Tutustu syksyn yhteishaussa mukana oleviin koulutuksiin ja hae 11.9.2024 klo 15 mennessä 🔥

Suodata
Eläimiin liittyvä koulutus
Koulutustyyppi
Toteutustapa
Paikka
Näytä kaikki suodattimet
Näin suodatamme hakutuloksia
Haluatko tietää, miten suodatamme hakutuloksia? Lue täältä lisää siitä, miten koulutukset listautuvat hakutuloksissa.
Näyttää 1-14 koulutusta 14 tuloksesta
Mainokset

Lisää artikkeleja aiheesta: Eläimiin liittyvä koulutus

Opiskelijoiden kokemuksia alalla Eläimiin liittyvä koulutus

Från utbildning till arbete - Axxellista ammattiin

Vid Axxell Ekenäs studerar ungefär 400 studerande, såväl unga som vuxna men också studerande med specialla behov. I personalen är vi ca 60 personer.

Axxell Ekenäs var tidigare en del av Yrkesinstitutet Sydväst. Går vi ännu längre bak i historien så var utbildningarna egna enheter ss "hantverksskolan", "sjukvårdsskolan" och "handelsinstitutet".

Axxell City (tidigare Cityfolkhögskolan) ligger i hjärtat av Helsingfors i kulturhuset G18. Om du är intresserad av studier inom media, det skrivna ordet eller konst så har du kommit rätt. Information om våra utbildningar och kurser hittar du här ovan eller titta på en kort promovideo här nedan.

Axxell, Lappfjärds folkhögskola firade 100-årsjubileum 2007. Sedan 1982 är musik- och från 1998 ljudtekniklinjen skolans starka nisch. Linjerna har utbildat flera av dagens ledande artister och aktörer inom området.

Utbildningen är folkhögskoleutbildning och linjerna är antingen ett eller två-åriga och alla kan söka till skolan utan tidigare utbildning och erfarenhet inom branschen.

Att studera vid Axxell är spännande och varierande. Tyngdpunkten ligger på det praktiska arbetet och du kommer i ett tidigt skede i kontakt med arbetslivet.

Överby ligger på gården Margreteberg, en gammal herrgård som är mycket naturskönt belägen, nära den kända fågelsjön Grundträsk samt Bodomträsket. På området finns dessutom Margretebergsparken och ett stort ridstall. Studerande erbjuds boende på skolans nyrenoverade internat. I omgivningen finns utomordentliga strövområden och utflyktsmål.

I Åbo har sjöfartsutbildning erbjudits sedan 1813 och är därmed Finlands äldsta yrkesskola. Idag utbildar vi vaktstyrmän och vaktmaskinmästare vid Axxell. Förutom de långa linjerna ordnar Axxell även veckoslutskurser till skeppare i inrikestrafik, maskinskötare och förare, samt en stor mängd fortbildningskurser för såväl yrkessjöfarare, fritidsbåtförare och andra intress

medietekniklinjen lär du dig den professionella tekniken bakom tv- och studio produktioner. Läsåret delas in i två delar.

Medietekniklinjen samarbetar med skolans andra medielinjer (dokumentärfilm och reportage) där medietekniklinjen ansvarar för det tekniska i produktionerna. Till projekt hör bl.a. musikvideo, reportage, dokumentärfilm, chroma key, magasinprogram och en legoanimation.

I Brusaby (Kemiö) kan du blir djurskötare, hästskötare, ridinstruktör eller djursjukvård. 

Att arbeta med djur och natur är ibland härligt, ibland tungt. Men det är mycket givande. Efterfrågan på djurskötare är stor. Det är ett ansvarsfullt arbete som inte följer klockan. Djurens välmående är ledstjärna.

Eläinten parissa työskentelyyn on olemassa useita eri mahdollisuuksia

Haluaisitko toimia esimerkiksi eläinlääkärinä, eläintieteilijänä tai kouluttautua vaikkapa agronomiksi? Työtehtäviisi voi kuulua esimerkiksi vastuu eläinten hoidosta ja hyvinvoinnista esimerkiksi maatilalla, eläintarhassa tai eläinhoitolassa. Vai kiinnostaisiko sinua toimia eläintenkouluttajana?

Työ eläinten parissa on usein palkitsevaa, monipuolista ja mielenkiintoista. Alalle aikovan on kuitenkin hyvä pitää mielessä, että työssä eläinten hyvinvointi on etusijalla eivätkä työajat välttämättä aina noudata tavallista päivärytmiä. Olemme keränneet muutamia koulutusvaihtoehtoja sinulle, joka haluat kouluttautua työskentelemään eläinten kanssa.

Eläinlääkäri

Eläinlääkärit huolehtivat eläinten terveyden- ja sairaanhoidosta, eläinsuojelusta ja tarttuvien eläintautien vastustamistyöstä. Lisäksi he vastaavat elintarvikevalvontaan liittyvistä tehtävistä. Eläinlääkäreitä työskentelee kuntien, valtion, yliopistojen ja teollisuuden palveluksessa.

