Ruokapalvelutyöntekijät työskentelevät erilaisissa suurtalouskeittiöissä. Ruokapalvelutyöntekijä osallistuu ruoanvalmistukseen, ruoan tarjoiluun, keittiön tilojen puhtaanapitoon sekä astiahuoltoon. Työntekijältä toivotaan hyvää fyysistä terveyttä sekä ripeää työotetta.
Palkka ja tietoa ammatista Ruokapalvelutyöntekijä
Ruokapalvelutyöntekijän työtehtäviin kuuluu ruoanvalmistusta, leipomista, ruokien annostelua ja tarjoilua. Lisäksi ruokapalvelutyöntekijä huolehtii keittiön tilojen ja laitteiden puhtaanapidosta, laitteiston kunnon valvonnasta sekä astiahuollosta.
Työn luonne vaihtelee eri työpaikoissa. Esimerkiksi henkilöstöravintolassa työhön kuuluu asiakaspalvelua kuten
Tyypillisiä työpaikkoja ovat oppilaitosten, päiväkotien, vanhusten hoitolaitosten ja sairaaloiden keittiöt ja henkilöstö- ja työpaikkaravintolat.
Ruokapalvelutyöntekijäksi voi työllistyä ilman alan peruskoulutusta. Tällöin työhön perehdyttäminen tapahtuu työpaikalla.
Toisen asteen ammatillisissa oppilaitoksissa voi suorittaa catering-alan perustutkinnon sekä hotelli- ja ravintola-alan perustutkinnon.
Perustutkinnot voi suorittaa myös oppisopimuskoulutuksena ja näyttötutkintona.
Alalla on mahdollista
Kuinka paljon Ruokapalvelutyöntekijä tienaa?
Palkka samankaltaisille töille kuin Ruokapalvelutyöntekijä
-
2 265 EUR
-
2 270 EUR
-
2 227 EUR