Ravintola- ja catering-alan perustutkinto | kokki
Kokilta vaaditaan joustavuutta, luovuutta, asiakaspalvelutaitoja, yrittäjähenkisyyttä sekä kykyä itsenäiseen työskentelyyn. Kokit työskentelevät usein tiimeissä sekä yhteistyössä muun ravintolahenkilökunnan kanssa, joten yhteistyötaidot ovat myös merkittävässä roolissa.
Kokin työ on hyvin monipuolista ja tarjoaa lukuisia mahdollisuuksia oman kiinnostuksen mukaan, aina ulkomailla työskentelyä myöten.
Kokin työtehtävät
Kokilla on laaja-alainen tuntemus ravitsemusalasta. Kokemuksen ja koulutuksen kautta kokeilla on hyvät mahdollisuudet edetä myös alan esimiestehtäviin.
Kokin työtehtäviin kuuluvat esimerkiksi kylmien ja lämpimien annosten valmistus, ruokalistan suunnittelu, sekä joskus myös leivonta. Kokki osaa ottaa huomioon erityisruokavaliot, käsitellä erilaisia raaka-aineita ja puolivalmisteita sekä huolehtia tavaratilauksista ja varastoinnista. Kokki osaa hyödyntää monipuolisesti erilaisia nykyaikaisen keittiön laitteita.
Kokki ymmärtää työskentelytilojen hygienian ja puhtaanapidon sekä työvälineiden asianmukaisen hoidon merkityksen.
Kokki työelämässä
Kokkeja tarvitaan jatkuvasti ja työnantajakenttä on laaja. Kokki voi työskennellä mm. fine dining-ravintolassa, suurtalouskeittiössä, hotellissa, pikaruokaravintolassa, risteilyaluksella, henkilöstöravintolassa tai lounaita tarjoavassa kahvilassa.
Kokki voi myös tarpeen mukaan työskennellä ravintolan salin puolella asiakaspalvelussa. Työpaikasta riippuen työ voi olla säännöllistä päivätyötä, mutta myös vuoro- ja viikonlopputyötä, joka mahdollistaa vapaa päivät arkisin.
Palvelualan Opisto Kuopio
Palvelualan Opisto Kuopio on idyllinen opiskelupaikka Kuopion keskustassa. PAOKissa voit opiskella kodinomaisessa ympäristössä, jossa kaikki ovat tasa-arvoisia. Opiskelijat ovat mukana luomassa koulun arkea: päivittäinen lounas valmistetaan paikan päällä opiskelijoiden toimesta. Lisäksi opiskelijat työskentelevät koulun aulakahviossa ja ovat mukana järjestämässä koulun yhteisiä tapahtumia.
Palvelualan Opisto Kuopiossa opiskelu on työelämälähtöistä: osana opiskeluja työskennellään niin koulussa kuin alan yrityksissä. Työskentelyn kautta tapahtuva oppiminen vahvistaa opiskelijoiden ammattitaitoa ja työelämävalmiuksia. Lisäksi opiskelijoille aukeaa mahdollisuus luoda kontakteja alalla toimivien palveluntarjoajien kanssa.
Kiinnostuitko koulutuksesta?
Jos haluat lisätietoa aiheesta Ravintola- ja catering-alan perustutkinto | kokki, voit täyttää alta löytyvän yhteydenottolomakkeen. Kysymyksesi lähetetään suoraan oppilaitokselle.Seuraavat toteutukset
Hakeminen
Jos päätät peruskoulun keväällä, voit hakea koulutukseen yhteishaussa osoitteessa www.opintopolku.fi. Jos sinulla on jo ammatillinen tutkinto, ylioppilastutkinto tai korkeakoulututkinto, tai jäit ilman koulutuspaikkaa yhteishaussa, voit hakea jatkuvassa haussa.
Tutkinto / todistus
Ravintola- ja cateringalan perustutkinto
Ota yhteyttä
Arvioinnit
Keskiarvo: 5
Hyvä koulu,mukava ilmapiiri ja opettajat.
Palvelualan Opisto Kuopiossa (PAOK:ssa) voit kouluttautua aloille, jotka työllistävät hyvin. Niin ravintola- ja catering- kuin puhtausalan ammattilaisista on huutava pula. Palvelualan Opisto Kuopiossa varmistaa, että valmistut alan ammattilaiseksi, alan viimeisin tieto mukanasi. Pieni opisto, jossa opetus on laadukasta ja opettajilla...
Lue lisää oppilaitoksesta PAOK Palvelualan Opisto Kuopio ja katso koulutustarjonta täältä