Video
Cybersecurity (MSc) | päiväopinnot
Koulutus järjestetään yhteistyössä Viron kahden suurimman yliopiston TalTechin ja Tarton yliopiston kesken. Cybersecurity ja Digital Forensics -opinnot järjestetään TalTechissa Tallinnassa ja Cryptography-opinnot Tarton yliopistossa. Ohjelmasta valmistuneet saavat tutkintotodistukset molemmista yliopistoista.
Cyber security
Verkkoturvallisuuteen kiinnitetään yhä enemmän huomiota maailmanlaajuisesti. Viro on tunnettu innokkuudestaan valjastaa IT-ratkaisut päivittäiseen käyttöön. Viro onkin pioneeri sähköisen äänestämisen ja -henkilöllisyyden saroilla. Lisäksi Viro omaksuu jatkuvasti uutta tietoa matkaviestintätekniikoista, verkkopankkipalveluista ja sähköisistä viranomaispalveluista.
Lukuisten verkkoratkaisujen ja internetin laajamittaisen käytön myötä on tarpeellista kiinnittää huomiota verkkoturvallisuuteen. Kurssivalintojen pohjalta voit suuntautua toiseen allaolevista aiheista tai rakentaa niistä itsellesi sopivan kokonaisuuden:
- Organisatorinen suuntaus: laki, käyttäytymistiede, standardit jne.
- Teknologinen suuntaus: verkkotyöskentely, hyökkäys- ja puolustusteknologia.
Digital Forensics
Digitaalinen rikostekninen tutkimus etsii IT-rikoksiin liittyviä materiaaleja digitaalisilta laitteilta. Digitaalisella rikosteknisellä tutkimuksella tulee olemaan merkittävä rooli tiedon eheyden ja turvallisuuden varmistuksessa sekä viranomaistyössä. Digitaalinen rikostekninen tutkimus liittyy olennaisesti myös valvonnan ja vastavalvonnan monimutkaisiin kysymyksiin.
Cryptography
Salaustekniikoita tarvitaan takaamaan yksityisyys ja tiedon eheys. Siksi niillä on elintärkeä rooli modernissa yhteiskunnassa, jossa tietoverkot ovat yhä tiiviimmin yhteydessä toisiinsa. Salaustekniikoiden asiantuntijoita tarvitaan kehittämään uusia tapoja turvata tietoa ja huolehtimaan siitä, että nykyiset ratkaisut ovat edelleen tarpeeksi vahvoja.
Kiinnostuitko koulutuksesta?
Jos haluat lisätietoa aiheesta Cybersecurity (MSc) | päiväopinnot, voit täyttää alta löytyvän yhteydenottolomakkeen. Kysymyksesi lähetetään suoraan oppilaitokselle.Opintojen rakenne
- Yleiset opinnot – sisältävät kursseja liiketoiminnasta ja yrittäjyydestä. Kurssien jälkeen ymmärrät yrittäjyyttä ja sen prosesseja.
- Perusopinnot – sisältävät kursseja järjestelmähallinnasta, verkkoteknologiasta, turvallisesta ohjelmistosuunnittelusta sekä salaustekniikoista.
- Erikoistumisopinnot – suuntautumislinjat: Cybersecurity, Digital Forensics ja Cryptography.
- Vapaavalintaiset opinnot – opiskelijat valitsevat kursseja omien kiinnostuksen kohteidensa tai suuntautumisensa mukaan.
- Opinnäytetyö – tieteellinen projekti, jossa opiskelija hyödyntää alan teoriatietoa IT-alan ja verkkoturvallisuuden ongelmien ratkaisemiseksi
Uramahdollisuudet
Koulutusohjelma tarjoaa asiantuntijatiedot ja -taidot, joiden pohjalta voit työllistyä esimerkiksi turvallisuusanalyytikoksi tai tutkimusinsinööriksi ja edetä urallasi esimiesrooleihin. Koulutusohjelma täydentää hyvin myös aiempia oikeustieteen tai poliisialan opintoja. Lisäksi koulutus tarjoaa upeat mahdollisuudet verkostoitua alan asiantuntijoiden kanssa ja löytää ainutlaatuisia urapolkuja. Voit jatkaa opintojasi myös tohtoritutkintoon.
Hakeminen
Hakijalla tulee olla vähintään alempi korkeakoulututkinto tietotekniikan, tieto- ja viestintätekniikan tai taloustieteen alalta (muut alemmat korkeakoulututkinnot voidaan sallia pohjakoulutukseksi, jos hakijalla on vähintään vuoden verran työkokemusta IT-alalta).
Lisäksi hakijoiden tulee suorittaa GRE General Test -koe, kirjoittaa motivaatiokirje sekä osallistua verkossa suoritettavaan etähaastatteluun. Sisäänpääsy Online-laboratorioon edellyttää myös toimivaa Internet-yhteyttä.
Koulutukseen haetaan oppilaitoksen omien kotisivujen kautta, ja kotisivuilta löydät myös tarkempaa lisätietoa koulutusohjelmakohtaisista hakukriteereistä ja GRE General Test -kokeesta.
Hakuaika 1.2.2024–1.8.2024.
Tutkinto / todistus
Master of Science in Engineering (MSc)
Kustannukset
Lukukausimaksu EU: n ulkopuolisille opiskelijoille: 6000 € / vuosi.
Koulutus on maksuton EU / ETA -maiden opiskelijoille.
Tietoa elämisen kustannuksista
Suomalaiset saavat Viroon opintorahaa ja asumislisää. Opintovuoden aikaista tukea saa syyskuusta kesäkuulle noin 460 euroa kuukaudessa. Tämän lisäksi opiskelija voi hakea valtion takaamaa opintolainaa, joka on kandiopiskelijalle 8000 euroa vuosittain (8000e x 3v). Keskimäärin tämä tekee 800 euroa kuukaudessa. Lisätietoja maisteriohjelmille myönnettävistä opiskelijaeduista saat Kelalta.
Tallinnassa eläminen on yleisesti edullisempaa kuin Suomessa, joten omiin elinkustannuksiin voi osittain vaikuttaa itse.
Tallinnan Teknillisen yliopiston asuntoloiden vuokrien hinta on noin 150 euroa kuukaudelta. Kaupungissa vuokralla asuminen kustantaa noin 300–600 euroa kuukaudessa. Jaetussa yksityisessä huoneistossa asuminen (kolmio kämppiksen kanssa) kustantaa n. 300–500 euroa kuukaudessa.
Elintarvikekustannukset Tallinnassa ovat noin 200–250 euroa kuukaudessa.