Front End, Back End tai Full stack -koodaaja| Tieto- ja viestintätekniikan osatutkinto
Koodaaja verkkototeutuksena -koulutus on tarkoitettu koodauksesta kiinnostuneille ja ohjelmistotuotantoalalle aikoville. Se soveltuu myös toisen osaamisalan suorittaneen datanomin ammattialaa laajentavaksi koulutukseksi. Hakijalta edellytetään tietoteknisiä taitoja ja perusohjelmien hallintaa. Koulutuksessa voit suorittaa tieto- ja viestintätekniikan perustutkinnon tutkinnon osia:
- Front End, tutkinnon osa: Ohjelmointi 45 osp
- Back End, tutkinnon osa: Ohjelmistokehittäjänä toimiminen 45 osp
- Full Stack: molemmat tutkinnon osat 90 osp
Front end -tutkinnon osan sisältö
Koulutuksessa suoritetaan Tieto- ja viestintätekniikan perustutkinnon ohjelmointi (45 osp) -tutkinnon osa. Kokonaisuus antaa valmiuksia mobiili- ja pilvipalvelusovellusten kehittämiseen ja kehitystiimin jäsenenä toimimiseen.
Opintojen aikana opitaan muun muassa ohjelmoinnin perusteita JavaScript-kielen avulla sekä selainsovellusten toteuttamista React-kirjaston avulla. Tämän lisäksi tutuksi tulevat kehitysympäristön käyttö, virheiden etsintä ja toimintojen testaaminen.
Back end -tutkinnon osan sisältö
Koulutuksessa suoritetaan Tieto- ja viestintätekniikan perustutkinnon ohjelmistokehittäjänä toimiminen (45 osp) -tutkinnon osa. Kokonaisuus antaa valmiuksia palvelinpään sovellusten kehittämiseen, asiakkaan kanssa kommunikointiin ja versiohallinnan käyttöön.
Opintojen aikana opitaan muun muassa palvelinohjelmien tuottamista PHP- ja Node.js-ympäristöissä, tietovarastojen toteuttamista ja API-rajapintojen hyödyntämistä. Tämän lisäksi tutuksi tulee Git-versiohallinnan ja GitHub-palvelun käyttö.
Full Stack -tutkinnon osien sisältö
Koulutuksessa suoritetaan Tieto- ja viestintätekniikan perustutkinnon tutkinnon osat ohjelmointi 45 osp (Koodaaja Front End) ja ohjelmistokehittäjänä toimiminen 45 osp (Koodaaja Back End). Kokonaisuus antaa valmiuksia sekä mobiili- ja pilvipalvelusovellusten että palvelimen pään sovellusten kehittämiseen, kehitystiimin jäsenenä toimimiseen, asiakkaan kanssa kommunikointiin ja versiohallinnan käyttöön.
Opintojen aikana opitaan muun muassa ohjelmoinnin perusteita JavaScript-kielen avulla, selainsovellusten toteuttamista React-kirjaston avulla ja palvelinohjelmien tuottamista PHP- ja Node.js-ympäristöissä. Tämän lisäksi tutuksi tulevat kehitysympäristön käyttö, virheiden etsintä, toimintojen testaaminen, tietovarastojen toteuttaminen, API-rajapintojen hyödyntäminen sekä Git-versiohallinnan ja GitHub-palvelun käyttö.
Koulutuksen toteutus
Koulutus toteutetaan verkkopohjaisena opetuksena. Verkkotapaamiset pidetään kerran viikossa, muuten sisältöjä opiskellaan verkko-oppimisympäristössä. Mahdollinen työpaikalla tapahtuva oppiminen sovitaan opiskelijakohtaisesti. Laitteistovaatimuksena on oma tietokone, jolla pystyy osallistumaan verkkotapaamisiin.
Syksyn 2023 toteutus täynnä.
Kiinnostuitko koulutuksesta?
Jos haluat lisätietoa aiheesta Front End, Back End tai Full stack -koodaaja| Tieto- ja viestintätekniikan osatutkinto, voit täyttää alta löytyvän yhteydenottolomakkeen. Kysymyksesi lähetetään suoraan oppilaitokselle.Seuraavat toteutukset
Hakeminen
Haku koulutukseen oppilaitoksen omien nettisivujen kautta.
Tutkinto / todistus
Tieto- ja viestintätekniikan perustutkinto (tutkinnon osia)
Kustannukset
Opiskelu on maksutonta. Mahdolliset oppikirjat ja muun opiskelumateriaalin opiskelijat kustantavat itse.
Ota yhteyttä
Sasky Huittisten ja Kokemäen oppilaitos
Sasky Huittisten ja Kokemäen oppilaitos on toisen asteen monialainen ammatillinen oppilaitos, jossa opiskelee noin 500 opiskelijaa. Opistolla on kaksi yksikköä, Huittisissa ja Kokemäellä ja se on osa Sasky koulutuskuntayhtymää. Opetusta järjestetään niin peruskoulu- kuin lukiopohjaisille opiskelijoillekin. Kaikilla opiskelijoilla on mahdollisuus...
Lue lisää oppilaitoksesta Sasky Huittisten ja Kokemäen oppilaitos ja katso koulutustarjonta täältä