Ruokaleipätuotteiden valmistus | tutkinnon osa elintarvikealan perustutkinnosta
Tutkinnon osassa opiskellaan yleisimpien ruokaleipätuotteiden valmistusta eri tuoteryhmistä, kuten sämpylät, patongit, rieskat, vaaleat ruokaleivät ja ruisleivät. Koulutuksen tavoitteena on, että opiskelija hallitsee ruokaleipätuotteiden valmistuksen käsityö- ja leivontamenetelmät, työskentelee hygieenisesti ja ottaa huomioon prosessit. Opiskelija toimii kestävän kehityksen periaatteiden mukaisesti ja ymmärtää ympäristöosaamisen merkityksen alan yrityksille.
Keskeisemmät tutkinnon osaan kuuluvat työtehtävät ovat raaka-aineiden punnitus, taikinan teko, ylöslyönti, kohotus, paisto, jäähdytys, viimeistely ja pakkaustoiminnot. Opiskelija varmistaa tuoteturvallisuuden ja tuotteen laadun huomioiden valmistuksen ja säilytyksen aikana tapahtuvat fysikaaliset, kemialliset sekä mikrobiologiset toiminnat.
Koulutuksen toteutus
Koulutus toteutetaan oppisopimuskoulutuksena. Oppisopimuskoulutus on määräaikaiseen työsuhteeseen perustuvaa ammatillista koulutusta, jossa oppiminen painottuu työpaikalle ja ammattitaito hankitaan pääosin käytännön työtehtäviä tekemällä. Työnantaja nimeää opiskelijalle alan ammattilaisen työpaikkaohjaajaksi.
Työpaikalla tapahtuvaa oppimista täydennetään oppilaitoksissa järjestettävällä opetuksella. Opiskelijan aikaisempi osaaminen otetaan huomioon koulutusta suunniteltaessa ja jokaiselle opiskelijalle tehdään henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma (HOKS). Osaaminen osoitetaan näytöllä.
Kiinnostuitko koulutuksesta?
Jos haluat lisätietoa aiheesta Ruokaleipätuotteiden valmistus | tutkinnon osa elintarvikealan perustutkinnosta, voit täyttää alta löytyvän yhteydenottolomakkeen. Kysymyksesi lähetetään suoraan oppilaitokselle.Seuraavat toteutukset
Hakeminen
Koulutukseen hakeudutaan oppilaitoksen omien verkkosivujen kautta.
Koulutus soveltuu henkilölle, jolla on aikaisempaa osaamista elintarvike- tai ravintola-alalta. Opiskelijalla tulee olla alan työpaikka ja tutkinnon osaan soveltuvat työtehtävät voidakseen osallistua oppisopimuskoulutukseen.
Tutkinto / todistus
Elintarvikealan perustutkinto, Ruokaleipätuotteiden valmistus 20 osp
Ota yhteyttä
Variasta työelämän ammattilaiseksi
Vantaan ammattiopisto Varia on monialainen ammatillista koulutusta järjestävä oppilaitos. Tarjoamme laadukasta ja käytännönläheistä koulutusta nuorille, aikuisille ja organisaatioille. Toimipisteemme sijaitsevat lähellä kehäradan asemia hyvien kulkuyhteyksien päässä Aviapoliksessa, Hiekkaharjussa, Koivukylässä ja Myyrmäessä. Varian työelämäpalvelut sijaitsee Vantaan yrityspalvelukeskuksessa Leijassa. Variassa voi opiskella...
Lue lisää oppilaitoksesta Vantaan ammattiopisto Varia ja katso koulutustarjonta täältä