Ravintola- ja cateringalan perustutkinto | kokki
Tuo työsi välityksellä ihmisille mielihyvää usean eri aistin myötä! Kokkina työsi tulokset näkyvät, tuoksuvat ja maistuvat. Valintasi on siis ravintola- ja catering-alan perustutkinto, ruokapalvelun osaamisala, kokki.
Kokki valmistaa maukkaita lounas-, à la carte- ja tilausruokia sekä leivonnaisia. Kokki osaa huolehtia keittiön omavalvonnasta, raaka-aineiden varastoinnista ja puhtaanapidosta. Päivittäiseen työhösi kuuluu erilaisten ruoka-annosten suunnittelu ja valmistus sekä raaka-aineiden käsittely. Luovuus ja hyvä mielikuvitus ovat kokin valtteja siinä missä tarkkuus ja huolellisuuskin. Pääset toteuttamaan itseäsi ja tekemään tiimityötä, sekä toisaalta saat tehdä nopeita ja itsenäisiä päätöksiä.
Tulevaisuuden työpaikkojasi voivat olla erilaiset anniskelu- ja ruokaravintolat, henkilöstö- ja lounasravintolat, cateringalan yritykset, suurkeittiöt, kahvilat ja liikenneasemat, pikaruokaravintolat sekä juhla- ja pitopalveluyritykset.
Koulun oma ravintola, Ravintola Oppimestari, toimii opiskelijoiden oppimispaikkana, jossa opiskelijat tuottavat ravintolatoimintaa opettajansa valvonnassa. Sen lisäksi ravintolaoppimisympäristönä toimii kolme opiskelijaravintolaa Iisalmessa, Peltoniemessä ja Kiuruvedellä: Kaisla, Apila ja Aisakello sekä Kahvila-myymälä Eväsmestari.
Perustutkinto on tarkoitettu henkilöille, joilla on vain vähän tai ei ollenkaan kokemusta ko. alasta. Sopii alanvaihtajille, perusosaamista vahvistaville tai ensimmäistä ammatillisista tutkintoa suorittaville. Perustutkinto antaa laaja-alaiset valmiudet alan työtehtäviin. Tutkinto antaa kelpoisuuden korkeakoulututkintoon johtaviin opintoihin ja yleisen kelpoisuuden ammattikorkeakouluopintoihin.
Koulutuksen toteutus
Koulutuksen aloitus ja kesto määräytyy opiskelijalle laadittavan henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman (HOKS) mukaan huomioon ottaen koulutuksen aikataulu ja järjestämismahdollisuudet. Kielitaitovaatimus B1.Oppilaitoksesta otetaan sinuun yhteyttä 2 viikon sisällä hakemuksen jättämisestä ja selvitetään opiskelumahdollisuus. Opiskelijavalintaan vaikuttaa hakemukseen täyttämäsi tiedot sekä mahdolliset haastattelut ja/tai soveltuvuuskokeet.
Kiinnostuitko koulutuksesta?
Jos haluat lisätietoa aiheesta Ravintola- ja cateringalan perustutkinto | kokki, voit täyttää alta löytyvän yhteydenottolomakkeen. Kysymyksesi lähetetään suoraan oppilaitokselle.Seuraavat toteutukset
Hakeminen
Jos päätät peruskoulun keväällä, voit hakea koulutukseen yhteishaussa osoitteessa www.opintopolku.fi. Jos sinulla on jo ammatillinen tutkinto, ylioppilastutkinto tai korkeakoulututkinto, tai jäit ilman koulutuspaikkaa yhteishaussa, voit hakea jatkuvassa haussa.
Tutkinto / todistus
Ravintola- ja cateringalan perustutkinto, ruokapalvelun osaamisala,
kokki
Ota yhteyttä
Ylä-Savon ammattiopisto
YSAO avaa ovet työelämään, tänään ja huomenna. Ylä-Savon ammattiopisto on alueen, yritysten ja taidon kehittäjä, joka tekee työtä osaavamman maailman puolesta. YSAO tarjoaa nuorille ja aikuisille ammatillista koulutusta ja järjestää lyhytkoulutuksia. Opiskelijoina on nuoria ja aikuisia yli 4000 noin 150...
Lue lisää oppilaitoksesta Ylä-Savon ammattiopisto ja katso koulutustarjonta täältä