🌊 Haluatko ulkomaille opiskelemaan? Me autamme!

Suodata
Sosiaali- ja terveysala
Koulutustyyppi
Toteutustapa
Paikka
Näytä kaikki suodattimet
Näin suodatamme hakutuloksia
Haluatko tietää, miten suodatamme hakutuloksia? Lue täältä lisää siitä, miten koulutukset listautuvat hakutuloksissa.
Näyttää 1-14 koulutusta 14 tuloksesta
Mainokset

Lisää samankaltaisia koulutusaloja

Suositut sijainnit

Opiskelijoiden kokemuksia alalla Sosiaali- ja terveysala

medietekniklinjen lär du dig den professionella tekniken bakom tv- och studio produktioner. Läsåret delas in i två delar.

Medietekniklinjen samarbetar med skolans andra medielinjer (dokumentärfilm och reportage) där medietekniklinjen ansvarar för det tekniska i produktionerna. Till projekt hör bl.a. musikvideo, reportage, dokumentärfilm, chroma key, magasinprogram och en legoanimation.

Överby ligger på gården Margreteberg, en gammal herrgård som är mycket naturskönt belägen, nära den kända fågelsjön Grundträsk samt Bodomträsket. På området finns dessutom Margretebergsparken och ett stort ridstall. Studerande erbjuds boende på skolans nyrenoverade internat. I omgivningen finns utomordentliga strövområden och utflyktsmål.

Axxell, Kuggom är belägen på landsbygden i Lovisa, ca 90 km öster om Helsingfors, på den natursköna Kuggomåsen. Vi erbjuder folkhögskole- och vuxenutbildning inom olika hantverk.

På enheten finns flere verkstäder, så som snickeri, båtbyggeri, dekoateljén, textilhuset, smedjan, tenngjuteri, keramikverkstad och verkstaden för historiska tekniker. Enhetens elevkår består av ca 50 studerande i olika åldrar. På skolan finns 30 internatsrum och internatsplatser för 60 personer.

I Brusaby (Kemiö) kan du blir djurskötare, hästskötare, ridinstruktör eller djursjukvård. 

Att arbeta med djur och natur är ibland härligt, ibland tungt. Men det är mycket givande. Efterfrågan på djurskötare är stor. Det är ett ansvarsfullt arbete som inte följer klockan. Djurens välmående är ledstjärna.

I Åbo har sjöfartsutbildning erbjudits sedan 1813 och är därmed Finlands äldsta yrkesskola. Idag utbildar vi vaktstyrmän och vaktmaskinmästare vid Axxell. Förutom de långa linjerna ordnar Axxell även veckoslutskurser till skeppare i inrikestrafik, maskinskötare och förare, samt en stor mängd fortbildningskurser för såväl yrkessjöfarare, fritidsbåtförare och andra intress

Axxell, Lappfjärds folkhögskola firade 100-årsjubileum 2007. Sedan 1982 är musik- och från 1998 ljudtekniklinjen skolans starka nisch. Linjerna har utbildat flera av dagens ledande artister och aktörer inom området.

Utbildningen är folkhögskoleutbildning och linjerna är antingen ett eller två-åriga och alla kan söka till skolan utan tidigare utbildning och erfarenhet inom branschen.

Axxell City (tidigare Cityfolkhögskolan) ligger i hjärtat av Helsingfors i kulturhuset G18. Om du är intresserad av studier inom media, det skrivna ordet eller konst så har du kommit rätt. Information om våra utbildningar och kurser hittar du här ovan eller titta på en kort promovideo här nedan.

Axxell Pargas i Åbolands skärgård erbjuder utbildning för unga, vuxna, företag och samfund. Vi beaktar näringslivets behov och bedriver sådan verksamhet som gagnar utvecklingen i vår region.

Som vuxen kan du även på ett flexibelt sätt avlägga en examen vid sidan av ditt arbete eller delta i en läroavtalsutbildning. Till vårt utbud hör examen för närvårdare, turisttjänsteman, skolgångsbiträde, familjedagvårdare, guide och sekreterare.

Vid Axxell Ekenäs studerar ungefär 400 studerande, såväl unga som vuxna men också studerande med specialla behov. I personalen är vi ca 60 personer.

Axxell Ekenäs var tidigare en del av Yrkesinstitutet Sydväst. Går vi ännu längre bak i historien så var utbildningarna egna enheter ss "hantverksskolan", "sjukvårdsskolan" och "handelsinstitutet".

Sosiaali- ja terveysala

Haluatko vastuullisen, merkittävän ja haastavan työn lähellä ihmistä? Haluatko auttaa ja toimia erilaisten ihmisten tukena heidän elämänsä eri tilanteissa? Sosiaali- ja terveysala on laaja ja koulutus- ja erikoistumismahdollisuuksia on monia. Sosiaali- ja terveysalan ammattilaisena olet tärkeässä asemassa vaikuttamassa ihmisten terveyteen, hyvinvointiin ja toimintakykyyn. Sote-ala on tulevaisuussuuntautunutta ja käytännönläheistä.

Sosiaali- ja terveysala on mahdollisuuksien ala, josta löytyy runsaasti koulutus- ja suuntautumisvaihtoehtoja. Alaa voivat opiskella niin peruskoulun päättäneet nuoret kuin aikuiset ammatinvaihtajatkin. Voit opiskella sosiaali- ja terveysalaa niin yliopistossa, ammattikorkeakouluissa, ammatillisissa oppilaitoksissa kuin kansanopistoissakin. Myös sosiaali- ja terveysalan verkko-opiskelu on nostanut suosiotaan.

