Suomen Hierojakoulut toimii kahdeksalla paikkakunnalla ympäri Suomea: Helsingissä, Espoossa, Jyväskylässä, Kuopiossa, Oulussa, Seinäjoella, Kotkassa ja Porvoossa. Hierojan ammattitutkintoon valmentavan koulutuksen voi suorittaa joko päiväopiskeluna arkisin tai viikonloppuopintoina vaikkapa työn ohessa.
Suomen Hierojakouluissa tarjotaan monipuolisia opintopolkuja muun muassa urheiluhieronnassa (EAT) ja fysioterapiassa. Saman lukuvuoden aikana voi opiskella esimerkiksi Personal Traineriksi tai Firstbeat Life hyvinvointiasiantuntijaksi. Opintojen jälkeen opiskelijoilla on erinomaiset mahdollisuudet jatkaa opintoja tai työllistyä terveydenhuollon tai liikunnan alalle.
Hierojaopiskelijat Ella Streng, 21, ja Elina Liikanen, 48, vastasivat kysymyksiin Suomen Hierojakouluissa opiskelusta.
Mitä olet opiskellut ja mitä töitä olet tehnyt aikaisemmin?
Ella: Olen opiskellut hotelli- ja ravintola-alaa, jonka jälkeen olin vuoden armeijassa ja sen jälkeen tein vuoden kaupan alan töitä.
Elina: Olen opiskellut liikunnanohjaajaksi ja tehnyt niitä töitä noin vuoden ajan. Sen jälkeen olen tehnyt myynnin ja markkinoinnin töitä 15–16 vuotta. Toimin tuotepäällikkönä viimeiset seitsemän vuotta. Työn ohella opiskelin yrittäjä- ja esimieskoulutukset.
Miksi hait Suomen Hierojakouluille opiskelemaan?
Ella: Kiinnostus hyvinvointia kohtaan sai minut hakemaan Suomen Hierojakouluun. Hierojakoulutus tuntui omalta jutulta!
Elina: Työn muutos asiakaslähtöisyyden vähentyessä sai hakemaan uudestaan opiskelemaan. Minulle on ollut aina tärkeää terveys ja hyvinvointi sekä ihmisten auttaminen ja hyvän olon tuottaminen. Näin mainoksen hierojakoulutuksesta ja ajattelin heti, että se voisi olla minun juttu!
Millaista opiskelu on Suomen Hierojakouluilla?
Ella: Opiskelu on ollut todella kivaa! Koulussa on hyvä porukka ja ryhmähenki sekä mielenkiintoisia ja hyödyllisiä opintoja. Joka päivä oppii jotain uutta, ja kehittyä voi koko ajan.
Elina: Opiskelu on ollut todella ihanaa ja mielekästä! Tiedän, että tämä on oma unelma-ammatti. Parasta on se, että pääsee tekemään ihmisten kanssa töitä. Asiakkaista saa paljon energiaa, ja huomaa, että töissä voi oikeasti auttaa ihmisiä kivun ja säryn hallinnassa.
Mikä mielestäsi Suomen Hierojakouluissa opiskelussa on parhainta?
Ella: Porukka ja ryhmähenki ovat ehdottomasti parhainta! Olen ollut tyytyväinen opettajiin ja saanut heidän opetuksestaan paljon irti.
Elina: Parhainta on ihanat opettajat ja koulukaverit. Koulutus on mielestäni mahtavaa, sillä ihmisen anatomia, terveystieto, urheilu sekä yleinen hyvinvointi ovat olleet aina sydäntä lähellä. Hieronta-alalla on vain taivas rajana, ja se on todella motivoivaa!
”Koulutus on mahtavaa, sillä ihmisen anatomia, terveystieto, urheilu ja yleinen hyvinvointi ovat aina olleet sydäntä lähellä."
– Elina Liikanen
Oletko valinnut opiskelujesi oheen lisäopintoja? Jos olet, niin mitä ja miksi juuri niitä?
Ella: Minulla on urheiluhieronnan, fysioterapian ja kuntosalivalmentajan lisäopinnot. Valitsin nämä lisäopinnot niiden monipuolisuuden takia. Tykkään itse urheilla paljon ja opintojen avulla pystyy miettimään samalla omaa treenaamista. Kuntosalivalmentajan valitsin sen takia, että olen käynyt itse kuntosalilla ja olen ohjannut kavereita treenaamisessa.
Elina: Minulla on urheiluhieronnan, kuntosalivalmentajan sekä Firstbeat-hyvinvointianalyysin asiantuntijan lisäopinnot. Kuntosalivalmentajan koulutus on itselle lähellä sydäntä, koska tykkään treenata. Hieronnan yhteydessä voi myös antaa vinkkejä asiakkaille esimerkiksi niska-hartiaseudun lihasten vahvistamiseen. Firstbeatin koulutus antoi myös itselleni mietittävää palautumisen ja unen laadun suhteen.
Mitä tulevaisuuden suunnitelmia sinulla on?
Ella: Tulen jatkamaan opiskeluja tämän jälkeen, mutta vielä on hieman auki, että mille alalle. Ravitsemuspuolen opinnot kiinnostavat. Hyvinvointi- ja terveysalalle suuntaudun joka tapauksessa. Hierojan töitä tulen tekemään opiskelujen ohessa tai sitten välivuoden aikana, mikäli sellainen tulee.
Elina: Aion jatkaa töitä hieronta-alalla. Olen luvannut myös itselleni, että käyn kaksi hierojakoulutusta täydentävää kurssia vuosittain. Esimerkiksi käymäni Mindfulness -kurssi täydensi huikeasti omaa osaamista alalla.