Video
Bioanalyytikko (AMK) | monimuotototeutus
Tervetuloa opiskelemaan bioanalytiikkaa Oulun ammattikorkeakouluun! Bioanalyytikko työskentelee yleensä laboratoriohoitajana terveydenhuollossa. Työssä yhdistyvät asiakaspalvelu- ja laboratoriotyö. Keskeisiä työtehtäviä ovat näytteenottotoiminta, näytteiden analysointi ja tulosten arviointi.
Mitä bioanalyytikko tekee?
Bioanalyytikon ammatti on monipuolinen, sillä voit työskennellä useilla erikoisaloilla, joita ovat esim. kliininen kemia, hematologia, vierianalytiikka, mikrobiologia, histologia ja sytologia, fysiologia ja neurofysiologia, patologia tai genetiikka. Tällä hetkellä bioanalyytikoiden työtilanne on erittäin hyvä. Voit toimia terveyskeskuksen, sairaalan tai yksityisen lääkäriaseman laboratoriossa. Muita työskentelymahdollisuuksia ovat esimerkiksi lääketeollisuus, lääketieteelliset tutkimusryhmät, eläinlääkäriasemat, laboratorioalan yritysten myynti- ja markkinointitehtävät Suomessa ja ulkomailla.
Bioanalyytikon keskeisiä tehtäviä ovat:
- näytteenottotoiminta
- asiakaspalvelu
- vieritestaus
- näytteiden analysointi ja tulosten arviointi
- osallistuminen laboratoriopalvelujen laadunhallintaan
Tutkinnon suoritettuasi sosiaali- ja terveysalan lupa- ja valvontavirasto Valvira laillistaa sinut terveydenhuollon ammattihenkilöksi (laboratoriohoitaja).
Bioanalyytikon opinnot
Bioanalytiikan opinnoissa yhdistyvät teoria ja käytännön laboratorioharjoitukset. Opinnot sisältävät lähiopetusta, itsenäistä työskentelyä ja työelämäharjoittelua. Osa teoriaopinnoista voidaan toteuttaa verkko-opintoina. Opinnot alkavat joka toinen vuosi päivätoteutuksena ja joka toinen vuosi monimuotototeutuksena.
Keskeisiä sisältöalueita ovat ihmisen anatomia sekä biokemialliset ja fysiologiset toiminnot laboratoriotutkimusten perusteena. Opintoihin sisältyy lisäksi solu- ja molekyylibiologiaa, kemiaa, fysiikkaa, mikrobiologiaa, hematologiaa, neurofysiologiaa sekä histo- ja sytologiaa. Myös asiakkaiden ohjaaminen laboratoriotutkimuksiin kuuluu ammattiopintoihin.
Opinnoissa tarvitset teknistä osaamista, kädentaitoja, huolellisuutta, kykyä itsenäiseen työskentelyyn sekä asiakaspalvelu- ja vuorovaikutustaitoja. Mikroskopointi edellyttää visuaalista hahmottamista sekä värien ja rakenteiden erottamista.
Työelämäharjoittelu ja kansainvälinen vaihto-opiskelu
Työelämäharjoittelua voit suorittaa terveys- ja lääkäriasemien laboratorioissa, sairaaloiden laboratorioissa tai tutkimusryhmissä. Harjoittelupaikat ovat eri puolilla Suomea, myös kansainvälinen harjoittelu on mahdollista. Suosituimpia bioanalytiikan kansainvälisiä vaihtokohteita ovat mm. Italia, Belgia, Hollanti ja Viro. Vaihtoon lähteminen on erinomainen mahdollisuus kartuttaa kansainvälistä kokemusta ja ottaa enemmän irti opiskeluajasta.
Kiinnostuitko koulutuksesta?
Jos haluat lisätietoa aiheesta Bioanalyytikko (AMK) | monimuotototeutus, voit täyttää alta löytyvän yhteydenottolomakkeen. Kysymyksesi lähetetään suoraan oppilaitokselle.Seuraavat toteutukset
Hakeminen
Koulutukseen haetaan valtakunnallisessa yhteishaussa osoitteessa opintopolku.fi.
Tutkinto / todistus
Bioanalyytikko (AMK)
Ota yhteyttä
Luota itseesi ja löydä unelmiesi opiskelupaikka
Oulun Ammattikorkeakoulussa voit opiskella AMK- tai YAMK-tutkinnon yhteisöllisessä korkeakoulussa. Oamkissa et jää yksin, vaan autamme sinua rakentamaan opintojesi avulla unelmiesi uran. Oulun ammattikorkeakoulu järjestää ammattikorkeakoulu- ja Master-tutkintoon (ylempi ammattikorkeakoulututkinto) johtavaa opetusta, ammatillista opettajankoulutusta sekä erilaista täydentävää koulutusta esimerkiksi avoimessa ammattikorkeakoulussa....
Lue lisää oppilaitoksesta Oulun ammattikorkeakoulu ja katso koulutustarjonta täältä