksiä, joihin olemme parhaamme mukaan vastanneet. Jos et löydä vastausta sinua askarruttavaan pulmaan, voit lähettää meille uuden kysymyksen.

 

Etsi

Viimeisimmät kysymykset aiheesta: UKK – Muita opintoja

Taloustieteen opiskelu sivuaineena
Miten HY:n käsityönopettajaopiskeluun voisi yhdistää jotain kaupallisia aineita tai yrityksen taloustieteiden perusteita? Ihan tutkintoa en ajatellut tehdä, vaan sivuaineena, mutta HY:ssä ei taida olla vastaavia kursseja.
Vastaus

Hei!

Kiitos kysymyksestäsi ja pahoittelut lomakauden aiheuttamasta viiveestä vastauksen saamisessa.

Mikäli et ole sitä jo tehnyt, kannattaa vielä tiedustella mahdollisia HY:n omia kursseja ja opintokokonaisuuksia oman yliopistosi tukipalveluista.

Kannattaa tutustua myös muiden korkeakoulujen avoimen yliopiston koulutustarjontaan ja kysyä hakijapalveluista mahdollisuudesta suorittaa sivuaineopintoja ristiinopiskeluna toisessa suomalaisessa yliopistossa.

Kaupallisen alan opintoja voi kerryttää myös esimerkiksi suorittamalla omista yliopisto-opinnoista irrallisena tutkinnon osia ammatillisten oppilaitosten tarjonnan puolelta.

Toivottavasti näistä vinkeistä olisi sinulle apua!

Ystävällisin terveisin
Emma, studentum.fi

Ilmaiskursseja
Löytyykö mitä parin tunnin kestävää kurssia joka ei maksa mitään ja tehdään verkossa?
Vastaus

Hei ja kiitos viestistäsi.

Et kerro, mistä aihepiiristä olet etsimässä kurssia/koulutusta, joten en osaa suoraan etsiä ja vinkata sinulle vaihtoehtoja.

Jos sinulla on jo aihe tiedossa, Youtube on yksi hyvä paikka etsiä sopivaa ohjesisältöä.

Edullisia lyhytkursseja puolestaan löytyy esimerkiksi täältä.

Myös esimerkiksi korkeakoulut järjestävät joitain opintoja maksuttomana verkossa.

Voit kurkata myös maksuttomien etätoteutusten tarjonnan koulutus.fi-sivustollamme.

Ystävällisin terveisin

studentum.fi:n tiimi

Työ eläinsuojelussa
Minua kiinnostaa tulevaisuudessa tehdä töitä eläinsuojelun ja eläinten pelastamisen kanssa. Esimerkiksi vapaaehtoistehtävät ja/tai kenttätyöt kiinnostavat. Mitä kautta minun kannattaisi lähteä uraa tavoittelemaan lukion jälkeen? Onko muita vaihtoehtoja kuin eläinlääkis?
Vastaus

Hei ja kiitos kysymyksestäsi!

Eläinlääkäriksi kouluttautuminen on toki yksi vaihtoehto, mutta eläintensuojelussa ja eläinten pelastamisen tehtävissä on tarvetta myös muunlaisille osaajille. Esimerkiksi eläintenhoitajan tai -kouluttajan koulutus voisi olla yksi mahdollisuus.

Käytännön työ voi olla esimerkiksi kissojen loukutusta, eläintenhoitoa, sosiaalisen median päivittämistä, tutkimustyötä tai sijaiskotitoimintaa. Eläinsuojeluun voi lähteä mukaan vapaaehtoistoiminnan kautta - esimerkiksi SEY Suomen eläinsuojelun jäsenyhdistysten kautta.

Suosittelisin sinua ottamaan yhteyttä esim. juuri Suomen Eläinsuojeluun (SEY) ja kysymään heiltä lisätietoa konkreettisista työtehtävistä, joita alalla on. Samalla voit tiedustella alalla työskentelevien taustakoulutusta.

Kurkkaapa vaikka tämä sivu vuosittain palkituista eläinsuojeluteoista - mukana on todella erilaisia toimijoita. Vaihtoehtoja siis on! :)

Aurinkoisin terveisin

Emma, studentum.fi

Kaksi korkeakoulupaikkaa samanaikaisesti
Hei!

Olen ottanut ammattikorkeakoulupaikan vastaan 2022 ja suorittanutkin ensimmäisen vuoden. Haluaisin kuitenkin hakea ensi keväällä yliopistoon lukemaan toista alaa. Voinko hakea vaikka minulla on jo voimassa oleva koulupaikka? Voinko myös pitää nykyisen koulupaikkani, jos en ensi vuonna tulekaan valituksi uuteen kouluun?
Vastaus

Hei!

Kiitos kysymyksestäsi. Sinun on mahdollista hakea uutta korkeakoulupaikkaa, vaikka suoritatkin toista korkeakoulututkintoa samaan aikaan. Kunhan opiskelupaikat vastaanotetaan eri lukukausina, on mahdollista opiskella useammassa kuin yhdessä korkeakoulussa. Voit siis pitää nykyisen koulupaikkasi ja hakea uutta paikkaa. 

