Ravintolakokki tai Suurtalouskokki | Ruokapalvelujen ammattitutkinto
Ammattikeittiön rautainen suurtalous- tai ravintolakokki
Suurtalouskokkina tai ravintolakokkina työskentelet keskeisesti ammattikeittiön suunnittelu- ja ruoanvalmistustehtävissä. Työhösi kuuluu esimerkiksi ruokalistasuunnittelua, tavaroiden tilausta ja ruoanvalmistusta. Ruokapalvelujen ammattitutkinnosta saat suurtalouskokin tai ravintolakokin työssä tarvittavan osaamisen.
Tutkinnon suoritettua hallussasi on monipuolisesti erilaisia ammattikeittiön työtehtäviä. Toimit asiakaslähtöisesti, laatutietoisesti, kannattavasti, taloudellisesti ja hygieniavaatimusten sekä kestävien toimintatapojen mukaisesti.
Käytännön toteutus
Opiskelu on lähi– ja verkko-opetusta, itsenäistä opiskelua sekä oppimista työpaikalla. Opiskelua voi olla alan luonteen mukaisesti myös iltaisin ja viikonloppuisin. Jokaisen opintopolku suunnitellaan yksilöllisesti.
Koko tutkinnon suorittamisen sijaan tutkinnosta on mahdollista suorittaa vain esim. yksi osa, joka palvelee juuri tämänhetkistä tarvettasi.
Koulutuksen kesto on aikaisemmasta kokemuksesta riippuen keskimäärin 1,5–3 vuotta.
Koulutuksen sisältö
Tutkinto muodostuu osaamisalan pakollisesta tutkinnon osasta, Ruoanvalmistus ravintolakeittiössä -osasta tai Ruoanvalmistus suurtaloudessa -osasta (60 osaamispistettä), sekä valinnaisista tutkinnon osista (90 osaamispistettä).
Pakollinen tutkinnon osa (60 osp):
Ravintolaruoanvalmistuksen osaamisala
- Ruoanvalmistus ravintolakeittiössä (60 osp)
Suurtalousruoanvalmistuksen osaamisala
- Ruoanvalmistus suurtaloudessa (60 osp)
Valinnaisia tutkinnon osia (90 osp):
- Erityisruokavalioaterioiden valmistaminen (50 osp)
- Kasvisruokien valmistaminen (40 osp)
- Kylmänä tarjottavien ruokien valmistaminen (50 osp)
- Ruoanvalmistus eri tuotantomenetelmillä (30 osp)
- Ruoanvalmistus tilauspalvelussa (40 osp)
Kiinnostuitko koulutuksesta?
Jos haluat lisätietoa aiheesta Ravintolakokki tai Suurtalouskokki | Ruokapalvelujen ammattitutkinto, voit täyttää alta löytyvän yhteydenottolomakkeen. Kysymyksesi lähetetään suoraan oppilaitokselle.Seuraavat toteutukset
Hakeminen ja kelpoisuus
Koulutukseen on jatkuva haku. Hakemuksia käsitellään jatkuvasti.
Kokin koulutus sopii sinulle, joka olet kiinnostunut ruoasta ja ravitsemuksesta. Sinulla on hyvä terveys ja toimintakyky alalla työskentelyyn.
Koulutuksessa vaadittava suomen kielen taitotaso on B1.
Tutkinto / todistus
Ravintolakokki tai Suurtalouskokki, Ruokapalvelujen ammattitutkinto
Jatko-opinnot
Tutkinnon suoritettuasi sinulla on jatko-opintokelpoisuus sekä ammattikorkeakouluun että yliopistoon.
Careerian tutkinto-opiskelijana voit suorittaa ammattikorkeakouluopintoja osana tutkintoa ja näin parantaa jatko-opintovalmiuksiasi.
Koulutuspaikka
Porvoo, Perämiehentie 6
Helsinki, Lämmittäjänkatu 2
Kustannukset
Oppisopimuskoulutus on maksuton.
Ota yhteyttä
Careeria – huomisen tekijöille
Monialaisesta Careeriasta valmistuu huomispäivän huippuosaajia ja tulevaisuuden tekijöitä, joista moni toimii usealla kielellä ja luo uusia uria kansainvälisessä ympäristössä. Careeria kouluttaa nuoria ja aikuisia suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi, ja sillä on myös omaa oppisopimustoimintaa. Careerian tarjonta kattaa parikymmentä eri koulutusalaa,...
Lue lisää oppilaitoksesta Careeria ja katso koulutustarjonta täältä