Etsi koulutusta 👉

Oppisopimuskoulutus lääkealalla

20 kesä 2016
KYSYMYS
Oppisopimuksesta nuorisoasteen koulutukseen

Hei

Minulla päättyi lääkealan oppisopimuskoulutuksen loppupuolella työt. Jos uutta oppisopimuspaikkaa ei saa,miten voin esim.nuorisoasteella suorittaa tutkinnon loppuun? Olen suorittanut ne kolme pakollista lääkealan näyttöä. Miten se eroaa oppisopimuskoulutuksesta aineiden opiskelun suhteen? Pakolliset tutkinnon osat ovat tietääkseni samat,mutta mitä kuuluu valinnaisiin, pakollisiin tutkintoihin?

Vastaus

20 kesä 2016

Hei,

Kiitos viestistäsi. Tutkin hieman asiaa, ja löysin muun muassa seuraavaa OSAO:n lääkealan oppisopimuskoulutuksesta lääketeknikoksi : 

"Lisähaku alkaa 17.6.2016, tarkista onko tälle alalle jäänyt vielä paikkoja Opintopolusta ja OSAOn koulutuskalenterista osao.fi/koulutuskalenteriwww.opintopolku.fi

Koulutuksen laajuus

Kesto noin 3 vuotta.

Tutkinnon muodostuminen
Ammatilliset tutkinnon osat 135 osp

• Pakolliset tutkinnon osat 65 osp

  • Lääkealalla toimiminen, 15 osp
  • Tietotekniikan hallinta, 25 osp
  • Logistiikka, 25 osp

• Lääkealan osaamisala 45 osp

  • Sairaala-apteekkityö, 45 osp
  • Lääketeollisuustyö, 45 osp
  • Lääketukkukauppatyö, 45 osp

• Valinnaiset tutkinnon osat 25 osp

Yhteiset tutkinnon osat 35 osp
Vapaasti valittavat tutkinnon osat 10 ospLähdelinkki.

Studentum.fi:n sivustollamme sanotaan oppisopimuskoulutuksesta yleisesti seuraavaa : 

"Miten oppisopimuskoulutus toimii?

Oppisopimuskoulutus vaatii opiskelijalta aktiivisuutta ja oma-aloitteisuutta, sillä opiskelijan on hankittava oppisopimuskoulutuspaikka itse. Oppisopimuskoulutustyöpaikoista kannattaa olla suoraan yhteydessä mahdollisiin työnantajiin. Vapaita oppisopimustyöpaikkoja voi etsiä myös TE-toimistojen sivuilta.

Työnantaja ja työntekijä tekevät työsopimuksen ja sopivat oppisopimuskoulutuksesta oppilaitoksen kanssa. Työpaikalla työntekijällä eli oppisopimusopiskelijalla tulee olla tukihenkilö, joka ohjaa ja kouluttaa häntä ja toimii tarvittaessa oppisopimusyhteyshenkilönä. Työtehtävien tulee olla alan työtehtäviä ja työpaikalla tulee olla tarvittavat välineet ja henkilökunnan tulee olla ammattitaitoista."

Tästä linkistä pääset tarkastelemaan Opetushallituksen määräyksiä lääkealan perustutkinnon tutkinnon osista. Linkki varalta myös kirjoitettuna : https://eperusteet.opintopolku.fi/#/fi/esitys/33828/ops/rakenne . 

"Ammatillisessa peruskoulutuksessa suoritettava perustutkinto muodostuu ammatillisista tutkinnon osista (135 osaamispistettä), yhteisistä tutkinnon osista (35 osaamispistettä) ja vapaasti valittavista tutkinnon osista (10 osaamispistettä). Ammatillisen perustutkinnon laajuus on 180 osaamispistettä.

Ammatillisessa peruskoulutuksessa opiskelija voi yksilöllisesti sisällyttää perustutkintoonsa enemmän tutkinnon osia, jos se on tarpeellista työelämän alakohtaisten tai paikallisten ammattitaitovaatimusten tai opiskelijan ammattitaidon syventämisen kannalta. Lääkealan perustutkinto sisältää kaksi osaamisalaa, apteekkialan osaamisalan (lääketeknikko) ja lääkealan osaamisalan (lääketeknikko)." Lähde.

Tässä tapauksessa suosittelen sinua siis olemaan suoraan yhteydessä oppisopimuskoulutuksesi tukihenkilöön sekä oppilaitokseen, jonka kautta olet suorittanut oppisopimuskoulutustasi parhaimman vastauksen saadaksesi. 

Toivottavasti vastauksesta oli sinulle hyötyä, ole meihin toki uudestaan yhteydessä mikäli sinulla herää lisää kysyttävää opiskeluun liittyen. Onnea opintoihisi lääkealalla ja mukavaa alkanutta kesää! :) 

Ystävällisin terveisin,

Heini Studentumilta

Apua opiskelupaikan valintaan?
Tilaa uutiskirjeemme ja pysy kärryillä! Saat mm. tietoa hakuajoista ja vinkkejä opiskelupaikan valintaan.
koulutus.fi