Suomen kielen koulutukset & S2-opinnot
-
Savonlinna
-
Lähiopetus
Suomen kielen opiskelu
Suomen kielen opiskelu yliopistossa
Suomen kieltä voi opiskella perusopinnoista aina tohtorin tutkintoon saakka. Suomen kieli on laaja aine ja sen opinnot tarjoavat monia mahdollisuuksia tutustua suomen kieleen ja sen käyttöön, rakenteeseen ja kehitykseen. Ne antavat opiskelijoille sellaisia teoreettisia tietoja, käytännön taitoja ja suomen kielen tuntemusta, joilla he pystyvät opettamaan suomea äidinkielenä ja vieraana kielenä, toimimaan kielen ja viestinnän asiantuntijoina sekä tekemään tutkimustyötä.
Suomen kieli on monipuolinen oppiaine ja opinnoissa perehdytään suomen kielen rakenteeseen, variaatioon ja käyttöön sekä Suomen kirjallisuuteen, kulttuuriin ja historiaan. Opintojen edetessä laajennetaan ja syvennetään opiskelijan oman kiinnostuksen mukaan kielen, maan ja kulttuurin tuntemusta sekä kehitetään kielellistä ilmaisutaitoa.
Suomen kielen opiskelijoiden sijoittuminen työelämään
Suurin osa suomen kielen opiskelijoista sijoittuu valmistuttuaan äidinkielen ja kirjallisuuden opettajan ammattiin. Peruskoulun ja lukion lisäksi äidinkielen opettajia toimii ammatillisissa oppilaitoksissa, aikuiskoulutuksessa ja korkeakouluissa. Opinnot antavat myös mahdollisuuden toimia suomi toisena ja vieraana kielenä -opettajana.
Suomen kielen ammattilaisia on myös toimittajina, tiedottajina, kouluttajina, viestintäkonsultteina, tekstintuottajina ja -tarkastajina sekä tutkijoina. Tällaisiin tehtäviin suomen kielen ja viestinnän opinnot antavat hyvän valmiuden. Sivuaineita opiskelijat voivat valita tavoitteidensa mukaisesti eri oppiaineista, laitoksista tai tiedekunnista.
Suomen kielen koulutus maahanmuuttajille
Yliopistot, kansanopistot ja ammatilliset oppilaitokset järjestävät suomen kielen kursseja maahanmuuttajille ja kansainvälisille opiskelijoille. Suomen kielen opintojen aikana opiskellaan suomen kielen alkeita: käydään perusteellisesti läpi kielioppia, opitaan ääntämään oikein ja kehitetään arkielämän sanavarastoa. Lisäksi perehdytään suomalaiseen yhteiskuntaan, kulttuuriin ja suomalaisuuteen.
Lähteet: Kotimaisten kielten keskus, oulu.fi