Video
Tieto- ja viestintätekniikan perustutkinto | elektroniikka-asentaja
Kiinnostaako elektroniikka – valitse elektroniikka-asentajan koulutus
Oletko kiinnostunut elektronisten laitteiden rakentamisesta? Tekeekö mielesi purkaa ja korjata elektronisia laitteita? Pidätkö laitteiden asentamisesta ja onko sinulla taipumus tutkia laitteiden kaikki mahdolliset säädöt. Jos nämä asiat kolahtavat, niin elektroniikka-asentajan koulutus voi olla sinun juttusi.
Elektroniikka-asentajan opiskelussa ja työtehtävissä tarvitaan huolellisuutta, kärsivällisyyttä ja oma-aloitteisuutta. Työssä tarvitaan kykyä ymmärtää suullisia ja kirjallisia ohjeita sekä kuvien hahmottamista. Opinnoissa auttaa, jos sinulla on kiinnostusta matematiikkaan.
Elektroniikka-alan koulutuksessa opit ymmärtämään elektronisia laitteita
Elektroniikka-asentajan koulutuksessa opit käsittelemään elektronisia komponentteja ja laitteita sekä tekemään erilaisia kytkentöjä esimerkiksi piirilevyille. Opit myös ymmärtämään, miten elektroniset laitteet toimivat, ja laskemaan niiden jännitteitä ja virtoja sähköopin avulla.
Koulutuksessa opitaan myös tulkitsemaan erilaisia elektronisiin laitteisiin liittyviä kytkentäkaavioita ja kuvia. Lisäksi sinulla on mahdollisuus oppia ohjelmoimaan elektroniikkaa. Ohjelmoitavaa elektroniikkaa kutsutaan sulautetuksi järjestelmäksi.
Esimerkkejä koulutuksen sisällöistä:- elektronisten laitteiden asennus, korjaus- ja huoltotyöt- kulunvalvonnan- ja turvajärjestelmien asennukset- sulautetun järjestelmän rakentaminen ja ohjelmointi
Elektroniikka-asentajalla on hyvät työllistymis- ja jatko-opiskelumahdollisuudet
Elektroniikka-asentajan koulutus antaa valmiudet työllistyä esimerkiksi elektroniikkatuotannon, elektroniikkahuollon tai elektroniikka-asennustehtäviin. Mahdollisia työpaikkojasi ovat elektroniikan valmistusta, korjausta, myyntiä ja asennusta tekevät yritykset ja työpaikat. Elektroniikka-asentajan työssä pääset kokoamaan, asentamaan ja korjaamaan elektronisia laitteita. Monissa työpaikoissa pääset tutustumaan eri alojen uusimpaan teknologiaan.
Koulutuksessa saat hyvät valmiudet alan insinööriopintoihin, ja perustutkinnoista saa yleisen jatko-opintokelpoisuuden ammattikorkeakouluihin ja yliopistoihin.
Elektroniikka-alalla käytetään mm. seuraavia ammattinimikkeitä:
- tuotannon operaattori
- elektroniikka-asentaja
- laiteasentaja
- järjestelmäasentaja
- elektroniikkahuoltaja
- elektroniikkakorjaaja
Opinnot suunnitellaan henkilökohtaisesti jokaisen opiskelijan kanssa
Opinnot suunnitellaan henkilökohtaisesti, ja niiden kestoon ja etenemiseen vaikuttavat esimerkiksi aiempi koulutustausta ja mahdollinen alan työkokemus.
Kiinnostuitko koulutuksesta?
Jos haluat lisätietoa aiheesta Tieto- ja viestintätekniikan perustutkinto | elektroniikka-asentaja, voit täyttää alta löytyvän yhteydenottolomakkeen. Kysymyksesi lähetetään suoraan oppilaitokselle.Seuraavat toteutukset
Hakeminen
Koulutukseen hakeudutaan oppilaitoksen omien verkkosivujen kautta.
Voit suorittaa koulutuksen myös oppisopimuksella. Oppisopimusta varten sinulla tulee olla sopiva alan työpaikka. Oppisopimus solmitaan työnantajasi ja Salon seudun ammattiopiston välillä.
Tutkinto / todistus
Tieto- ja viestintätekniikan perustutkinto
Salon Seudun ammattiopisto Facebookissa
Ota yhteyttä
» Salon seudun ammattiopisto somessa
Salon seudun ammattiopisto on seudun suurin ammatillinen oppilaitos, joka tarjoaa ammatillista koulutusta aikuisille ja nuorille. Jäikö opinnot kesken, mietitkö ammatinvaihtoa, muuttuvatko työtehtäväsi, haluatko pätevöityä nykyisessä työssäsi tai kiinnostaako yrittäjyys? Mikäli vastasit kyllä, Salon seudun ammattiopistosta löytyy koulutus juuri Sinun tarpeisiisi....
Lue lisää oppilaitoksesta Salon seudun ammattiopisto ja katso koulutustarjonta täältä