Life Science Technologies - Master of Science (Technology)
-
Espoo
-
Lähiopetus
-
Syksy 2025
Elektroniikka ja sähköfysiikka, tekniikan kandidaatti ja diplomi-insinööri
-
Espoo
-
Lähiopetus
-
Syksy 2025
Environmental Engineering (Nordic Master), Master of Science (Technology)
-
Espoo
-
Lähiopetus
-
Syksy 2025
Chemistry and Materials Science, Master of Science (Technology) (2 yrs)
-
Espoo
-
Lähiopetus
-
Syksy 2025
Chemical and Metallurgical Engineering
-
Espoo
-
Lähiopetus
-
Syksy 2025
Chemical Engineering, Bachelor of Science (Technology), Master of Science (Technology)
-
Espoo
-
Lähiopetus
-
Syksy 2025
Informaatioverkostot
-
Espoo
-
Lähiopetus
-
Syksy 2025
Creative Sustainability, Master of Science (Technology)
-
Espoo
-
Lähiopetus
-
Syksy 2025
Teknillinen fysiikka ja matematiikka
-
Espoo
-
Lähiopetus
-
Syksy 2025
Kemian tekniikka
-
Espoo
-
Lähiopetus
-
Useita (2)
Luonnontieteet
Luonnontieteilijät tutkivat ympäröivää maailmaamme ja siinä tapahtuvia muutoksia ja ilmiöitä. Luonnontieteisiin voidaan lukea biologian, ekologian, fysiikan, kemian, geotieteiden, tähtitieteen ja biotekniikan alat. Voit opiskella alaa ammatillisissa oppilaitoksissa, ammattikorkeakouluissa tai yliopistoissa. Kaikissa yliopistoissa on useita luonnontieteiden aloja ja aineryhmiä sekä yksittäisiä oppiaineita. Yhdessä ne tarjoavat varsin monipuolista ja kansainvälisesti korkeatasoista luonnontieteellisen alan koulutusta.
Luonnontieteiden koulutus
Ammatillisissa oppilaitoksissa ja ammattikorkeakouluissa voit opiskella esimerkiksi tieto- ja viestintätekniikkaa. Yliopistoissa bio- ja ympäristötieteitä, biokemiaa, fysikaalisia tieteitä, geologiaa, kemiaa, maantiedettä, matemaattisia aineita, tietojenkäsittelytiedettä ja tietotekniikkaa. Ne kaikki tutkivat ja pyrkivät selittämään ihmisen ja luonnon toimintaa ja kehitystä. Luonnontieteiden perusta on kokeilussa, testeissä ja havainnoissa. Luonnontieteiden alempi korkeakoulututkinto on luonnontieteiden kandidaatti ja ylempi korkeakoulututkinto filosofian maisteri. Jatkotutkintoja ovat filosofian lisensiaatti ja filosofian tohtori.
Biologia
Biologia on luonnontiede, jonka tutkimuskohteena ovat elävät järjestelmät: eliöt, niiden osat ja eliöyhteisöt. Opiskelijat valitaan tiedekuntiin pääsääntöisesti lukion päättötodistuksen, ylioppilastutkintotodistuksen ja/tai tiedekuntien järjestämien valintakokeiden perusteella suorittamaan kandidaatin ja maisterin tutkintoa. Biologian osa-alueita on useita, joista esimerkkeinä kasvitiede, eläintiede, mikrobiologia ja ympäristöbiologia.
Ekologia
Ekologia on biologian laajimpia osatieteitä. Ekologia on oppi luonnon omasta järjestyksestä, luonnon taloudesta, jossa tutkitaan maapallon eliöiden ja ympäristön välisiä sekä keskinäisiä vuorovaikutus- ja riippuvuussuhteita. Ekologia tutkii eliöiden ja eliölajien vuorovaikutusta toistensa sekä niitä ympäröivän elottoman ympäristön kanssa. Ekologiaa voit opiskella yliopistossa suorittamalla kandidaatin ja maisterin tutkinnon.
