Hyvinvointi, hieronta ja fysioterapia -koulutus
-
Eurajoki
-
Lähiopetus
Yleistä liikunta-alasta
Liikunta ja urheilu ovat laajoja aihealueita opiskelumaailmassa ja mahdollisia koulutussuuntauksia löytyy lukuisia. Yhteistä kaikille on vaatimus hakijan mielenkiinnosta liikuntaa, terveyttä ja hyvinvointia kohtaan. Liikunta-alan ammateissa ollaan yleensä vahvasti tekemisissä erilaisten ihmisten kanssa, jotka myös liikkuvat erilaisin tavoittein. Liikunta-alan ammatista haaveilevien kannattaa huomioida, että alalla vaaditaan riittävän terveyden ja fyysisen kunnon lisäksi hyviä vuorovaikutustaitoja.
Liikunta-alan toisen asteen koulutuksia
Jos haluat opiskella esimerkiksi liikuntaneuvojaksi tai valmentajaksi, voi ammatillinen koulutus olla siihen erinomainen vaihtoehto. Toisen asteen ammatillisissa oppilaitoksissa ja urheiluopistoissa, voi suorittaa liikunnanohjauksen perustutkinnon. Tutkintonimike on liikuntaneuvoja. Perustutkintoja voi suorittaa myös näyttötutkintona, joka on erityisesti aikuisille suunniteltu joustava tutkinnon suorittamistapa.
Ammatillisessa peruskoulutuksessa on mahdollista suorittaa myös nuoriso- ja vapaa-ajan ohjauksen perustutkinto sekä tanssialan perustutkinto. Kuntoutuksen ja liikunnan alalla järjestetään myös erikoisammattitutkintoja. Oppisopimuskoulutus tarjoaa myös mahdollisuuden kouluttautua alalle.
Liikunta-alan koulutus ammattikorkeakoulussa
Ammattikorkeakouluissa voi opiskella liikuntaa ja vapaa-aikaa. Tutkintonimike on liikunnan ammattikorkeakoulututkinto liikunnanohjaaja (AMK). Voit myös opiskella fysioterapiaa ja suorittaa sosiaali- ja terveysalan ammattikorkeakoulututkinnon fysioterapeutti (AMK). Mahdollista on myös suorittaa ylempi ammattikorkeakoulututkinto (YAMK) liikunnan ja urheilun alalla esimerkiksi valmennuksessa.
Liikunta-alan koulutuksia yliopistossa
Yliopistotasolla voit opiskella liikuntatieteitä Jyväskylän yliopistossa. Alempi korkeakoulututkinto on liikuntatieteiden kandidaatti. Ylempi korkeakoulututkinto on liikuntatieteiden maisteri. Jyväskylän yliopistossa voit opiskella myös liikuntapedagogiikkaa, liikuntabiologiaa ja liikunnan yhteiskuntatieteitä. Tanssista kiinnostuneet voivat opiskella tanssitaidetta taideyliopistossa. Alempi korkeakoulututkinto on tällöin tanssitaiteen kandidaatti. Ylempi korkeakoulututkinto on tanssitaiteen maisteri.
Liikunta-alan koulutusvaihtoehtoja kansanopistossa
Kansanopistoissa voit opiskella liikunta-alaa muun muassa ammatillista koulutusta järjestävillä opintolinjoilla, jotka perehdyttävät sinut esimerkiksi vapaa-ajan toiminnan ja liikunnan ohjaamiseen. Kansanopistoissa voit opiskella esimerkiksi nuoriso-ohjaajan, erä-oppaan tai hierojan ammatteihin. Lisäksi kansanopistot tarjoavat usein erilaisia liikunta-alan lyhytkursseja ja linjoja, jotka eivät valmista ammattiin, mutta antavat hyvää pohjaa esimerkiksi alan jatko-opinnoille.
Lähteet: tyomarkkinatori.fi, opintopolku.fi