Tieto- ja viestintätekniikan perustutkinto | elektroniikka-asentaja
Elektroniikka-asentajana asennat ja huollat elektroniikkalaitteita. Opinnoissasi perehdyt elektronisten laitteiden valmistukseen, huoltoon ja asennukseen. Nykyaikaisessa yhteiskunnassa elektroniikkaa on kaikkialla. Ilman sitä yhteiskunta ei toimi. Opiskele itsellesi alati kehittyvä tulevaisuuden ammatti.
Nykyaikaisessa yhteiskunnassa elektroniikkaa on kaikkialla. Ilman sitä yhteiskunta ei toimi. Lukkoja, robotteja, autoja, lentokoneita, maatalous- ja metsäkoneita, IoT, kannettavia viestintävälineitä ja kodinkoneita ohjataan ja hallitaan elektroniikan ydintekniikka olevien mikroprosessorien ja niiden ohjelmistojen avulla. Myös teollisuuden tuotantoprosessit ovat elektroniikkaohjattuja.
Tieto- ja viestintätekniikan perustutkinto antaa opiskelijalle tarvittavan perusosaamisen tietotekniikan tuotanto-, asennus-, huolto- ja kunnossapitotehtäviin. Elektroniikka-asentajana osaat tehdä elektroniikkatuotantoon liittyviä testaus-, korjaus- ja käyttöönottotehtäviä sekä huolto- ja asennustoimintaan liittyviä asiakaspalvelutöitä.
Tutkinnon rakenne ja opinnot
Tutkinnon laajuus on kokonaisuudessaan 180 osaamispistettä (osp). Tutkinto muodostuu ammatillisista tutkinnon osista (145 osp) sekä yhteisistä tutkinnon osista (35 osp).
Pakolliset ammatilliset tutkinnon osat
- Tieto- ja viestintätekniikan perustehtävät, 25 osp
- Elektroniikka-asennukset, 45 osp
Valinnaiset ammatilliset tutkinnon osat
- Tarkentuu myöhemmin
Yhteiset tutkinnon osat, 35 osp
- Viestintä- ja vuorovaikutusosaaminen
- Matemaattis-luonnontieteellinen osaaminen
- Yhteiskunta- ja työelämäosaaminen
opiskeluaika 2 – 3 vuotta. Sinulle laaditaan henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma (HOKS), jossa tunnistetaan ja tunnustetaan aiempi osaamisesi ja todetaan millaista osaamista tutkinnon muodostumiseen tarvitset. Tämä määrittää opiskeluaikasi.
Työllistyminen ja jatko-opintomahdollisuudet
Elektroniikka-asentajana voit toimia esimerkiksi seuraavissa työtehtävissä:
- matkapuhelimien, tietokoneiden, terveydenhuollon laitteiden sekä mittaus- ja tarkkailulaitteiden valmistus ja myynti
- elektroniikkalaitteiden kokoaminen erilaisista komponenteista ja laitteiden testaus ja asennus
- teleoperaattoreiden laitteiden asennus, huolto ja korjaus
- elektroniikkalaitteiden huolto- ja korjaustehtävät huoltoyrityksissä
- myynti-, asennus- ja huoltotehtävät kodinelektroniikkaa ja tietotekniikkaa myyvissä liikkeissä Liikkeet, jotka myyvät elektroniikkaa, tietokoneita jne
Elektroniikka-asentajan opinnot takaavat sinulle vahvan pohjan jatko-opintoihin. Tutkinto antaa myös yleisen jatko-opintokelpoisuuden. Voit jatko-opiskella esimerkiksi ammattikorkeakoulussa ja yliopistossa.
Kiinnostuitko koulutuksesta?
Jos haluat lisätietoa aiheesta Tieto- ja viestintätekniikan perustutkinto | elektroniikka-asentaja, voit täyttää alta löytyvän yhteydenottolomakkeen. Kysymyksesi lähetetään suoraan oppilaitokselle.Seuraavat toteutukset
Hakeminen
Jos päätät peruskoulun keväällä, voit hakea koulutukseen yhteishaussa. Jos sinulla on jo ammatillinen tutkinto, ylioppilastutkinto tai korkeakoulututkinto, tai jäit ilman koulutuspaikkaa yhteishaussa, voit hakea jatkuvassa haussa.
Kielitaidon arviointi
Tutkinto / todistus
Tieto- ja viestintätekniikan perustutkinto, elektroniikka-asentaja
Kustannukset
Opetus on opiskelijoille maksutonta. Muille kuin oppivelvollisille opiskelun aikana sinulle syntyy kuluja opiskeluun liittyvistä materiaaleista kuten oppikirjoista, opiskeluvälineistä, sekä työasusta.
Ota yhteyttä
OSAO
OSAO on Suomen johtava koulutusyhteisö, joka mahdollistaa työelämäosaamisen ja jatkuvan oppimisen. Meillä on ammatillisen koulutuksen kaikki alat ja koko elinkaari – kaikille ikäryhmille. Opiskele ammatti, kehitä osaamistasi tai siirry uudelle alalle. Olemme avoinna hakijoille läpi vuoden. Opiskelijoita 8 500 Mitattu opiskelijatyytyväisyys...
Lue lisää oppilaitoksesta OSAO ja katso koulutustarjonta täältä