Röntgenhoitaja (AMK) | radiografia ja sädehoito | päiväopinnot
Radiografia- ja sädehoitotyössä kohtaat erilaisia ja eri-ikäisiä potilaita, joiden tutkimisessa ja hoidossa käytät huipputeknologiaa.
Radiografiatyössä potilassuhteet ovat suhteellisen lyhyitä, mikä edellyttää potilaan luottamuksen saavuttamista lyhyessä ajassa. Sädehoitotyössä potilassuhteet ovat kestoltaan pidempiä, mikä taas edellyttää kykyä ohjata ja tukea potilasta ja hänen läheisiään pitkässä hoitosuhteessa. Röntgenhoitajan työ on tiimityötä.
Röntgenhoitajana jatko-opiskelu- ja työllistymismahdollisuutesi ovat hyvät. Voit työskennellä sairaalassa tai pienemmässä kuvantamisyksiköissä. Lisäksi voit toimia lääketieteellisissä tutkimusryhmissä ja alan kaupallisissa yrityksissä myynti- ja tuotekehitystehtävissä. Työ on joko päivä- tai vuorotyötä.
Mitä röntgenhoitajalta edellytetään?
- lääketieteellisten kuvantamis- ja sädehoitomenetelmien osaamista ja käyttöä
- kliinisten hoitotoimenpiteiden toteuttamista
- matematiikan, fysiikan ja lääketieteellisen teknologiatiedon soveltamista
- päätöksentekokykyä
- vuorovaikutus- ja tiimityötaitoja
- englannin kielen osaamista
- jatkuvaa ammattitaidon kehittämistä sekä kykyä elää muutoksessa
Opintojen toteutus
Röntgenhoitajan opinnot muodostuvat kuvantamis- ja sädehoitotyön opinnoista, ohjatusta harjoittelusta, vapaasti valittavista opinnoista sekä opinnäytetyöstä.
Opetuksen pääpaino on radiografiatyön osaamisessa, joka sisältää potilaiden tutkimisen tai hoitamisen eri kuvantamismenetelmien avulla. Sädehoitotyön osaaminen on syöpäpotilaan kokonaisvaltaista hoitamista ja läheisten tukemista. Siinä korostuvat mm. säteilyfysiikkaa, säteilyturvallisuus, hoitotyö, anatomia ja laitetekniikka. Röntgenhoitajaopiskelijana opiskelet myös lääketieteellisiä aineita, ruotsia, englantia sekä harjoittelet ensihoitoa ja lääkehoitoa.
Opintoihisi kuuluu lähi- ja verkko-opetusta, työpajaopiskelua ryhmässä, itsenäistä opiskelua sekä ohjattua harjoittelua.
Laadit opintojesi alussa henkilökohtaisen opiskelusuunnitelman (HOPS) ryhmätutorin ohjauksessa. Jos sinulla on aiempia opintoja tai muuta osaamista terveydenhuoltoalalta, voit hakea osaamisesi tunnistamista ja tunnustamista AHOT).
Opintojen rakenne ja sisältö
Röntgenhoitajan opinnot muodostuvat
- perusopinnoista
- ammattiopinnoista
- vapaasti valittavista opinnoista
- opinnäytetyöstä sekä
- ohjatusta harjoittelusta.
Koulutuksen pääpaino on radiografiatyön osaamisessa, joka sisältää potilaiden tutkimisen tai hoitamisen eri kuvantamismenetelmien avulla. Sädehoitotyön osaaminen on syöpäpotilaan kokonaisvaltaista hoitamista ja läheisten tukemista. Siinä korostuvat mm. säteilyfysiikkaa, säteilyturvallisuus, hoitotyö, anatomia ja laitetekniikka.
Röntgenhoitajaopiskelijana opiskelet myös lääketieteellisiä aineita, ruotsia, englantia sekä harjoittelet ensihoitoa ja lääkehoitoa.
Päiväopintojen toteutustapa
Opintoihisi kuuluu teoriaopetusta, simulaatio- ja verkko-opetusta, itsenäistä opiskelua ja ryhmissä tapahtuvaa työpajaopiskelua sekä opiskelua Terveys- ja hoitoalan erilaisissa oppimisympäristöissä.
Röntgenhoitajan tutkinnosta 75 opintopistettä on harjoittelua, joka toteutuu perus- ja erikoissairaanhoidon kuvantamisyksiköissä, yksityisissä kuvantamisyksiköissä sekä muissa lääketieteelliseen säteilyn käyttöön liittyvissä organisaatioissa. Jokaiseen lukukauteen kuuluu harjoittelujaksoja.
Opintoihisi kuuluu opinnäytetyö (15 op), jonka voit toteuttaa esim. Metropolian työelämälähtöisissä hankkeissa.
Laadit opintojesi alussa henkilökohtaisen opiskelusuunnitelman (HOPS) ryhmätutorin ohjauksessa. Jos sinulla on aiempia opintoja tai muuta osaamista terveydenhuoltoalalta, voit hakea osaamisesi tunnistamista ja tunnustamista AHOT).
Kiinnostuitko koulutuksesta?
Jos haluat lisätietoa aiheesta Röntgenhoitaja (AMK) | radiografia ja sädehoito | päiväopinnot, voit täyttää alta löytyvän yhteydenottolomakkeen. Kysymyksesi lähetetään suoraan oppilaitokselle.Seuraavat toteutukset
Hakeminen
Koulutukseen haetaan valtakunnallisessa yhteishaussa osoitteessa opintopolku.fi.
Tutkinto / todistus
Röntgenhoitaja (AMK)
Ota yhteyttä
Enemmän kuin korkeakoulu – neljä kampusta täynnä tekijöitä
Haluatko vaikuttaa siihen miltä maailma näyttää tulevaisuudessa? Saat Metropolialta enemmän kuin tutkinnon – saat valmiudet merkitykselliseen työhön sekä taidot jatkuvaan oppimiseen. Metropoliassa opiskelijat ja opettajat kehittävät ratkaisuja globaaleihin haasteisiin yhdessä yritysten ja muiden kumppanien kanssa jopa 5 miljoonaa päivää vuodessa....
Lue lisää oppilaitoksesta Metropolia Ammattikorkeakoulu ja katso koulutustarjonta täältä