Tutustu syksyn yhteishaussa mukana oleviin koulutuksiin ja hae 11.9.2024 klo 15 mennessä 🔥

Etsi koulutusta 👉
Ammatilliset perustutkinnot

Kosmetologi | Hius- ja kauneudenhoitoalan perustutkinto

Careeria, paikassa Porvoo
Pituus
Henkilökohtaistamisen mukaan
Pituus
Henkilökohtaistamisen mukaan
Kaipaatko lisätietoja? Kysy lisää 👍

Kosmetologi | Hius- ja kauneudenhoitoalan perustutkinto

nainen tekee kasvohoitoa

Kouluttaudu kauneudenhoitoalan ammattilaiseksi, kosmetologiksi!

Hius- ja kauneudenhoitoalan perustutkinnon suorittaneena osaat tehdä erilaisia hoitoja, palvella asiakkaita sekä myydä tuotteita ja palveluja. Asiakaspalvelutaitojen lisäksi hyvä tuotetuntemus sekä työ- ja asiakasturvallisuudesta huolehtiminen ovat osaamisesi ydintä.

Kosmetologinasinulla on ammattitaitoa tehdä asiakkaille kasvo-, jalka- ja käsihoitoja sekä opastaa asiakkaita ihon itsehoidossa ja tuotteiden käytössä. Kosmetologien työympäristöinä ovat kauneushoitolat, kylpylät, hotellit, laivat ja tavaratalojen kosmetiikkaosastot, joissa toimit joko yrittäjänä tai työntekijänä. Kosmetologit voivat työskennellä myös myynti-, maahantuonti- ja koulutustehtävissä.

Käytännön toteutus

Opiskelu kauneudenhoitoalalla on pääasiassa käytännönläheistä lähiopetusta, hoitojen tekemistä koulun asiakaspalvelussa ja työpaikalla tapahtuvaa oppimista alan yrityksissä. Opintoihin kuuluu myös kirjallisia tehtäviä, itsenäistä opiskelua sekä verkko-opetusta. Jokaisen opiskelijan opintopolku suunnitellaan yksilöllisesti. Koulutukseen osallistuaksesi tulee sinulla olla tietokone sekä toimiva nettiyhteys.

Somemarkkinointia opetellaan tuottamalla sisältöä, laittamalla kuvia CaraeeriaCaren kauneushoitolan  instagram- tilille. Opiskelijoilla on myös mahdollisuus harjoitella yrittäjyyttä tekemällä oppien jo opiskeluaikana osallistumalla NY- Nuori Yrittäjyys – toimintaan. Joka vuosi muutama opiskelija perustaakin harjoitusyrityksen jo opiskeluaikana.

Kosmetologin koulutuksen kesto on aikaisemmasta kokemuksesta riippuen keskimäärin 2–3 vuotta.

Koulutuksen sisältö

Hius- ja kauneudenhoitoalan perustutkinto muodostuu ammatillisista tutkinnon osista (145 osp) ja yhteisistä tutkinnon osista (35 osp).

Ihon hoidon osaamisalaan sisältyy kolme pakollista tutkinnon osaa.Hius- ja kauneudenhoidon neuvonnan osaamisalaan sisältyy kaksi pakollista tutkinnon osaa.

Pakolliset tutkinnon osat:

  • Jalka- ja käsihoitopalvelut, 20 osp
  • Kasvohoitopalvelut, 35 osp
  • Myyntityö ja asiakaslähtöinen palvelu hius- ja kauneudenhoitoalalla, 15 osp

Valinnaisia tutkinnon osia ovat esimerkiksi:

  • Ehostuspalvelut, 15 osp
  • Vartalohoitopalvelut, 20 osp
  • Kylpylähoitopalvelut, 15 osp
  • Yritystoiminnan suunnittelu, 15 osp
  • Hius- ja kauneudenhoidon neuvontapalvelut, 25 osp
  • Kansainvälisessä työympäristössä toimiminen,15osp

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Kosmetologi | Hius- ja kauneudenhoitoalan perustutkinto, voit täyttää alta löytyvän yhteydenottolomakkeen. Kysymyksesi lähetetään suoraan oppilaitokselle.

Hakeminen ja kelpoisuus

Kauneudenhoitoalan koulutus sopii sinulle, joka olet kiinnostunut ihon hoitamisesta, erilaisten asiakkaiden kohtaamisesta sekä monipuolisesta kauneudenhoidosta. Kosmetologina työskentelet vuorovaikutuksessa ihmisten kanssa ja asiakaspalvelutaitosi ovat suuressa roolissa. Työssä korostuvat lisäksi kädentaitosi sekä yrittäjämäinen toimintatapa.

Kosmetologin työssä sinulta vaaditaan normaalia peruskuntoa. Huomioithan, että erilaisten kosmetiikkatuotteiden käyttö voi kuivattaa käsien ihoa tai altistaa ihoa allergioille.

Koulutuksessa vaadittava suomen kielen taitotaso on B1, joka mahdollistaa riittävän kielitaidon asiakaspalvelutilanteissa.

Jatko-opinnot

Tutkinnon suoritettuasi sinulla on jatko-opintokelpoisuus sekä ammattikorkeakouluun että yliopistoon.

Careerian tutkinto-opiskelijana voit suorittaa ammattikorkeakouluopintoja osana tutkintoa ja näin parantaa jatko-opintovalmiuksiasi.    

Ota yhteyttä

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Kosmetologi | Hius- ja kauneudenhoitoalan perustutkinto? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

reCAPTCHA logo Tämä sivusto on suojattu reCAPTCHA:lla, ja Googlen tietosuojakäytäntö ja käyttöehdot ovat voimassa.
Careeria
Perämiehentie 6
06100 Porvoo

Careeria – huomisen tekijöille

Monialaisesta Careeriasta valmistuu huomispäivän huippuosaajia ja tulevaisuuden tekijöitä, joista moni toimii usealla kielellä ja luo uusia uria kansainvälisessä ympäristössä. Careeria kouluttaa nuoria ja aikuisia suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi, ja sillä on myös omaa oppisopimustoimintaa. Careerian tarjonta kattaa parikymmentä eri koulutusalaa,...

Lue lisää oppilaitoksesta Careeria ja katso koulutustarjonta täältä

Sponsoroitu