Video
Tieto- ja viestintätekniikan perustutkinto | hyvinvointiteknologia-asentaja
Hyvinvointiteknologia-asentaja tuntee kotien, sairaaloiden ja hoivayksiköiden tekniset järjestelmät. Hän pystyy asentamaan, huoltamaan, korjaamaan ja opastamaan asiakkaita laitteiden käyttöönotossa.
Ammatissa tarvitaan teknistä osaamista, ongelmanratkaisu-, päättely- ja soveltamiskykyä, kykyä itsenäiseen työskentelyyn sekä yhteistyötaitoja.
Ammatissa tehdään läheistä yhteistyötä sosiaali- ja terveysalan toimijoiden kanssa ja hyvistä vuorovaikutustaidoista on etua ammatissa toimiessa. Hyvinvointiteknologia-asentajalla on hyvät edellytykset jatkaa opiskelua AMK-insinööriksi ja erikoistua esimerkiksi terveys- ja hyvinvointiteknologiaan.
Hyvinvointiteknologia-asentaja työelämässä
Hyvinvointiteknologia-asentaja työllistyy teknisiin asennusliikkeisiin-, hoito- ja kuntoutuslaitoksiin, sairaaloihin, alan teollisuuteen, turva- ja kulunvalvontalaitteita toimittaviin yrityksiin ja maahantuontiin. Työtehtäviin voi kuulua terveydenhuoltojärjestelmien laiteasennukset sekä kotiasumisen tukijärjestelmien asennustyöt sekä niihin perehdyttäminen. Ammattinimikkeitä voivat olla esim. tekninen asentaja, tekninen huoltaja, tietoliikenneasiantuntija tai turvalaiteasentaja.
Kiinnostuitko koulutuksesta?
Jos haluat lisätietoa aiheesta Tieto- ja viestintätekniikan perustutkinto | hyvinvointiteknologia-asentaja, voit täyttää alta löytyvän yhteydenottolomakkeen. Kysymyksesi lähetetään suoraan oppilaitokselle.Seuraavat toteutukset
Hakeminen
Jos päätät peruskoulun keväällä, hakeudut koulutukseen toisen asteen yhteishaussa (www.opintopolku.fi). Jos sinulla on jo ammatillinen tutkinto, ylioppilastutkinto tai korkeakoulututkinto tai haluat muuten täydentää osaamistasi, voit hakea jatkuvassa haussa (haku suoraan oppilaitokseen Sasky.fi/koulutukset).
Jatko-opinnot
Ammatillinen perustutkinto antaa yleisen jatko-opintokelpoisuuden ammattikorkeakouluihin ja yliopistoihin. Lisää koulutusta voi hankkia myös esim. suorittamalla ammattitutkinnon tai erikoisammattitutkinnon.
Tutkinto / todistus
Tieto- ja viestintätekniikan perustutkinto, Hyvinvointiteknologia-asentaja
Kustannukset
Oppivelvollisuuslain 4 §:ssä tarkoitettu koulutus on opiskelijalle maksutonta sen kalenterivuoden loppuun, jolloin opiskelija täyttää 20 vuotta tai kunnes hän on suorittanut perustutkinnon loppuun.
Jatkuvan haun kautta hakeutuville opiskelijoille kustannuksia syntyy mm. koulumatkoista, työvälineistä, oppikirjoista tai muusta opiskelumateriaalista sekä mahdollisista opintokäynneistä. Opetus on maksutonta ja koulupäivinä saa maksuttoman aterian.
Ota yhteyttä
Tervetuloa opiskelemaan Sasky koulutuskuntayhtymään Karkkuun!
Karkun kotitalous- ja sosiaalialan oppilaitos sijaitsee hyvien julkisten kulkuyhteyksien varrella luonnon kauniilla paikalla Sastamalan Karkussa. Kulkemaan pääsee junalla sekä Tampereen että Porin suunnasta tai linja-autolla Sastamalan keskustasta. Oppilaitoksessa on asuntola. Karkun kotitalous- ja sosiaalialan oppilaitoksessa voit opiskella lähihoitajaksi, kiinteistönhoitajaksi, kodinhuoltajaksi,...