Sote-alan ammattilaiset työskentelevät sekä julkisissa terveyspalveluissa, kuten perusterveydenhuollossa ja erikoissairaanhoidossa sekä yksityisellä sektorilla. Sosiaali- ja terveysalalla ammatinharjoittaminen on tarkasti säänneltyä ja valvottua.

Sosiaali- ja terveysalan vaatimukset

Sosiaali- ja terveysalalla työskenteleviltä edellytetään valmiuksia erilaisten ja erilaisissa elämäntilanteissa olevien ihmisten kanssa toimimiseen. Työ edellyttää yhteistyökykyä, vuorovaikutustaitoja ja empatiakykyä sekä riittävää fyysistä ja henkistä kuntoa ja terveyttä.

Sosiaali- ja terveysalan ammattilaiset ovat vastuussa omasta työstään ja potilaiden tai asiakkaidensa hyvinvoinnista ja turvallisuudesta. Erityistä tarkkuutta ja huolellisuutta tarvitaan muun muassa potilaiden lääkehoidossa. Sosiaali- ja terveysalan ammattilaisilta vaaditaan joustavuutta, sopeutumiskykyä ja valmiuksia toimia tehokkaasti paineen alla. Alalle aikovien kannattaa myös huomioida, että työ on usein fyysisesti raskasta vuorotyötä. Sosiaali- ja terveysalan ammatti kannustaa jatkuvaan itsensä ja oman osaamisensa kehittämiseen. Ala kehittyy nopeasti ja vaatii työntekijöiltä usein täydennyskoulutusta uran eri vaiheissa.

Sosiaali- ja terveysalan koulutus

Ammatillisissa oppilaitoksissa voit suorittaa sosiaali- ja terveysalan perustutkinnon, josta valmistuneen tutkintonimike on lähihoitaja.

Ammattikorkeakouluissa on mahdollista suorittaa sosiaali- ja terveysalan ammattikorkeakoulututkinto. Ammattikorkeakoulusta valmistuttua tutkintonimike voi olla sairaanhoitaja, kätilö, laboratoriohoitaja/ bioanalyytikko, suuhygienisti, fysioterapeutti, toimintaterapeutti, geronomi ja optikko.

Yliopistoissa suoritetun sote-alan yliopistotutkinnon jälkeen nimikkeesi voiolla lääkäri, terveystieteiden maisteri, sosiaalityöntekijä, hammaslääkäri, puheterapeutti tai ravitsemusterapeutti. Sosiaalityöntekijät työskentelevät asiantuntijatehtävissä muun muassa sosiaalitoimistoissa, vanhustyössä, lastensuojelussa, päihde-, mielenterveys- ja kriisityössä, kouluissa, terveydenhuollossa, kuntouttavassa työtoiminnassa sekä projekti- ja järjestötehtävissä.

Erikoislääkäri ja erikoishammaslääkäri ovat yliopistollisia jatkotutkintoja. Opintoja voi jatkaa aina tohtorin tutkintoon saakka.

Sosiaali- ja terveysalan aikuiskoulutus on suosittua ja myös koulutustarjonta runsasta. Aikuiskoulutuksena toteutettavat opinnot on suunniteltu siten, että ne on usein mahdollistaa suorittaa joustavasti myös oman työn ohella. Aikuiskoulutukset toteutetaan yleensä monimuoto-opiskeluna muodostuen lähiopetuspäivien lisäksi ohjatusta etäopiskelusta ja itsenäisestä työskentelystä. Myös täydennyskoulutukset ovat suosittuja hoitoalalla, esimerkiksi lähihoitajan kouluttautuminen sairaanhoitajaksi.

Kansanopistoissa voit suorittaa muun muassa sosiaali- ja terveysalalle ja jatko-opintoihin valmentavaa koulutusta tai nuoriso- ja vapaa-ajanohjaajan tai liikunnanohjaajan työtehtäviin valmentavaa koulutusta. Kansanopisto-opintojen aikana voit usein suorittaa myös avoimen yliopiston tai avoimen ammattikorkeakoulun opintoja.

Työelämä

Sosiaali- ja terveysala on tunnettu on erittäin hyvästä työllisyystilanteesta. Myös sote-alan tulevaisuus työllisyyden osalta on lupaava, sillä työvoiman tarve kasvaa jatkuvasti erityisesti suurten ikäluokkien ikääntyessä. Sosiaali- ja terveysalan ammattilaiset voivat halutessaan työllistyä myös ulkomaille, sillä alalla on jatkuva työvoimapula ympäri maailmaa. Sosiaali- ja terveysalan ammatit ovat moninaisia, joten "jokaiselle jotakin" pitää alalla paikkansa.

Sote-alan työpaikat ovat usein myös lyhytkestoisia sijaisuuksia. Uusia vakinaisia sote-alan virkoja tai toimia perustetaan vähän, vaikka ammattikohtaisia ja alueellisia eroja onkin. Tilanne tulee kuitenkin kehittymään tulevaisuudessa.

Suurilta osin sosiaali- ja terveysalan työpaikat ovat julkisella sektorilla kunnissa ja kuntayhtymissä. Myös valtio ja järjestöt työllistävät hoitoalan ammattilaisia. Sosiaali- ja terveysalan työpaikkoja on muun muassa terveyskeskuksissa, sairaaloissa, kouluissa, laboratorioissa ja päiväkodeissa. Valmistunut voi toimia myös itsenäisenä ammatinharjoittajana. Yksityisiä terveydenhuoltopalveluja tarjoavat esim. yksityissairaalat, lääkärien yksityisvastaanotot ja hammaslääkäriasemat.

Palaa sivun alkuun