Etsi koulutusta 👉
Ammatilliset perustutkinnot

Kosmetolog - Grundexamen inom hår- och skönhetsbranschen

Axxell, paikassa Parainen
Opiskelukieli
ruotsi
Aloitus
Toteutustapa
Lähiopetus
Opiskelukieli
ruotsi
Aloitus
Toteutustapa
Lähiopetus
Kaipaatko lisätietoja? Kysy lisää 👍

Kosmetolog - Grundexamen inom hår- och skönhetsbranschen

Ny kosmetolog-utbildning startar i augusti 2025!

Som kosmetolog jobbar du med både hudvård och välmående, i nära kontakt med människor. Är du utåtriktad, tycker om att samverka med människor samt har ett intresse för estetik och skönhetsvård? Då är kosmetologyrket något för dig.

Det här lär du dig

Du lär dig göra fot- och handvård – pedikyr och manikyr, ansiktsvård, kropps- och olika spabehandlingar samt makeup. Produktkännedom, hygien och kundservice är viktiga delar av utbildningen. Du får också lära dig grunderna för att starta ett eget företag.

Beroende på gruppernas storlek eller dina individuella val kan några examensdelar förverkligas tillsammans med frisörutbildningen i Karis.

Så här studerar du

Studierna är varvade med teori och praktiska arbetsuppgifter. Dina praktiska arbetsuppgifter gör du i skolans egen skönhetssalong – Estethica. I utbildningen ingår också perioder ute i arbetslivet (utbildning enligt utbildningsavtal).

Efter studierna

Kosmetologer jobbar i både små och stora företag, med varierande arbetsuppgifter. Som kosmetolog kan du jobba med att utföra skönhetsbehandlingar på salong, som försäljare eller konsulent på t.ex. varuhus eller kryssningsfartyg. Det är också möjligt att jobba för produktleverantörer inom skönhetsbranschen. Att bli företagare och driva sin egen skönhetssalong är givetvis också ett alternativ.

Grundexamen inom skönhetsbranschen vid Axxell Pargas ger dig högskolebehörighet. Du kan fortsätta med estenom-examen vid yrkeshögskola, vilket ger dig möjligheter att jobba som lärare, stylist eller i förmansuppgifter.

Du kan även specialisera dig inom bl.a. make up, nagelskulptering, kosmetisk tatureing, fotvård och aromterapi.

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Kosmetolog - Grundexamen inom hår- och skönhetsbranschen, voit täyttää alta löytyvän yhteydenottolomakkeen. Kysymyksesi lähetetään suoraan oppilaitokselle.

Seuraavat toteutukset

Tulossa 1 toteutus

elokuu 2025

  • Lähiopetus
  • Parainen
  • ruotsi

Kustannukset

Undervisningen är kostnadsfri för den studerande. Utgifter tillkommer dock för möjliga arbetskläder och arbetsredskap, studiematerial, övrigt material och eventuella kort. Varje bransch informerar skilt om de kostnader som det kan handla om.

Ota yhteyttä

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Kosmetolog - Grundexamen inom hår- och skönhetsbranschen? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

reCAPTCHA logo Tämä sivusto on suojattu reCAPTCHA:lla, ja Googlen tietosuojakäytäntö ja käyttöehdot ovat voimassa.
Axxell
Ratakatu 75
10300 Karjaa

Axxellerera dina framtidsutsikter – vi har utbildningar både på svenska och på finska

Du kan bli kock, närvårdare, barnledare, husbyggare, merkonom, djurskötare, rörmontör... Möjligheterna är många! Utveckla din yrkeskunskap på ett flexibelt sätt vid Axxell! Axxell har ett mångsidigt utbud av yrkesutbildningar både för unga och vuxna. Utbildningarna som i första hand är...

Lue lisää oppilaitoksesta Axxell ja katso koulutustarjonta täältä

Sponsoroitu