Fysiikka
Fysiikka on luonnontiede, joka tutkii kaikkeutta käsitellen aineen, energian, avaruuden ja ajan käyttäytymistä, perusvuorovaikutuksia ja näiden muodostamia kokonaisuuksia. Fysiikkaa voit opiskella yliopistossa suorittamalla kandidaatin tutkinnon ja maisterin tutkinnon. Fysiikan opintoja parhaiten tukevia sivuaineita ovat matematiikka ja tietotekniikka. Tutkintoon voi varsin vapaasti sisällyttää muidenkin alojen opintoja, kuten kemiaa, ympäristötieteitä, taloustieteitä ja viestintää.
Geotieteet
Geotieteet on yhteisnimitys luonnontieteille, jotka tutkivat maan ja sen ilmakehän rakennetta sekä ilmiöitä. Muun muassa maantiede ja geologia ovat geotieteitä. Geotieteiden opiskelussa yhdistyvät fysiikka, matematiikka, kemia ja biologia. Geotieteiden opetuksessa kenttätyöskentelyn osuus on erityisen tärkeää. Ilman tätä on vaikea oppia hahmottamaan geologisia prosesseja tarpeeksi hyvin. Kenttätyöskentelyssä asiat nähdään käytännössä ja havaintoja tehdään käytettävissä olevien metodien avulla.
Kemia
Kemia on luonnontiede, joka tutkii aineita, niiden ominaisuuksia ja reaktioita. Aineiden ominaisuuksia on pohdittu jo vuosituhansia, mutta systemaattisesti niitä on tutkittu vasta reilun kahden vuosisadan ajan. Kemia on jakautunut moniin erikoisaloihin, joita ovat esim. analyyttinen kemia, biokemia, laskennallinen kemia, materiaalikemia ja orgaaninen kemia. Maisterin ja luonnontieteiden kandidaatin tutkinnon kemia pääaineena voi suorittaa seitsemässä yliopistossa Suomessa.
Tähtitiede
Tähtitiede eli astronomia on luonnontiede, joka tutkii maailmankaikkeutta ja sen kohteita, ilmiöitä sekä kehitystä. Tähtitieteen opiskelu pääaineena tähtää ennen kaikkea tutkijakoulutukseen. Tähtitiedettä voi opiskella pääaineena kolmessa yliopistossa, joissa kaikissa voi suorittaa sekä luonnontieteiden kandidaatin, maisterin että tohtorin tutkinnon. Tähtitiede on yksi fysikaalisten tieteiden suuntautumisvaihtoehdoista.
Luonnontieteiden opiskelijat työelämässä
Luonnontieteilijät toimivat työelämässä monilla tehtäväalueilla yliopistojen, yritysten, valtion, kuntien ja järjestöjen palveluksessa. Luonnontieteellisen asiantuntemuksen ohella tehtävät edellyttävät työpaikan ja toimenkuvan vaatimaa erityisosaamista.
yliopistot
Yliopistoissa toimitaan yleensä tutkimus- ja opetustehtävissä. Tutkimustyössä selvitetää eri menetelmin tutkimusongelmia ja kehitetään ratkaisuja yritysten ja muiden toimijoiden kanssa. Opetustyöhön kuuluu luennointia ja oppilaiden ohjausta.
yritykset
Yrityksissä luonnontieteilijät työllistyvät useille eri tehtäväalueille. Teollisuudessa työ liittyy uusien tuotteiden tuotekehitykseen tai valmistuksessa olevien tuotteiden raaka-aineiden tai lopputuotteiden laadunvalvontaan. Työtehtäviä luonnontieteiden alalla on tarjolla myös esimerkiksi teknologiateollisuudessa, metsä- ja elintarviketeollisuudessa sekä suunnittelu- ja konsulttialalla.
Valtio
Valtiolla luonnontieteilijät voivat työskennellä tutkimuslaitoksissa, joita ovat esimerkiksi Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL, Lääkealan turvallisuus- ja kehittämiskeskus Fimea.
Kunnat
Kunnissa luonnontieteilijät työskentelevät yleensä opettajina peruskouluissa ja lukioissa. Usein he opettavat kahta tai useampaa ainetta, jotka voivat olla esimerkiksi biologia ja maantiede tai fysiikka ja matematiikka. Opettajan viran saaminen edellyttää opettajan pätevyyden hankkimista.
Lähteet: tyomarkkinatori, opintopolku.fi