Ravitsemispalveluiden tuotteistaminen 20 osp | tutkinnon osa ravintola- ja cateringalan perustutkinnosta
Uusien ruoka-, leipomo- ja konditoriatuotteiden sekä palvelukonseptien kehittäminen työelämän tarpeisiin. Koulutuksessa keskitytään osallistujan oman tuotekehitysidean jalostamiseen, kokeiluun ja markkinointiin. Halutessasi voit lisäksi valita mukaan opintoihin omaa tuotekehitystä tukevan ammatillisen tutkinnon osa alan perus- tai ammattitutkinnosta, esimerkiksi ruoka- tai kahvileipäätuotteiden valmistus, kahvilapalvelut, kasvisruokien ja eritysruokavalioiden valmistus tai yritystoiminnan kehittäminen. Tuotekehitystä tukevat opinnot valitaan yhdessä ammatillisen opettajan kanssa.
Tuotekehityksen aikana hankitaan tietoa, selvitetään asiakasryhmien tarpeita ja huomioidaan eri vuodenaikoihin sopivat tuotteet sekä kestävän kehityksen näkökulmat. Lisäksi tuote tai palvelu hinnoitellaan ja sille luodaan markkinointimateriaali. Tuotteistamisessa ja markkinoinnissa käytetään apuna sosiaalista mediaa ja asiakaspalautteita.
Omia tuotteita on mahdollisuus kokeilla oppilaitoksessa koulutuksen aikana ja näin arvioida tuotteen toimivuutta käytännössä, esim. reseptiikka annokseksi, raaka-aineiden toimivuus, tuotteen visuaalisuus, säilyvyys ja kuljetettavuus. Osallistuja voi hyödyntää myös oppilaitoksen myymälöitä ja ravintoloita tuotteidensa testaamisessa ja asiakaspalautteiden keräämisessä.
Koulutuksen toteutus
Koulutus alkaa hakijan yksilöllisen aikataulun mukaan.
Koulutus toteutetaan valmentavalla otteella, jossa ammatillinen opettaja kannustaa, tukee ja sparraa osallistujan tuotekehitysprosessia. Jokaiselle osallistujalle laaditaan henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma (HOKS), joka määrittelee opiskelun sisällön ja keston, keskimäärin 2-6 kuukautta. Henkilökohtaisen ohjauksen lisäksi koulutukseen kuuluu teoriakoulutusta oppilaitoksessa ja/tai verkossa sekä opiskelijan itsenäistä työskentelyä. Osaaminen osoitetaan näytöillä. Tutkinnon osaan sisältyy 3-5 koulutuspäivää.
Koulutuksen voi suorittaa sekä oppisopimuksella, koulutussopimuksella että oppilaitosmuotoisesti opiskellen. Myös yrittäjän oppisopimus on mahdollinen. Suoritustapa sovitaan jokaisen osallistujan kanssa hakeutumisvaiheessa.
Kiinnostuitko koulutuksesta?
Jos haluat lisätietoa aiheesta Ravitsemispalveluiden tuotteistaminen 20 osp | tutkinnon osa ravintola- ja cateringalan perustutkinnosta, voit täyttää alta löytyvän yhteydenottolomakkeen. Kysymyksesi lähetetään suoraan oppilaitokselle.Seuraavat toteutukset
Hakeminen
Koulutukseen haetaan oppilaitoksen omien verkkosivujen kautta.
Koulutus soveltuu ravintola-, kahvila-, leipomo- ja konditoria-alan työntekijöille, yrittäjille ja asiantuntijoille, joilla on aikaisempaa kokemusta alalta sekä motivaatiota tuotekehitystyöhön. Koulutukseen voi osallistua myös useampi henkilö samasta yrityksestä, jolloin tuotekehitystyöstä syntyy yhteinen, yrityskohtainen projekti. Koulutus soveltuu myös em. alojen tavarantoimittajille.
Tutkinto / todistus
Tuotteistamiskoulutus ravintola-, kahvila-, leipomo- ja konditoria-alalleRavitsemispalveluiden tuotteistaminen 20 osp, ravintola- ja cateringalan perustutkinto, osatutkinto
Kustannukset
Koulutus on maksuton, kun osallistuja suorittaa ammatillisen tutkinnon osan tai osia henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelmansa mukaisesti.
Ota yhteyttä
Variasta työelämän ammattilaiseksi
Vantaan ammattiopisto Varia on monialainen ammatillista koulutusta järjestävä oppilaitos. Tarjoamme laadukasta ja käytännönläheistä koulutusta nuorille, aikuisille ja organisaatioille. Toimipisteemme sijaitsevat lähellä kehäradan asemia hyvien kulkuyhteyksien päässä Aviapoliksessa, Hiekkaharjussa, Koivukylässä ja Myyrmäessä. Varian työelämäpalvelut sijaitsee Vantaan yrityspalvelukeskuksessa Leijassa. Variassa voi opiskella...
Lue lisää oppilaitoksesta Vantaan ammattiopisto Varia ja katso koulutustarjonta täältä