Ystävällisin terveisin

studentum.fi

Todistusvalinta ja valintakokeet
Entä jos on varasijalla 11, mutta käy valintakokeessa torstaina 1.6 niin jos valintakokeesta saa huonomman tuloksen/ei mennyt niin hyvin niin liikkuuko varasija kauemmas? Otetaanko sitten huomioon sekä todistusvalinnassa että valintakoevalinnassa vai miten se menee? + Olen ensikertalainen.
Vastaus

Hei!

Kiitos viestistäsi. Todistusvalinta ja  valintakoe ovat erillisiä hakuväyliä ja näin ollen ne eivät vaikuta toisiinsa, jos valintakokeessa ei menestykkään. Jos todistusvalinnan kautta on varasijalla 11. ja valintakoe menee odotettua huonommin, et mene todistusvalinnan kautta varasijalla taaksepäin.

Tsemppiä valintakokeisiin!

Ystävällisin terveisin

studentum.fi

Pääsykoeet
Pääsykokeesta...

Hei! Mietin, että jos en osallistukaan pääsykokeeseen, menetänkö ensikertalaisuusoikeuteni jatkoa ajatellen?
Vastaus

Heippa!

Kiitos kysymyksestäsi. Hakemalla korkeakouluun ei vielä menetä ensikertalaisuutta. Ensikertalaisuus menetetään siinä vaiheessa, kun otetaan ensimmäinen korkeakoulupaikka vastaan. Voit siis hakea useita kertoja korkeakouluun ensikertalaisena ja vasta vastaanotettuasi paikan menetät ensikertalaisuutesi.

Ystävällisin terveisin

studentum.fi

Pääsykokeet
Hei, onko minun enää mitenkään mahdollista päästä alempaan yliopisto hakukohteeseeni, jos otin jo paikan vastaan ylemmästä (ensijainen) hakukohde? Pisteeni olisivat riittäneet myös tähän toissijaiseen. Onko seuraava vaihtoehto hakea siirtohaussa?
Vastaus

Moikka!

Kiitos kysymyksestäsi. Opintopolun sivuilla sanotaan, että on mahdollista ottaa vain yksi korkeakoulupaikka vastaan lukukauden aikana, joka tarkoittaa sitä, että kun olet vastaanottanut jo jonkun paikan, et voi vastaanottaa toista. Vastaanotettuasi  jonkun opiskelupaikan, muista vaihtoehdoistasi paikkasi peruuntuu automaattisesti.

Tässä tilanteessa uskoisin, että ainut mahdollisuutesi on hakea siirtohaussa.

Ystävällisin terveisin

studentum.fi

Neurotiede
Hei!
Olen lukiossa ja unelmoin neurotieteen opiskelusta myöhemmin, mutta en haluaisi opiskella lääkärin tutkintoa. Mitä kautta on mahdollista päästä opiskelemaan neurotiedettä?
Vastaus

Hei,

kiitos viestistäsi. Mukava kuulla, että olet löytänyt itseäsi kiinnostavan alan. Neurotieteitä on mahdollista opiskella vasta maisterivaiheessa. Jos lääketiede ei kiinnosta, niin toinen mahdollisuus on opiskella kanditutkinto biologiasta.

Tsemppiä loppukevääseen!

Ystävällisin terveisin

studentum.fi

Vanhat todistukset
Hei,
Olen valmistunut lastenhoitajaksi Helsingin sairaanhoito-opistosta 1985. Todistukseni on hävinnyt muuttojen yhteydessä. Nyt minulla olisi tarvetta todistukselle. Onko mistään mahdollista saada todistusjäljennöstä? Sukunimeni on vaihtunut todituksen saamisen jälkeen. Kuinka minun tulee toimia?
Vastaus

Hei!

Kiitos kysymyksestäsi. Sinun kannattaa kysyä todistusta suoraan oppilaitoksesta. Oppilaitokset säilyttävät vanhoja todistuksia tietyn ajan. Jos heillä ei ole enää todistuksia, ne saattavat olla arkistoituna kaupungin arkistoissa. Toivottavasti löydät etsimäsi!

Ystävällisin terveisin

studentum.fi

Oppisopimuskoulutus yliopisto-opiskelijana
Hei! Opiskelen viimeistä vuotta yliopistossa, ja saan maisterintutkintoni valmiiksi jouluun mennessä. Viime aikoina on ollut ajatus hakea alaani osittain liittyvän ammattitaidon syventävää osaamista oppisopimuksella, ja tahtoisinkin hakeutua siihen mahdollisimman pian. Opintoni on siinä vaiheessa, että kesään mennessä saan kaiken muun valmiiksi, paitsi viimeisen harjoittelun, jonka suorittamisesta pitäisi sopia mahdollisen oppisopimustyöpaikan kanssa.
Mietin lähinnä, onko minun mahdollista hakea oppisopimuskoulutukseen, kun olen vielä yliopisto-opiskelija, vai onko tässä jotain mahdollisia kompastuskiviä?
Vastaus

Hei!

Kiitos kysymyksestäsi. Suosittelen sinua olemaan yhteydessä oman koulusi opinto-ohjaajiin, he osaavat auttaa parhaiten kysymyksesi kanssa. En usko, että hakemiselle on mitään estettä. Voit lukea lisätietoa oppisopimuskoulutuksista täältä.

Ystävällisin terveisin

studentum.fi

Näyttää 1-10 kysymystä 70 tuloksesta
1
2
3
4
...
7

Mainokset