Opiskelu ulkomailla: 1–2 lukukautta (Shanghai, Kiina)
-
Shanghai
-
Lähiopetus
-
Useita (2)
Kielten opiskelu
Jos olet päättänyt opiskella kieliä, on sinulla lukuisia vaihtoehtoja mistä valita. Suomessa kieliopintoja tarjotaan monella eri koulutustasolla ja myös kieliopinnot ulkomailla yleistyvät entisestään. Monet matkustavat ulkomaille esimerkiksi kielimatkan muodossa kielitaitojaan parantaakseen. Myös kirjallisuuden alalla tarjotaan lukuisia mielenkiintoisia opiskeluvaihtoehtoja.
Kielten opiskelu korkeakoulussa
Kielten opiskelu yliopistossa tarkoittaa paljon enemmän kuin vain kieliopintoja. Voit suorittaa kokonaisen tutkinnon valitsemassasi aineessa sekä samalla opiskella kieliä sivuaineena. Monissa yliopistoissa ja ammattikorkeakouluissa voi myös suorittaa koko tutkinnon englanniksi. Kieliopinnot yliopistossa ja korkeakoulussa valmistavat opiskelijan kansainväliseen maailmaan, jossa kielitaito on edellytys sekä ammatillisesti että vapaa-ajalla.
Muita vaihtoehtoja kielten opiskeluun Suomessa
Mahdollisuus kielten opiskeluun ei rajoitu pelkästään yliopistoihin ja korkeakouluihin. Voit lukea kieliä esimerkiksi kansanopistoissa. Kansanopistojen omilla linjoilla tarjotaan usein kieliopintoja, minkä lisäksi ammatillisen koulutuksen linjoilla voit opiskella esimerkiksi viittomakielen ohjaajaksi. Voit myös suorittaa lukion kielten opintoja tai keskittyä kielten opiskeluun kansanopistojen omilla lyhytkursseilla.
Kielten opiskelu ulkomailla
Ulkomailla löytyy monia vaihtoehtoja kielten opiskeluun. Kielikurssi tai vaihto-opiskelu on hyvä vaihtoehto sinulle, joka haluat kokeilla omia siipiäsi ulkomailla opiskellen vierasta kieltä. Kielikurssi tai vaihto-opiskelu on loistava tilaisuus kasvaa ihmisenä, rohkaistua puhumaan vierasta kieltä ja saada uusia kokemuksia ja ystäviä ympäri maailmaa. Ulkomaan kokemuksesta on myös aina hyötyä työmarkkinoilla. Kielikurssit kestävät useimmiten muutamia viikkoja, kun taas vaihto-opiskeluun voi lähteä lukukaudeksi tai lukuvuodeksi.
Vaihtoon voi päästä opiskelijavaihto-ohjelmien kautta tai hankkimalla vaihto-opiskelupaikkansa itse. Suomalaiset oppilaitokset osallistuvat moniin vaihto-ohjelmiin, joiden lisäksi niillä saattaa olla omia vaihtosopimuksia.
Kieliä opiskellut työelämässä
Työelämään sijoittuminen riippuu pitkälti koulutusvalinnoista ja omista kiinnostuksen kohteista. Kieliä opiskelleet työskentelevät usein esimerkiksi kielten opettajina, kääntäjinä, tulkkeina tai tutkijoina. Monenlaisia kielten ja kulttuurien tuntemusta vaativia tehtäviä löytyy myös kaupalliselta- sekä tiedotus- ja matkailualalta.
Kirjallisuuden opiskelu
Kirjallisuuden opinnot soveltuvat sekä kirjallisuuden harrastajille että siitä ammatillisesti kiinnostuneille. Kirjallisuuden opinnoista on hyötyä kulttuurin tuntemusta edellyttävissä tehtävissä, ja opinnot sopivat erinomaisesti esimerkiksi journalistin, suomentajan tai kustannusalan tehtäviin aikoville tai alalla jo toimiville. Muita tavanomaisia kirjallisuuden opiskelijoiden tulevia ammatteja ovat äidinkielen opettaja, kirjastonhoitaja ja tutkija.
Monet opiskelevat kirjallisuutta myös sen yleissivistävän merkityksen vuoksi. Kirjallisuuden opinnot voi myös liittää osaksi äidinkielen ja kirjallisuuden opettajaksi pätevöitymistä. Kirjallisuuden perus- ja aineopinnoissa voi suuntautua joko kotimaiseen tai yleiseen kirjallisuuteen.
Lähteet: Helsingin yliopisto, kielimatkalle.fi