Tuotannonsuunnittelijat työskentelevät elintarviketeollisuuden tuotantolaitoksissa, joissa he vastaavat tuotannon valmistus- ja henkilöstösuunnittelusta. Työn tavoitteena on luoda kustannustehokasta toimintaa. Tuotannonsuunnittelijat huolehtivat siitä, että oikeaa tuotetta valmistetaan oikeaan aikaan oikeassa paikassa. Työ edellyttää vastuullisuutta ja
Palkka ja tietoa ammatista Tuotannonsuunnittelija (elintarviketeollisuus)
Tuotannonsuunnittelija vastaa elintarviketeollisuuden tuotantolaitoksessa tuotannon valmistus- ja henkilöstösuunnittelusta tuottavuus- ja tulostavoitteiden saavuttamiseksi. Vastuualueet vaihtelevat tuotantolaitoksittain. Suurissa tuotantolaitoksissa voi olla useita tuotannon suunnittelijoita, joiden kesken vallitsee työnjako.
Myynti- ja tuotannonsuunnittelua
Elintarviketeollisuuden tuotantolaitokset.
Ammattikorkeakouluissa voi suorittaa tekniikan ammattikorkeakoulututkinnon insinööri (AMK) esimerkiksi bio- ja elintarviketekniikkaan suuntautuen.
Helsingin yliopistossa voi opiskella elintarvike- ja ravitsemustieteitä ja suorittaa ylemmän korkeakoulututkinnon elintarviketieteiden maisteri.