Musiikkikasvatus
-
Jyväskylä
-
Lähiopetus
-
Syksy
Musiikkitieteen maisteriohjelma
-
Jyväskylä
-
Lähiopetus
-
Syksy
Musiikkitiede
-
Jyväskylä
-
Lähiopetus
-
Syksy
Musiikkiterapian kandiohjelma
-
Jyväskylä
-
Lähiopetus
-
Syksy
Master’s Degree Programme in Music and Science
-
Jyväskylä
-
Lähiopetus
-
Syksy
Musiikkikasvatuksen maisteriohjelma
-
Jyväskylä
-
Lähiopetus
-
Syksy
Musiikkikoulutuksella unelmien ammattiin
Musiikki, kuten muutkin taiteen lajit, pyrkii luomaan kohteessaan mielihyvää ja välittämään ajatuksia ja tunteita. Musiikin sanoman tulkitseminen on yleensä hyvin yksilöllistä, mutta tietyissä yhteyksissä myös hyvin kulttuurisidonnaista.
Muusikin opiskelu
Moni aloittaa musiikin opiskelun jo nuorena laulu- tai soittotunneilla. Moni voi myös olla niin sanotusti itseoppinut esimerkiksi soitettuaan tai laulettuaan kotona tai koulun bänditreeneissä.
Korkeamman koulutustason opinto-ohjelmiin onkin useimmiten pääsyvaatimuksena aikaisempi osaaminen musiikin alalta. Musiikkikoulutusta järjestetään Suomessa kaikilla eri opintotasoilla. Voit esimerkiksi aloittaa musiikkiopintosi kansanopistossa täydentämällä aikaisempaa osaamistasi sekä luomalla edellytyksiä mahdollisiin jatko-opintoihisi. Tämän jälkeen voit halutessasi jatkaa musiikkiopintojasi yliopistossa, konservatoriossa tai ammattikorkeakoulussa. Musiikkikoulutuksia järjestetään myös aikuiskoulutuksena.
Musiikki – kutsumusala
Musiikin koulutusohjelmasta valmistunut muusikko voi työskennellä esiintyvänä taiteilijana mm. orkesteri- tai kamarimuusikkona, säestäjänä tai laulajana. Muusikko osaa soittaa yhtä tai useampaa soitinta, joita hän soittaa solistia säestäen esimerkiksi pop- ja rockyhtyeissä, tanssiorkestereissa tai muissa musiikkikokoonpanoissa. Muusikon tulee olla musikaalinen ja esiintymistaitoinen sekä hallita yleisön vangitsemisen taito. Muusikon ammatti voi toisinaan olla rankkaa epäsäännöllisien työaikojen takia.
Musiikin koulutusohjelman päämääränä on, että valmistunut muusikko tai musiikin hallitsee hyvin ammattinsa tärkeimmät asiat sekä kykenee ja haluaa kehittää edelleen itseään ammatissa. Muusikoiden tehtävät työelämässä ovat vaihtelevia. Usein sama henkilö joutuu suoriutumaan sekä ravintola- että studiomuusikon tehtävistä, mikä edellyttää henkistä joustavuutta. Säveltäjäksi tai sovittajaksi erikoistuneelta vaaditaan hyvinkin erilaisten musiikkisuuntien hallintaa ja nopeaa aineiston tuottamista.
Musiikkipedagogin koulutuksesta valmistunut voi toimia musiikinohjaajana tai soiton- tai laulunopettajana. Musiikkipedagogiikasta kiinnostunut voi opiskella pääaineenaan eniten kiinnostavaa muusikinlajia, kuten klassista musiikki tai rytmimusiikkia.
Musiikkia opiskelemaan ulkomaille?
Opiskelijavaihto-ohjelmaan osallistuminen on helpoin ja suosituin tapa lähteä määräaikaisesti ulkomaille opiskelemaan. Suomalaiset oppilaitokset osallistuvatkin moniin erilaisiin vaihto-ohjelmiin, joiden lisäksi niillä saattaa olla omia vaihtosopimuksia. Jos olet kiinnostunut suorittamaan koko musiikkikoulutuksen ulkomailla, kannattaa sinun ottaa yhteyttä suoraan haluamaasi oppilaitokseen saadaksesi kaikki tarvittavat tiedot.
Lähteet: Oph.fi