Yhteiskäsittelijä työskentelee meijerissä pastöroitujen maitotuotteiden valmistuksessa. Yhteiskäsittelyyn kuuluvat separointi, vakiointi ja lämpökäsittely tehdään automaatiojärjestelmin, joten työ on pääasiassa prosessien valvontaa. Tehtäviin kuuluu myös näytteiden ottoa ja analysointia, laitteistojen pesua ja raportointia. Ammatissa tarvitaan mm.
Palkka ja tietoa ammatista Yhteiskäsittelijä, meijeriteollisuus
Yhteiskäsittelijä työskentelee meijerissä pastöroitujen maitotuotteiden kuten maidon ja kerman valmistuksessa. Yhteiskäsittelyssä tiloilta tuotu raakamaito separoidaan, vakioidaan ja lämpökäsitellään. Nämä prosessit kuuluvat kaikkien maitotuotteiden valmistukseen, mistä prosessin ja ammatin nimi tuleekin.
Yhteiskäsittely on pitkälle koneellistettu ja
Meijerit.
Toisen asteen ammatillista koulutusta meijerialalla järjestää Hämeenlinnassa sijaitseva Hämeen ammatti-instituutti. Suoritettava tutkinto on elintarvikealan perustutkinto. Tutkinnossa voi suuntautua meijerialaan ja valmistua meijeristiksi.
Elintarvikealan perustutkinnon voi suorittaa myös oppisopimuksella sekä näyttötutkintona aikuiskoulutuksessa.
Näyttötutkin