Konditoriatuotteiden valmistus 20 osp | tutkinnon osa elintarvikealan perustutkinnosta
Opiskelija tekee alan yleisimpiä konditoriatuotteita ja koristeita, kuten pikkuleipiä, kääretorttuja, erilaisia kakkuja, tuulihattuja, suklaa- ja marsipaanikoristeita, ja käyttää valmistustapaan soveltuvia työvälineitä ja laitteita. Hän ottaa huomioon hygienian, työturvallisuuden, erityisruokavaliot ja sen hetkiset trendit. Varmistaa tuoteturvallisuuden ja tuotteen laadun huomioiden valmistuksen ja säilytyksen aikana tapahtuvat fysikaaliset, kemialliset sekä mikrobiologiset toiminnat. Oppii valmistusprosessit, toimii kestävän kehityksen periaatteiden mukaisesti ja ymmärtää ympäristöosaamisen merkityksen alan yrityksille.
Työtehtävissä opiskelija valitsee, käsittelee ja arvioi raaka-aineita ja käyttää niitä oikealla ja laadukkaalla tavalla. Hän hallitsee konditoriatuotteiden valmistuksen käsityömenetelmin ja käyttää sekoittamista, vaahdottamista, vatkaamista, paahtamista, kaulintaa ja yhdistelmätekniikkaa koneilla, laitteilla ja työvälineillä. Hän valmistaa erilaisia konditoriatuotteita ja konditoriakoristeita, käyttää luovuutta ja kädentaitoja valmistuksessa ja viimeistelyssä.
Koulutuksen toteutus
Koulutus toteutetaan oppisopimuskoulutuksena. Oppisopimuskoulutus on määräaikaiseen työsuhteeseen perustuvaa ammatillista koulutusta, jossa oppiminen painottuu työpaikalle ja ammattitaito hankitaan pääosin käytännön työtehtäviä tekemällä. Työnantaja nimeää opiskelijalle alan ammattilaisen työpaikkaohjaajaksi.
Työpaikalla tapahtuvaa oppimista täydennetään oppilaitoksissa järjestettävällä opetuksella. Opiskelijan aikaisempi osaaminen otetaan huomioon koulutusta suunniteltaessa ja jokaiselle opiskelijalle tehdään henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma (HOKS). Osaaminen osoitetaan näytöllä.
Kiinnostuitko koulutuksesta?
Jos haluat lisätietoa aiheesta Konditoriatuotteiden valmistus 20 osp | tutkinnon osa elintarvikealan perustutkinnosta, voit täyttää alta löytyvän yhteydenottolomakkeen. Kysymyksesi lähetetään suoraan oppilaitokselle.Seuraavat toteutukset
Hakeminen
Koulutukseen hakeudutaan oppilaitoksen omien verkkosivujen kautta.
Koulutus soveltuu henkilölle, jolla on aikaisempaa osaamista elintarvike- tai ravintola-alalta. Opiskelijalla tulee olla alan työpaikka ja tutkinnon osaan soveltuvat työtehtävät voidakseen osallistua oppisopimuskoulutukseen.
Tutkinto / todistus
Elintarvikealan perustutkinto, Konditoriatuotteiden valmistus 20 osp
Ota yhteyttä
Variasta työelämän ammattilaiseksi
Vantaan ammattiopisto Varia on monialainen ammatillista koulutusta järjestävä oppilaitos. Tarjoamme laadukasta ja käytännönläheistä koulutusta nuorille, aikuisille ja organisaatioille. Toimipisteemme sijaitsevat lähellä kehäradan asemia hyvien kulkuyhteyksien päässä Aviapoliksessa, Hiekkaharjussa, Koivukylässä ja Myyrmäessä. Varian työelämäpalvelut sijaitsee Vantaan yrityspalvelukeskuksessa Leijassa. Variassa voi opiskella...
Lue lisää oppilaitoksesta Vantaan ammattiopisto Varia ja katso koulutustarjonta täältä