Elintarvikealan perustutkinto
Elintarvikealan perustutkinnon suoritettuasi voit työskennellä elintarvikkeiden valmistajana, leipuri-kondiittorina, lihatuotteiden valmistajana tai meijeristinä yritystoiminnan periaatteiden ja kestävän toimintatavan mukaisesti myös vaihtelevissa olosuhteissa ja kansainvälisessä ympäristössä.
Elintarvikealan perustutkinnossa on neljä osaamisalaa. Tredussa voit opiskella elintarvikkeiden valmistajaksi, leipuri-kondiittoriksi tai lihatuotteiden valmistajaksi.
Elintarvikkeiden valmistajana työskentelet elintarviketuotantolaitoksissa tai elintarviketeollisuudessa tai elintarvikeliikkeiden myynti- ja esittelytehtävissä. Leipuri-kondiittorin työpaikkoja ovat leipomot ja konditoriat tai teollisuusleipomot, paistopisteet, kahvila-konditoriat, suurtalous- ja ravintola-alan toimipisteet tai pitopalveluyritykset. Lihatuotteiden valmistajana työskentelet esimerkiksi lihanleikkaamoissa, lihavalmistetuotannossa tai teurastamoissa tai lihan käsittely- ja myyntitehtävissä.
Tutkinnon sisältö:
Elintarvikealan perustutkinto (180 osp) muodostuu pakollisista ja valinnaisista ammatillisista tutkinnon osista sekä yhteisistä tutkinnon osista.
Kaikille osaamisaloille yhteinen pakollinen ammatillinen tutkinnon osa on Elintarviketuotannossa toimiminen, 35 osp.
Osaamisalojen pakolliset tutkinnon osat:
Elintarviketeknologian osaamisala, elintarvikkeiden valmistaja
- Elintarvikeprosessien ohjaus ja käynnissäpito, 20 osp
Leipomoalan osaamisala, leipuri-kondiittori
- Leipomoalan prosessien ohjaus ja käynnissäpito, 20 osp
- Ruokaleipätuotteiden valmistus, 20 osp
- Kahvileipätuotteiden valmistus, 20 osp
- Konditoriatuotteiden valmistus, 20 osp
Liha-alan osaamisala, lihatuotteiden valmistaja
- Lihateollisuuden prosessien ohjaus ja käynnissäpito, 20 osp
Ammatillisia valinnaisia tutkinnon osia opiskelet valitun osaamisalan ja ammatillisten tavoitteittesi sekä työpaikalla tapahtuvan oppimisen mukaan. Tutustu osaamisalojen valinnaisuuteen Opetushallituksen elintarvikealan perustutkinnon tutkinnon perusteiden kautta.
Tämän lisäksi opiskelet viestintä- ja vuorovaikutuksen, matemaattis-luonnontieteellisen sekä yhteiskunta- ja työelämäosaamisen yhteiset tutkinnon osat (35 osp).
Opintosi sisältävät teoriaopintoja oppilaitoksessa, työssäoppimista työpaikalla sekä opiskelua erilaisissa digitaalisissa ympäristöissä.
Kiinnostuitko koulutuksesta?
Jos haluat lisätietoa aiheesta Elintarvikealan perustutkinto, voit täyttää alta löytyvän yhteydenottolomakkeen. Kysymyksesi lähetetään suoraan oppilaitokselle.Seuraavat toteutukset
Tutkinto / todistus
Elintarvikealan perustutkinto
Ota yhteyttä
Tampereen seudun ammattiopisto | Tredu
Tampereen seudun ammattiopisto Tredu on Suomen toiseksi suurin ammatillisen koulutuksen järjestäjä. Tredu toimii kahdeksan kunnan alueella 14:ssä toimipisteessä Tampereella, Kangasalla, Lempäälässä, Nokialla, Orivedellä, Pirkkalassa, Virroilla ja Ylöjärvellä. Tredussa opiskelee vuosittain noin 17 000 nuorta ja aikuista opiskelijaa. Koulutustarjonnassa on perustutkintoja,...
Lue lisää oppilaitoksesta Tampereen seudun ammattiopisto | Tredu ja katso koulutustarjonta täältä