Suodata
Stylisti
Koulutustyyppi
Toteutustapa
Paikka
Näytä kaikki suodattimet
Näin suodatamme hakutuloksia
Haluatko tietää, miten suodatamme hakutuloksia? Lue täältä lisää siitä, miten koulutukset listautuvat hakutuloksissa.
Näyttää 1-3 koulutusta 3 tuloksesta
Mainokset

Suositut sijainnit

Opiskelijoiden kokemuksia alalla Stylisti

Koulutus-Center muodostuu Great Cut Academy -hiusmuotoilukoulusta ja Make-Up Artist Academy -maskeerauskoulusta, jotka ovat jo vuodesta 1985 toimineet alan johtavina yksityiskouluina Suomessa.

Tutustu Koulutus-Centerin järjestämiin monipuolisiin kauneudenhoitoalan koulutuksiin.

Stylistin koulutus valmistaa muodin ja kauneuden ammattilaiseksi

Stylistit ovat muodin ja kauneuden trendien aallon harjalla. Stylistit työskentelevät monipuolisissa muotiin ja kauneuteen liittyvissä tehtävissä. Toimenkuvaan kuuluu mm. pukeutuminen, meikkaus, kampausten tekeminen ja asiakkaiden neuvonta.

Stylistin ammatissa työskentelevältä edellytetään laaja-alaista vaatetusalan tuntemusta sekä kauneudenhoidon osaamista. Vahva asiakaspalveluasenne sekä hyvä visuaalinen silmä, organisointikyky sekä kädentaidot tulevat stylistin työssä tarpeeseen.

Stylistin työn vaatimukset

Stylistit työskentelevät monipuolisissa tehtävissä. Stylistin tulee siksi hallita monia asioita ja taitoja. Stylistin tulee tuntea vaatteet ja asusteet sekä trendit ja muodit. Lisäksi on pysyttävä perillä alan kehityksestä ja uusista innovaatioista.

Ompelutaidoista on stylistin työssä hyötyä, kuten myös sisustamisen tuntemuksesta ja valokuvaustaidoista.

Ennen kaikkea työssä vaaditaan tyylitajua ja hyvää visuaalista silmää – stylistillä on oltava hyvä värien, muotojen ja materiaalien taju sekä luovuutta.

Työssä on osattava tunnistaa ja huomioida asiakkaan tarpeet, joten stylistin tulee olla palveluhenkinen. Hienotunteisuus ja kärsivällisyys ovat kullanarvoisia ominaisuuksia alalla, jossa on tultava toimeen muiden ihmisten ja heidän näkemystensä kanssa sekä toisaalta toimittava ajoittain tiukoissakin aikatauluissa. Stressinsietokyvystä ja organisointikyvystä on apua erityisesti kiireen keskellä.

Koska stylistit toimivat usein freenlancereina, tulee heillä olla stylistin taitojen lisäksi yrittäjyyteen liittyvää osaamista, kuten markkinoinnin, kirjanpidon, verotuksen ja hinnoittelun taitoja. Myös kielitaito katsotaan eduksi.

Stylistiksi opiskelu eri oppilaitoksissa

Stylistin ammattiin voi päätyä varsin erilaisia opintopolkuja pitkin. Stylistikoulutusta järjestetään osassa käsi- ja taideteollisuusalan oppilaitoksissa tuotteen suunnittelun ja valmistuksen koulutusohjelmassa, jolloin tutkintonimikkeenä on artesaani. 

Ammatillisissa oppilaitoksissa järjestetään myös lyhyempiä kursseja, joilla voi kerryttää stylistin opintoja. Myös alan yritykset järjestävät eri mittaisia ja laajuisia stailauksen koulutuksia.

Stylistin ammatissa toimivan pohjakoulutus voi olla esimerkiksi artesaani (taideteollisuusalan perustutkinto), modisti, sisustusompelija, vaatetusompelija tai vaikkapa vaatturi (tekstiili- ja muotialan perustutkinto). Tai sitten pohjakoulutuksena voi olla vaikkapa kosmetologin, kosmetiikkaneuvojan parturin tai kampaajan tutkinto (hius- ja kauneudenhoitoalan perustutkinto).

Perustutkinnot voi suorittaa myös näyttötutkintona sekä näyttökokeella.

Näyttötutkintona voi ammattitaidon kerryttyä suorittaa

  • tekstiili- ja muotialan ammattitutkinnon,
  • tekstiili- ja muotialan erikoisammattitutkinnon sekä
  • hius- ja kauneudenhoitoalan erikoisammattitutkinnon.

Ammattikorkeakouluissa voi opiskella muotoilua ja suorittaa kulttuurialan ammattikorkeakoulututkinnon artenomin (AMK), muotoilijan (AMK) tai vestonomin (AMK) koulutuksen. 

Taideteollisella koulutusalalla voi opiskella mm. vaatetussuunnittelua. Alempi korkeakoulututkinto on taiteen kandidaatti, ylempi taiteen maisteri.

Stylisti työelämässä

Stylistin työtehtävät voivat vaihdella merkittävästi, mutta työn keskiössä ovat ulkonäkö, tyylikkyys ja viihtyisyys. Työtä tehdään pukeutumisen, meikkausten, kampausten ja lisäksi sisustamisen parissa.

Stylistit tarjoavat palvelujaan myös yksityishenkilöille; he neuvovat vaatteiden ja asusteiden valinnassa sekä tekevät vartalotyyppi- ja pukeutumisneuvontaa.

Stylistejä työskentelee mm. mainos- ja muotikuvauksissa, muotinäytöksissä sekä erilaisten televisio-, elokuva- ja musiikkivideoiden tuotannoissa. 

Stylistin työtehtäviin kuuluu vaatteiden ja asusteiden valinnan lisäksi maskeerausta, kampausten tekemistä tai toteutuksen ohjeistamista sekä mahdollisen rekvisiitan hankkimista. Työvälineitä ovat mm. ompeluvälineet, meikit ja kampaajan välineet.

Stylisti voi lisäksi toimia esimerkiksi pukeutumisneuvojana tai pukeutumisassistenttina.

Stylisti voi myös erikoistua sisustukseen, jolloin hän pyrkii tekemään stailaamastaan tilasta mahdollisimman viihtyisän ja toimeksiannon antajan näköisen. Asuntoja voidaan stailata myös myyntitarkoituksessa.

Palaa sivun alkuun

Lähteet:  Tyomarkkinatori.fi, Koulutuscenter.com