Video
Digital Health (MSc) | päiväopinnot
Terveydenhuollossa teknologinen kehitys etenee nopeasti. Teknologisilla ratkaisuilla on merkittävä vaikutus ihmisten terveyteen ja yhteiskunnan hyvinvointiin. Markkinoille tarvitaan uusia innovaatioita vastaamaan tulevaisuuden terveydenhuollon haasteisiin.
Digital Health -maisteriohjelmasta saat tarvittavan osaamisen sekä monitieteiset tiedot soveltaaksesi teknologiaa terveydenhuollossa. Ohjelmassa tutustut myös käytännön esimerkkeihin terveydenhuoltoalan innovaatioista ja digitaalisista ratkaisuista.
Koulutuksen sisältö
Koulutuksessa opit parhaat käytännöt toteuttaa sähköistä terveydenhuoltoa Virossa ja muualla maailmassa. Opit myös terveydenhuoltojärjestelmän kehityksessä tarvittavat muutosjohtamisen taidot.
Toimivista digitaalisista ja sähköisistä terveyspalveluista löytyy jo nyt paljon esimerkkejä. Virossa hyödynnetään sähköistä järjestelmää, jolla hallinnoidaan keskitetysti kansalaisten lääkkeenmääräystä ja jonka kautta terveydenhuoltopalvelut jakavat tietoa keskenään saumattomasti.
Myös sinä voit olla mukana muuttamassa terveydenhuoltoa! Koulutusohjelmassa opit tuottamaan lisäarvoa terveydenhuoltoalalle digitalisaation keinoin. Tulevaisuudessa saatat perustaa oman sähköisiä terveyspalveluja tarjoavan yrityksen, jatkaa opintojasi tohtoriohjelmaan, työskennellä sairaalan innovaatiojohtajana tai johtaa terveysteknologiaklusteria.
Kiinnostuitko koulutuksesta?
Jos haluat lisätietoa aiheesta Digital Health (MSc) | päiväopinnot, voit täyttää alta löytyvän yhteydenottolomakkeen. Kysymyksesi lähetetään suoraan oppilaitokselle.Opintojen rakenne
- Yleiset opinnot – Kurssien aiheina on mm. lääketieteen juridiikka ja etiikka, yrittäjyys ja liiketoimintasuunnittelu sekä tutkimussuunnittelu. Opiskelijat osallistuvat myös hankeperusteiseen maisteriseminaariin, jossa he tiiminä kehittävät innovaatiivisia ratkaisuja terveydenhuollon haasteisiin.
- Perusopinnot – sisältävät perusteet eHealthista, terveyspolitiikasta ja terveyden edistämisestä sekä ihmisen anatomiasta ja sairauksista.
- Erikoistumisopinnot – sisältävät syventäviä kursseja terveysteknologioista, joihin kuuluu mm. terveydenhuoltopalvelujen tietojärjestelmät ja analysointi, lääketieteellinen kuvantaminen ja signaalit, terveydenhuollon laadunvalvonta ja yhteensopivuus, epidemiologia, terveydenhuollon rahoitus ja arviointi. Opintoihin sisältyy myös työharjoittelujakso yhteistyössä toimialan kumppanien kanssa.
- Vapaavalintaiset opinnot – kursseja voi valita vapaasti monipuolisesta kurssitarjonnasta.
- Lopputyö – Tutkimus tai tieteellinen artikkeli, jossa opiskelija soveltaa monipuolisesti tietojaan digitaalisesta terveydenhuollosta.
Uramahdollisuudet
Koulutusohjelma panostaa opiskelijoiden verkostoitumiseen digitaalisia terveyspalveluja tarjoavien toimijoiden, valtion virastojen ja start up -yritysten kanssa.
Valtaosa koulutusohjelman alumneista on ollut työharjoittelussa tai siirtynyt työskentelemään digitaalisia terveyspalveluja tarjoaviin yrityksiin, terveydenhuoltojärjestelmiä ja -sovelluksia kehittäviin IT-yrityksiin, valtion virastoihin ja start up -yrityksiin.
Merkittävä osa työpaikoista pyrkii parantamaan terveydenhuollon laatua ja saavutettavuutta. Tehtävissä mm. kehitetään terveydenhuollon prosesseja ja digitaalisia ratkaisuja. Monet TalTechin alumneista työskentelevät tai ovat perustaneet alan start up -yrityksiä.
Hakeminen
Hakijalla tulee olla vähintään alempi korkeakoulututkinto sosiaali- ja terveysalalta tai luonnontieteen, tietotekniikan, julkishallinnon, taloustieteen tai oikeustieteen aloilta. Lisäksi hakijoiden tulee suorittaa GRE General Test-koe, kirjoittaa motivaatiokirje sekä osallistua verkossa suoritettavaan etähaastatteluun.
Koulutukseen haetaan oppilaitoksen omien kotisivujen kautta, ja kotisivuilta löydät myös tarkempaa lisätietoa koulutusohjelmakohtaisista hakukriteereistä ja GRE General Test -kokeesta.
Hakuaika 1.2.2024-1.8.2024.
Tutkinto / todistus
Master of Science in Engineering (MSc)
Kustannukset
Lukukausimaksu EU: n ulkopuolisille opiskelijoille: 6000 € / vuosi.
Koulutus on maksuton EU / ETA -opiskelijoille.
Tietoa elämisen kustannuksista
Suomalaiset saavat Viroon opintorahaa ja asumislisää. Opintovuoden aikaista tukea saa syyskuusta kesäkuulle noin 460 euroa kuukaudessa. Tämän lisäksi opiskelija voi hakea valtion takaamaa opintolainaa, joka on kandiopiskelijalle 8000 euroa vuosittain (8000e x 3v). Keskimäärin tämä tekee 800 euroa kuukaudessa. Lisätietoja maisteriohjelmille myönnettävistä opiskelijaeduista saat Kelalta.
Tallinnassa eläminen on yleisesti edullisempaa kuin Suomessa, joten omiin elinkustannuksiin voi osittain vaikuttaa itse.
Tallinnan Teknillisen yliopiston asuntoloiden vuokrien hinta on noin 150 euroa kuukaudelta. Kaupungissa vuokralla asuminen kustantaa noin 300–600 euroa kuukaudessa. Jaetussa yksityisessä huoneistossa asuminen (kolmio kämppiksen kanssa) kustantaa n. 300–500 euroa kuukaudessa.
Elintarvikekustannukset Tallinnassa ovat noin 200–250 euroa kuukaudessa.