Video
Technology of Wood, Plastics and Textiles (MSc) | päiväopinnot
Koulutusohjelma muodostuu moduuleista, jotka yhdistävät luentoja, seminaareja ja laboratorioharjoituksia. Koulutusohjelma painottaa myös käytännön osaamisen kartuttamiseen CAD-suunnitteluohjelmistoista ja tietokoneavusteisesta CAM-valmistuksesta, jotka ovat tärkeitä kaikilla tuotannon aloilla ympäri maailmaa. Koulutusohjelma tarjoaa ainutlaatuisen mahdollisuuden toteuttaa yksilöllisiä tutkimushankkeita yhdessä alan yritysten kanssa.
Koulutuksen sisältö
Technology of Wood, Plastics and Textiles -opetussuunnitelman maisteritasolla on mahdollista erikoistua puuteknologiaan tai muovi- ja tekstiilitekniikkaan. Kummallakin suuntautumisella on vankka teollinen ja teknologinen perusta, sillä tekstiili- ja vaatetus-, kumi- ja muoviteollisuuden sekä puu- ja huonekaluteollisuuden alatoimialojen osuus on 35 % Viron valmistavan teollisuuden myynnistä. Erikoisosaamista omaavien asiantuntijoiden suuri kysyntä on kasvanut yritysten investoidessa tuotannon laajentamiseen, teknologian kehittämiseen ja tehokkuuden parantamiseen vientimäärien kasvaessa.
Koulutuksessa opit perusteellisesti puu-, muovi- ja tekstiiliteollisuuden materiaalien rakenteesta, ominaisuuksista ja teknologioista. Saat perustiedot teknologiayrittäjyydestä, projektisuunnittelusta, analysoinnista ja johtamisesta. Voit täydentää opintojasi valinnaisilla aineilla. Tutuiksi tulevat myös tuotekehitykseen ja innovatiiviseen tuotantoon liittyvät materiaalien testausmenetelmät, toimialakohtaiset (puu tai tekstiili) CAD/CAM-teknologiat sekä tuotemallinnus ja tuotannon digitalisointi.
Ohjelma ei rajoitu pelkästään teoreettiseen tietoon - opetuksessa painotetaan paljon käytännön laboratoriotyötä, tehtävien ratkaisemista ja projektien toteuttamista. Verkko-oppiminen mahdollistaa joustavan tiedonhaun kaikilla kursseilla.
Opetus tapahtuu englanniksi. Kyseessä on kansainvälinen opinto-ohjelma, jossa opiskelu on ilmaista Viron ja muiden Euroopan unionin maiden kansalaisille.
Kiinnostuitko koulutuksesta?
Jos haluat lisätietoa aiheesta Technology of Wood, Plastics and Textiles (MSc) | päiväopinnot, voit täyttää alta löytyvän yhteydenottolomakkeen. Kysymyksesi lähetetään suoraan oppilaitokselle.Opintojen rakenne
- Yleiset opinnot – sisältävät kursseja projektisuunnittelusta, yrittäjyydestä ja johtamisesta.
- Perusopinnot – kurssit käsittelevät mm. materiaalitestausta, puun rakennetta, muovi-, tekstiili- ja yhdistelmämateriaaleja, CAD/CAM -teknologioita huonekaluteollisuudessa sekä muovi- ja vaateteollisuutta.
- Erikoistumisopinnot – suuntautumisvaihtoehdot: wood technology ja technology of plastics and textiles.
- Vapaavalintaiset opinnot – voit valita kursseja yliopiston tarjonnasta.
- Lopputyö – tutkimustyö tai toiminnallinen hanke omalta suuntautumisalalta.
Uramahdollisuudet
Kasvavat vientimäärät ovat saaneet valmistusyritykset investoimaan uusiin teknologioihin (automaatio, digitalisaatio jne.) ja lisäämään tuotantokapasiteettiaan. Tämän myötä suunnittelijoille, teknologioille, tuotantoasiantuntijoille ja johtajille, joilla on alan erityisosaamista, on suuri kysyntä kaikilla toimialoilla.
Voit aloittaa urasi insinöörinä, rakentajana, teknologia-asiantuntijana tai projektipäällikkönä alalla toimivissa yrityksissä, jotka ovat ensisijaisesti vientiin suuntautuneita yrityksiä kansainvälisillä tiimeillä. Tarvittavan työkokemuksen hankkimisen jälkeen looginen jatko on esimerkiksi osastopäällikön tehtävä (myynti-, osto-, tuotekehitys-, tuotanto- ja laatupäällikkö).
Materiaalinjalostusteollisuuden liiketoimintaprosessit ovat samankaltaisia, joten mahdollisuudet siirtyä toimialalta toiselle (esim. puualalta verhoilualalle) ovat erittäin hyvät ja tämä antaa paremmat sovellusmahdollisuudet työmarkkinoilla. Maisterintutkinnon suoritettuasi voit jatkaa uraa korkeakoulussa tai jatkaa opintojasi ilmoittautumalla tohtorintutkintoon.
Hakeminen
Hakijalla tulee olla vähintään alempi korkeakoulututkinto tekniikan tai luonnontieteiden alalta. Lisäksi hakijoiden tulee suorittaa GRE General Test-koe, kirjoittaa motivaatiokirje sekä osallistua verkossa suoritettavaan etähaastatteluun.
Koulutukseen haetaan oppilaitoksen omien kotisivujen kautta, ja kotisivuilta löydät myös tarkempaa lisätietoa koulutusohjelmakohtaisista hakukriteereistä ja GRE General Test -kokeesta.
Hakuaika 1.2.2024-1.8.2024.
Tutkinto / todistus
aster of Science in Engineering (MSc)
Kustannukset
EU:n ulkopuolisille opiskelijoille: 5000 €/ vuosi.
Koulutus on maksuton EU/EEA -maiden opiskelijoille.
Tietoa elämisen kustannuksista
Suomalaiset saavat Viroon opintorahaa ja asumislisää. Opintovuoden aikaista tukea saa syyskuusta kesäkuulle noin 460 euroa kuukaudessa. Tämän lisäksi opiskelija voi hakea valtion takaamaa opintolainaa, joka on kandiopiskelijalle 8000 euroa vuosittain (8000e x 3v). Keskimäärin tämä tekee 800 euroa kuukaudessa. Lisätietoja maisteriohjelmille myönnettävistä opiskelijaeduista saat Kelalta.
Tallinnassa eläminen on yleisesti edullisempaa kuin Suomessa, joten omiin elinkustannuksiin voi osittain vaikuttaa itse.
Tallinnan Teknillisen yliopiston asuntoloiden vuokrien hinta on noin 150 euroa kuukaudelta. Kaupungissa vuokralla asuminen kustantaa noin 300–600 euroa kuukaudessa. Jaetussa yksityisessä huoneistossa asuminen (kolmio kämppiksen kanssa) kustantaa n. 300–500 euroa kuukaudessa.
Elintarvikekustannukset Tallinnassa ovat noin 200–250 euroa kuukaudessa.