Ravitsemispalveluissa toimiminen, 20 osp
Ravitsemispalveluissa toimiminen -tutkinnon osa antaa sinulle perustietoja ja -taitoja ravintola- ja catering-alalle. Olet kiinnostunut ruoanvalmistuksesta sekä asiakaspalvelusta ja haluat työllistää itsesi lyhyellä koulutuksella. Voit myös täydentää aiempaa koulutustasi tai harkitset hakeutumista ravintola- ja catering-alalle.
Koulutuksen laajuus
Ravitsemispalveluissa toimiminen -tutkinnon osan laajuus on 20 osaamispistettä (osp). Sinulle laaditaan henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma (HOKS), jossa tunnistetaan ja tunnustetaan aiempi osaamisesi, jolla todetaan, millaista osaamista tutkinnon osan muodostumiseen tarvitset. Tämä määrittää tarkan opiskeluaikasi.
Tutkinnon osa sisältyy ravintola- ja catering-alan perustutkintoon. Koulutus toteutetaan oppilaitosympäristössä, työpaikalla sekä verkko-opintoina.Osaaminen osoitetaan työtehtäviä tehden suurkeittiön ruoanvalmistustehtävissä ja arvioidaan asteikolla K5-T1 (kiitettävä, hyvä, tyydyttävä).
Koulutuksen tavoite
Koulutuksen tavoitteena on työllistyä ja antaa mahdollisuus suorittaa ravintola- ja catering-alan valinnainen tutkinnon osa sekä innostaa hakeutumaan alan tutkintoon johtavaan koulutukseen.
Ravitsemispalveluissa toimiminen -tutkinnon osan suoritettuasi sinulla on perustiedot ja -taidot:
- valmistautua työvuoroon
- huolehtia toimitilat käyttökuntoon, valmistaa tuotteita myyntiä varten sekä pitää niistä huolta
- palvella asiakkaita, myydä tuotteita ja rekisteröidä myyntiä
- päättää työvuoron työtehtävät
- arvioida omaa osaamistaan ja toimintaansa työyhteisön jäsenenä.
Koulutuksen sisältö
Koulutuksen keskeisisä sisältöjä ovat:
- Ruoanvalmistus ja ravitsemusosaaminen
- Omavalvonta ja työturvallisuus
- Raaka-ainetuntemus
- Erityisruokavaliot
- Asiakaspalvelu ja kassatyöskentely
Lisää tutkinnon osan koulutuksen sisällöstä ja arviointiperusteista löydät ePerusteista.
Kiinnostuitko koulutuksesta?
Jos haluat lisätietoa aiheesta Ravitsemispalveluissa toimiminen, 20 osp, voit täyttää alta löytyvän yhteydenottolomakkeen. Kysymyksesi lähetetään suoraan oppilaitokselle.Seuraavat toteutukset
Hakeminen
Koulutus on suunnattu työnhakijoille, alasta kiinnostuneille ja oman osaamisen täydentäjille, lukiolaiselle sekä TUVA-opiskelijoille. Koulutuksen tavoitteena on mahdollistaa työllistyminen alalle sekä antaa pohjia alan koulutukseen. Työvoimakoulutuksen kohderyhmänä ovat TE-toimiston asiakkaat, joilla soveltuvuus keittiötyöskentelyyn ja asiakaspalveluun, ja joilla on valmiudet verkko-opiskelutehtävien opiskeluun.
Kempeleen-Limingan yksikössä koulutukseen on jatkuva haku.
Tämä koulutus on mahdollista suorittaa myös työvoimakoulutuksena, jos olet TE-toimiston tai työllisyyden kuntakokeilun asiakas.
Kielitaidon arviointi
Menestyminen opinnoissa edellyttää opiskelijaksi valittavalta riittävää suomen kielen taitoa. Jos äidinkielesi on muu kuin suomi, voit osoittaa riittävän kielitaidon todistuksella tai sinut kutsutaan tarvittaessa kielitaidon arviointiin. Ravintola- ja catering-alan perustutkinnossa kielitaitosuositus on A.2.2.
Kustannukset
Opetus on maksutonta. Opintojen aikana suoritetaan hygieniapassi, jonka hinta on 6 €. Lisäksi opiskelijan tulee hankkia keittiötyöhön soveltuvat työjalkineet.
Ota yhteyttä
OSAO
OSAO on Suomen johtava koulutusyhteisö, joka mahdollistaa työelämäosaamisen ja jatkuvan oppimisen. Meillä on ammatillisen koulutuksen kaikki alat ja koko elinkaari – kaikille ikäryhmille. Opiskele ammatti, kehitä osaamistasi tai siirry uudelle alalle. Olemme avoinna hakijoille läpi vuoden. Opiskelijoita 8 500 Mitattu opiskelijatyytyväisyys...
Lue lisää oppilaitoksesta OSAO ja katso koulutustarjonta täältä