Erityisruokavaliopalvelujen erikoisammattitutkinto
Erityisruokavaliopalvelujen erikoisammattitutkinnon tutkintonimike on dieettikokki.
Erityisruokavaliopalvelujen erikoisammattitutkinnon suorittanut dieettikokki osaa työskennellä ammattitaitoisesti, itsenäisesti ja vastuullisesti toimipaikan toiminta-ajatuksen ja liikeidean mukaisesti. Hän osaa huomioida työskentelyssään asiakasryhmän ravitsemushoidolliset erityistarpeet sekä toimipaikan taloudelliset ja laadulliset tavoitteet.
Dieettikokki valmistaa asiakkaan erityisruokavalion mukaisia ja eettiseen vakaumukseen perustuvia ruokalajeja ja aterioita. Hän osaa pakata ja laittaa esille valmistamansa ruokalajit ja ateriat sekä huolehtia niihin liittyvistä pakkausmerkinnöistä ja tuoteselosteesta.
Dieettikokki huomioi lisäksi asiakkaiden yksilölliset tarpeet ja elintarviketurvallisuuden. Hänellä on laaja-alaiset tiedot ravitsemuksesta ja erityisruokavalioiden toteuttamisesta sekä edellytykset ylläpitää ja kehittää ammattitaitoaan
Koulutuksen toteutus
Voit valita koulutuksen toteutustavan joko monimuoto tai verkkokoulutus. Hae myös verkkokoulutukseen sinulle sopivalle paikkakunnalle, hakeutumisen yhteydessä sovitaan toteutustavasta.
Monimuotototeutuksessa lähiopetuspäiviä on 2–4 pv/kk.
Lisäksi edellytetään työpaikkaa/työssäoppimispaikkaa, jossa valmistetaan erityisruokavalioaterioita.
Työelämässä
Dieettikokki työskentelee erilaisia ruoka- ja ateriapalveluita tuottavissa valmistuskeittiöissä, erityisruokavalioiden valmistukseen painottuvissa työtehtävissä. Työpaikkoina voivat olla mm. sairaalat, vanhainkodit ja muut hoitolaitokset.
Kiinnostuitko koulutuksesta?
Jos haluat lisätietoa aiheesta Erityisruokavaliopalvelujen erikoisammattitutkinto, voit täyttää alta löytyvän yhteydenottolomakkeen. Kysymyksesi lähetetään suoraan oppilaitokselle.Hakeminen
Voit hakea koulutukseen oppilaitoksen omien kotisivujen kautta.
Tutkinto / todistus
Erityisruokavaliopalvelujen erikoisammattitutkinto
Kustannukset
Koulutuksen hinta 500 €. Oppisopimuksena koulutus on maksuton.