Video
Insinööri (AMK) | sähkö- ja automaatiotekniikka | päivätoteutus
Sähkö- ja automaatiotekniikan insinöörin tehtäväkenttä on laaja. Valmistuttuasi voit työskennellä esimerkiksi sähkö- tai automaatioalan suunnittelutehtävissä, tehtaissa, voimalaitoksissa ja muissa tuotantolaitoksissa. Voit myös työskennellä myyntitehtävissä laitetoimittajalla, projektipäällikkönä tai esimiehenä. Tervetuloa opiskelemaan sähkö- ja automaatiotekniikkaa Oulun ammattikorkeakouluun!
Koulutuksen sisältö
Sähkö- ja automaatiotekniikan insinöörin tutkinnossa on kaksi suuntautumisvaihtoehtoa: automaatiotekniikka ja sähkötekniikka. Ensimmäinen opintovuosi on kaikille sähkö- ja automaatiotekniikan opiskelijoille yhteinen. Tutustut molempiin suuntautumisvaihtoehtoihin alan opintojen ja vierailujen myötä. Valitset suuntautumisvaihtoehdon ensimmäisen vuoden aikana. Kummassakin vaihtoehdossa on opinnoissa paljon projektimuotoista työtä, ja kummallakin alalla työllisyystilanne on todella hyvä. Opintojen lopussa tehtävä opinnäytetyö on hyvin käytännönläheinen.
Ryhmätöiden kautta tutustut muihin opiskelijoihin ja luot kontaktiverkostoja. Tutoropettajat ja tutoreina toimivat opiskelijat neuvovat sinua kaikissa opiskeluun liittyvissä asioissa. Opettajillasi on vahva oman alansa työkokemus ja ajantasainen tieto työelämän tarpeista. Opintojesi tukena ovat myös opinto-ohjaaja ja opintopsykologi.
Opintojen alussa suoritat tärkeitä korttikursseja. Ensimmäisenä opiskeluvuotena tehdään myös työmaa- ja teollisuusvierailuja. Koululla käy lisäksi työnantajien edustajia kertomassa kesätyöpaikoista ja siitä, millaista insinöörin työ käytännössä on.
Osa opinnoista tehdään verkossa, mutta laboratorioharjoitukset ovat silti tärkeässä osassa. Niissä pääset tekemään ja näkemään käytännössä, miten monipuolista sähkö- ja automaatioinsinöörin työ on. Kesäisin suoritat opintoihin liittyvää työharjoittelua.
Molemmissa suuntautumisvaihtoehdossa voit suorittaa tavanomaisen työharjoittelun lisäksi opintojesi loppupuolella erillisen tuotantopainotteisen työharjoittelun. Sen aikana pääset tutustumaan valitsemaasi työtehtävään käytännössä ja oppimaan sen erityispiirteitä. Pääset silloin myös näyttämään osaamistasi mahdolliselle tulevalle työnantajallesi.
Opintoihisi kuuluu myös vapaasti valittavia kursseja, jotka voit valita mielenkiintosi mukaan. Opiskele esimerkiksi talotekniikkaa, verkostosuunnittelua, yrittäjyyttä, ohjelmointia tai vieraita kieliä.
Automaatioinsinöörit työelämässä
Automaatioinsinöörinä voit toimia suunnittelijana luomassa uusien tehtaiden automatisointeja laitteineen ja ohjelmistoineen. Voit myös toimia kunnossapitotehtävissä vastaamassa tehtaan järjestelmien toiminnasta ja kehittämisestä tai projektissa vastaamassa projektipäällikkönä projektin budjetoinnista, aikataulussa pysymisestä ja toteutuksesta. Voit työskennellä myynti- ja hankintatehtävissä tai tuotekehitystehtävissä luomassa uusia järjestelmiä ja parantamassa vanhoja. Yksittäisen automaatioinsinöörin toimenkuva voi pitää sisällään useita erilaisia tehtäviä ja työuralla voi suuntautua oman mielenkiinnon mukaisiin tehtäviin. Tässä muutamia esimerkkejä automaatioalan insinöörien erilaisista tehtävistä:
- automaatiosuunnittelija
- automaatioinsinööri
- käyttöönottoinsinööri
- sähköautomaatiopäällikkö
- tuotantoinsinööri
- huoltopäällikkö
- myyntipäällikkö
- sovellusasiantuntija
- projekti-insinööri
- R&D insinööri.
Kiinnostuitko koulutuksesta?
Jos haluat lisätietoa aiheesta Insinööri (AMK) | sähkö- ja automaatiotekniikka | päivätoteutus, voit täyttää alta löytyvän yhteydenottolomakkeen. Kysymyksesi lähetetään suoraan oppilaitokselle.Seuraavat toteutukset
Hakeminen
Koulutukseen haetaan korkeakoulujen valtakunnallisessa yhteishaussa osoitteessa opintopolku.fi.
Tutkinto / todistus
Insinööri (AMK)
Ota yhteyttä
Luota itseesi ja löydä unelmiesi opiskelupaikka
Oulun Ammattikorkeakoulussa voit opiskella AMK- tai YAMK-tutkinnon yhteisöllisessä korkeakoulussa. Oamkissa et jää yksin, vaan autamme sinua rakentamaan opintojesi avulla unelmiesi uran. Oulun ammattikorkeakoulu järjestää ammattikorkeakoulu- ja Master-tutkintoon (ylempi ammattikorkeakoulututkinto) johtavaa opetusta, ammatillista opettajankoulutusta sekä erilaista täydentävää koulutusta esimerkiksi avoimessa ammattikorkeakoulussa....
Lue lisää oppilaitoksesta Oulun ammattikorkeakoulu ja katso koulutustarjonta täältä