Etsi koulutusta 👉
Ammatilliset perustutkinnot
4,0 (1 Arvioinnit)

Luonto- ja ympäristöalan perustutkinto | luonnonvaratuottaja tai luonto-ohjaaja

Opintotuki
Opintotukikelpoinen
Aloitus
Joustavasti (+2 toteutusta)
Hakuaika
Hakuaika: 2. asteen yhteishaku
Toteutustapa
Lähiopetus
Opintotuki
Opintotukikelpoinen
Aloitus
Joustavasti (+2 toteutusta)
Hakuaika
Hakuaika: 2. asteen yhteishaku
Toteutustapa
Lähiopetus
Kaipaatko lisätietoja? Kysy lisää 👍

Luonto- ja ympäristöalan perustutkinto | luonnonvaratuottaja tai luonto-ohjaaja

Luonto- ja ympäristöalan perustutkinto

Sasky Ammatti-instituutti Iisakissa Osaran maaseutuopetusyksikössä voit opiskella seuraavien alojen ammattilaiseksi:

  • Luonnonvaratuottaja 
  • Luonto-ohjaaja 

Luonnonvaratuottaja

Luonnonvaratuottaja kerää ammatissa tarvittavan raaka-aineen luonnosta tai viljelee tuotevalikoimaansa soveltuvia luonnonkasveja. Toimialaan kuuluvat luonnonmarjojen, sienten ja yrttien kotitalouskäyttö sekä niiden kaupallinen poiminta ja jatkojalostus.

Luonnonvaratuottajia työskentelee luonnontuotealan yrityksissä keruu- ja tuotteistamistehtävissä tai marjojen ja sienien vastaanottopisteissä. Lisäksi tutkinto antaa valmiuksia toimia matkailu- sekä hyvinvointiyrityksissä luontoa monipuolisesti tuntevana työntekijänä tai itsenäisenä yrittäjänä.

Koulutuksen kuvaus

Koulutuksen kesto määräytyy henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman mukaan (HOKS). Koulutuksen kesto on noin kaksi vuotta henkilökohtaisesta suunnitelmasta riippuen.

Luonnonvaratuottaja hyödyntää paikallista luontoa luonnontuotealalla. Hän huolehtii marjojen, sienten ja yrttien keräyksestä sekä jatkojalostuksesta. Hän tietää miten luonnontuotteita voidaan käyttää elintarvikkeina, kosmetiikassa, hyvinvointituotteissa ja koristeissa. Opiskelija saa valmiudet yrittäjyyteen ja luonnontuotekasvien viljelyyn. Koulutuksen oppimisympäristönä hyödynnetään luonnonmukaisessa tuotannossa olevaa opetusmaatilaa.

Luonto-ohjaaja

Luontoalan osaamisalan suorittanut luonto-ohjaaja osaa toimia luontoon liittyvissä käytännön ohjaustehtävissä. Hän omaa hyvät tiedot luonnosta ja sen ilmiöistä. Hän osaa kertoa ryhmälle luonnosta ja huolehtia ohjaustoiminnassa tarvittavista välineistä. Hän osaa huolehtia ryhmän turvallisuudesta ja toimia asiakaslähtöisesti ja kestävän kehityksen mukaisesti.

Koulutuksen kuvaus

Koulutuksen kesto määräytyy henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman mukaan (HOKS). Koulutuksen kesto on noin kaksi vuotta henkilökohtaisesta suunnitelmasta riippuen.

Luonto- ja ympäristöalan perustutkinnon laajuus on 180 osp. Tutkinto muodostuu ammatillisista tutkinnon osista (145 osp) ja yhteisistä tutkinnon osista (35 osp). Ammatillisista tutkinnon osista pakollisia on 70-85 osaamispistettä ja valinnaisia 60-75 osaamispistettä.

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Luonto- ja ympäristöalan perustutkinto | luonnonvaratuottaja tai luonto-ohjaaja, voit täyttää alta löytyvän yhteydenottolomakkeen. Kysymyksesi lähetetään suoraan oppilaitokselle.

Seuraavat toteutukset

Tulossa 2 toteutusta

Syksy

  • Lähiopetus
  • Osara
  • Hakuaika: 2. asteen yhteishaku

Joustavasti

  • Lähiopetus
  • Osara
  • Hakuaika: Jatkuva haku

Hakeminen

Jos päätät peruskoulun keväällä, voit hakea koulutukseen yhteishaussa. Jos sinulla on jo ammatillinen tutkinto, ylioppilastutkinto tai korkeakoulututkinto, tai jäit ilman koulutuspaikkaa yhteishaussa, voit hakea jatkuvassa haussa.

Pääsyvaatimuksena on peruskoulu tai ylioppilastutkinto.

Tutkinto / todistus

Luonto- ja ympäristöalan perustutkinto, luonnonvaratuottaja tai luonto-ohjaaja

Ota yhteyttä

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Luonto- ja ympäristöalan perustutkinto | luonnonvaratuottaja tai luonto-ohjaaja? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

reCAPTCHA logo Tämä sivusto on suojattu reCAPTCHA:lla, ja Googlen tietosuojakäytäntö ja käyttöehdot ovat voimassa.

Arvioinnit

Keskiarvo: 4

Perustuu 1 arviointiin
Arvioinnit julkaistaan ​​arviointikäytäntömme mukaisesti.
Kirjoita arviointi
Vaeltaja1
4/5
07 helmi 2019
Vaati jonkinverran oma aloitteisuutta ja itsekuria opiskella itsenäisesti mutta

todella hyviä opettajia ja opetusjaksoja, mahtava paikkana. Mahdollista myös itse vaikuttaa opetuksen sisltöön

Sasky Ammatti-instituutti Iisakki - Osara
Huikuntie 33
39230 Osara

Sasky Ammatti-instituutti Iisakki - Osara

Osaran maaseutuopetusyksikkö on osa Saskyn Ammatti-instituutti Iisakkia. Osaralla voi opiskella luonto- ja ympäristöalaa (luonnonvaratuottaja, luonto-ohjaaja, luonnontuoteneuvoja ja luonnontuotejalostaja) sekä maatalousalaa (maaseutuyrittäjä). Maatalousalalla voit erikoistua joko hevostalouteen, tuotantoeläimiin tai maatalouden teknologiaan. Osaran maaseutuopetusyksikkö sijaitsee kolmostien varressa 45 km päässä Tampereelta keskellä...

Lue lisää oppilaitoksesta Sasky Ammatti-instituutti Iisakki - Osara ja katso koulutustarjonta täältä

Sponsoroitu