Suodata
Italia
Koulutustyyppi
Toteutustapa
Paikka
Näytä kaikki suodattimet
Haullasi ei valitettavasti löytynyt yhtään tulosta 😞 Uusi haku
Mainokset

Italian kielen opiskelu

Italiaa puhuu äidinkielenään noin 70 miljoonaa ihmistä. Italian lisäksi se on virallinen kieli myös Sveitsissä, San Marinossa, Vatikaanivaltiossa ja Euroopan unionissa.

Italian kieli on erittäin molemminpuolisesti ymmärrettävää espanjan ja portugalin kanssa. Italian oppimisesta onkin hyötyä muiden romaanisten kielten opiskelussa. Italian alkeet on helpompi oppia kuin monien muiden romaanisten kielten, koska sitä suurin piirtein kirjoitetaan samalla tavalla kuin puhutaan.

Italian kieltä voi opiskella Suomessa monilla paikkakunnilla useissa eri oppilaitoksissa kurssimuotoisesti ja myös yliopistossa tutkintokoulutuksena.

Italian kielen opiskelu yliopistossa

Helsingin yliopisto

Helsingin yliopiston kielten kandiohjelmassa on mahdollisuus opiskella italian kieltä. Kandiohjelmassa italian opiskelija perehtyy niihin tapoihin, joilla italian kieltä voidaan tutkia, ja samalla hän saa yleiskäsityksen Italian kirjallisuudesta ja kulttuurista.

Italian kielen opintojen lähtökohtana on analyyttinen kielitaito, jota vahvistetaan opintojen eri vaiheissa. Keskeinen osa on italian kielen erilaisilla käyttöyhteyksillä ja niiden vaikutuksella varieteettien valintaan. Vaikka opintojen keskiössä on nykykieli ja 1900-luvun kirjallisuus, opintoihin sisältyy myös johdatus kielen aiempiin kehitysvaiheisiin ja Italian kirjallisuuden klassikoihin.

Opiskelija voi tutustua kiinnostuksensa mukaan tarkemmin pariin italian kielitieteellisen tutkimuksen osa-alueeseen tai kirjallisuuden aikakauteen tai lajiin.

Jyväskylän yliopisto

Jyväskylän yliopistossa voi opiskella italian kieltä. Italian kielen opiskelija valitsee toisen kahdesta eri linjasta: italian kieli (perus- ja aineopinnot) tai italian kieli ja kulttuuri (perusopinnot).

Italian kielen opiskelu on antaa opiskelijalle hyvän suullisen ja kirjallisen kielitaidon sekä perehdyttää hänet Italian kirjallisuuteen, historiaan ja kulttuuriin. Italian aineopinnoissa tutustutaan lisäksi kielen kehitykseen, italialaiseen kielentutkimukseen, italian didaktiikkaan, italialaiseen yhteiskuntaan sekä klassiseen kirjallisuuteen 1200-luvulta alkaen.

Italian kielen ja kulttuurin linja on avoin kaikille yliopiston varsinaisille opiskelijoille. Italian kielen ja kulttuurin linja on kulttuuriin painottuva opintokokonaisuuus, joka antaa monipuolisen kuvan Italian yhteiskunnasta, historiasta, kulttuurista ja kielestä.

Turun yliopisto

Turun yliopistossa voi lukea italiaa pääaineena. Italian opinnoissa ja tutkimuksessa perehdytään kielen rakenteisiin, kehitykseen ja pragmaattisiin ominaisuuksiin sekä kulttuurin eri ilmenemismuotoihin. Lisäksi pureudutaan yhteiskunnallisiin kysymyksiin ja vertaillaan suomalaisen ja italialaisen yhteiskunnan rakenteita ja käytäntöjä. Kielellisiä, yhteiskunnallisia ja kulttuuriin liittyviä ilmiöitä pyritään analysoimaan syvällisesti ja eri näkökulmista.

Turun yliopiston italian oppiaine tarjoaa ainoana Suomessa kääntämisen opintopolun italian opiskelijoille. Turun yliopiston italian oppiaine on myös Suomen ainut opinahjo, jossa voi suorittaa auktorisoidun kääntämisen kurssin kieliparissa italia-suomi.

Italian kielen opiskelu yksittäisinä kursseina

Italian kieltä voi opiskella yksitäisinä kursseina esimerkiksi avoimessa yliopistossa tai yliopistojen kielikeskuksissa. Myös työväenopistoissa, kansalaisopistoissa ja aikuisopistoissa on tarjolla yksittäisiä italian kielen kursseja.

Italian kielen opiskelu ulkomailla

Ulkomailla löytyy monia vaihtoehtoja italian kielen opiskeluun. Kielikurssi tai vaihto-opiskelu on hyvä vaihtoehto sinulle, joka haluat kokeilla omia siipiäsi ulkomailla opiskellen italian kieltä. Kielikurssi tai vaihto-opiskelu on loistava tilaisuus kasvaa ihmisenä, rohkaistua puhumaan vierasta kieltä ja saada uusia kokemuksia ja ystäviä ympäri maailmaa. Kielikurssit kestävän useimmiten muutamia viikkoa kun taas vaihto-opiskeluun voi lähteä lukukaudeksi tai lukuvuodeksi.

Palaa sivun alkuun


Lähteet: 
Helsingin yliopisto, Turun yliopisto, Jyväskylän yliopisto