Eläinlääkärin peruskoulutus on eläinlääketieteen lisensiaatin tutkinto. Eläinlääketieteen lisensiaatin tutkinto on ylempi korkeakoulututkinto, jonka voi Suomessa suorittaa vain Helsingin yliopiston eläinlääketieteellisessä tiedekunnassa. Opiskelu kestää noin 6 vuotta. Eläinlääkärillä on myös useita erikoistumismahdollisuuksia.

Eläintenhoitaja

Eläintenhoitajan ammattitutkinnon suorittaja tuntee eläimen normaalin elinkaaren. Hän osaa yleisbiologian perusteet ja hänellä on kokonaisnäkemys eläinten biologisista erityispiirteistä. Eläintenhoitaja osaa soveltaa tietojaan eläinten käyttäytymisestä sekä eri eläinryhmien ravinto- ja ympäristövaatimuksista eläinten hoitotyössään. Eläintenhoitajan tulee hallita perustiedot eläinten anatomiasta, fysiologiasta ja lisääntymisbiologiasta. Hän tuntee alan lainsäädännön ja määräykset sekä eettiset periaatteet ja noudattaa niitä työssään. Tämän lisäksi eläintenhoitaja osaa käyttää työssä tarvittavia koneita ja laitteita ja ottaa toiminnassaan huomioon työturvallisuuden ja ympäristönäkökohdat.

Eläintenhoitajan tutkinnon suorittaja työskentelee asiakaspalveluperiaatteiden mukaisesti. Hän osaa opastaa ja neuvoa asiakasta eläinten pitoon ja hoitoon liittyvissä asioissa. Asiakaspalvelusta hän selviää myös muulla kuin äidinkielellään. Työssään eläintenhoitaja on joustava ja yhteistyökykyinen viestintätilanteissa. Hän osaa hyödyntää tietotekniikan perustaitoja, hankkia tietoa ja kehittää ammatillisia taitojaan.

Eläintenhoitajaksi voi kouluttautua suorittamalla eläintenhoitoon suuntautuneen maatalousalan perustutkinnon. Koulutus kestää 3 vuotta. Tutkinnon voi suorittaa joko koulumuotoisena opiskeluna, oppisopimuskoulutuksena tai monimuoto-opiskeluna. Alalla on mahdollista suorittaa myös eläintenhoitajan tai karjanhoitajan ammattitutkinto. Eläintenhoitajan ammattitutkinnon osaamialoja ovat pieneläinten hoito, lemmikkieläinkaupan harjoittaminen, eläinhoitolan pito, tarhaeläinten hoito ja koe-eläinten hoito.

Agronomi

Agronomi työskentelee maatalouden asiantuntija-, neuvonta- ja kehitystehtävissä julkishallinnossa, järjestöissä ja kaupan palveluksessa. Opinnoissa voi erikoistua esimerkiksi kasvinviljelyyn, puutarhatieteeseen, maatalouseläintieteeseen, talouteen, teknologiaan tai markkinointiin.

Agronomin ammatissa toimiminen edellyttää oman erikoisalan hyvää hallintaa ja säädösten tuntemusta sekä organisointitaitoa, kykyä asioiden sujuvaan ilmaisuun ja vuorovaikutustaitoja. Agronomiksi voi opiskella Helsingissä, Kuopiossa ja Turussa.

Eläintenkouluttaja

Eläinalan koulutuksissa opiskellaan joko muutaman viikon mittaisilla lyhytkursseilla tai pidemmissä, 6-18 kuukauden jaksoissa. Opiskelija voi suuntautua esimerkiksi eläintenhoitajan ammattitutkinnossa eläintenkouluttajaksi. Lyhyimmät verkkokurssit ovat laajuudeltaan noin 2 opintopistettä ja pisimmät koulutusohjelmat 30 opintopistettä. Eläintenkouluttajaksi voi Suomessa opiskella myös verkossa.

Missä eläimiin liittyvän koulutuksen voi suorittaa?

Eläimiin liittyvän koulutuksen voi Suomessa suorittaa yliopistossa eläinlääketieteen lisensiaatin tutkinnon tai agronomin tutkinnon muodossa. Eläintenhoitajaksi voi kouluttautua ammatillisissa oppilaitoksissa suorittamalla eläintenhoitoon suuntautuneen maatalousalan perustutkinnon, jonka lisäksi mahdollisuutena on eläintenhoitajan tai karjanhoitajan ammattitutkinto. Alalla järjestetään myös aikuiskoulutusta.

Ulkomaille opiskelemaan?

Opiskelijavaihto-ohjelmaan osallistuminen on helpoin ja suosituin tapa lähteä määräaikaisesti ulkomaille opiskelemaan. Suomalaiset oppilaitokset osallistuvatkin moniin erilaisiin vaihto-ohjelmiin, joiden lisäksi niillä saattaa olla omia vaihtosopimuksia. Jos olet kiinnostunut suorittamaan koko eläinlääkärin tutkinnon ulkomailla, sinun kannattaa ottaa yhteyttä suoraan haluamaasi oppilaitokseen saadaksesi kaikki tarvittavat tiedot. Erityisesti Virossa Tarton maatalousyliopistossa opiskelee merkittävä määrä suomalaisia eläinlääkärin ammattiin.

Palaa sivun alkuun

Lähteet: livia.fi, tyomarkkinatori.fi