Video
Kasvatusalan kandidaatti- ja maisteriohjelma
Kasvatusalan koulutuksessa perehdyt kasvatuksen ja koulutuksen ilmiöihin oppimisteoreettisista, historiallisista, psykologisista, sosiologisista sekä kestävän kehityksen näkökulmista. Perehdyt opinnoissasi elinikäisen oppimisen ideaan, oppimisympäristöajatteluun, kasvatuksen ja koulutuksen yhteiskunnallisiin ja kulttuurisiin kytkentöihin, koulutuksen ja sukupuolen problematiikkaan sekä kasvatuksen ja hyvinvoinnin yhteyksiin. Opintojen myötä tutustut myös työelämään kasvatusalan näkökulmasta.
Ensimmäisen lukuvuoden opinnot ovat kaikille kasvatusalan opiskelijoille samansisältöiset, ja pääaine valitaan ensimmäisen opiskeluvuoden loppuvaiheessa. Pääainevaihtoehdot ovat kasvatustiede ja aikuiskasvatustiede. Pääaineen lisäksi koulutuksessa opiskellaan orientaatio-opintoja, kieli- ja viestintäopintoja, tutkimusmenetelmäopintoja sekä sivuaineita ja muita vapaasti valittavia opintoja. Maisterin tutkintoon on mahdollista sisällyttää opettajan pedagogisen kelpoisuuden antavat opettajan pedagogiset opinnot.
Kasvatustiede
Kasvatustieteen pääaineopinnoissa perehdyt kasvatustieteen historiaan, pääsuuntauksiin ja -käsitteisiin. Perehdyt kasvatuksen ja koulutuksen ilmiöihin monipuolisesti eri näkökulmista. Opintojen sisältöjä ovat opetussuunnitelma, koulutuksen arviointi ja kehittäminen, elinikäinen oppiminen ja oppimisympäristöt, pohjoisuus ja sosiaalinen kestävyys sekä hyvinvointi erityisesti lasten ja nuorten kasvatuksen ja koulutuksen kysymyksenä.
Aikuiskasvatustiede
Aikuiskasvatustieteessä tutkitaan koulutuspolitiikkaa, oppimista ja opetusta sosiaalisen kestävyyden sekä hyvinvoinnin näkökulmista. Eri-ikäisten ihmisten osallistaminen jatkuvaan oppimiseen ja aikuisten yhdenvertaisuuden lisääminen koulutuksessa ovat ohjelman ydinsisältöä. Tutkimme myös, millaisia erityisiä haasteita pohjoisen alueen naiset, miehet ja kaikensukupuoliset toimijat kohtaavat koulutuksen kentillä.
Uramahdollisuudet
Kasvatusalan koulutus antaa valmiudet toimia erilaisissa, opetukseen, ohjaukseen ja koulutukseen liittyvissä asiantuntijatehtävissä. Kasvatusalan asiantuntijuus rakentuu kasvatustieteen sisällöllisen ja tutkimusmenetelmällisen osaamisen perustalle. Koulutuksen aikana muotoutuvaa asiantuntijuutta vahvistetaan tutkintoon sisältyvän harjoittelun aikana sekä valitsemalla tutkintoon parhaiten sopivat ja pääainetta tukevat sivuaineet.
Kasvatusalan asiantuntijoita työskentelee monenlaisissa julkisen, yksityisen ja kolmannen sektorin organisaatioissa, kuten järjestöissä, eri alojen oppilaitoksissa, julkishallinnossa ja yrityksissä. Tyypillisiä tehtäviä ovat esimerkiksi koulutussuunnittelijan, projektisuunnittelijan, projektipäällikön ja henkilöstönkehittäjän tehtävät, opetus- ja koulutustehtävät, erilaiset esimies- ja opintohallinnon tehtävät, konsultointi- ja tutkimustehtävät, kuntien palveluksessa, kansalaisjärjestöissä, opetuksen suunnittelijoina, aikuisopettajina että verkkopedagogiikan asiantuntijoina ja tutkijoina.
Kiinnostuitko koulutuksesta?
Jos haluat lisätietoa aiheesta Kasvatusalan kandidaatti- ja maisteriohjelma, voit täyttää alta löytyvän yhteydenottolomakkeen. Kysymyksesi lähetetään suoraan oppilaitokselle.Seuraavat toteutukset
Hakeminen
Koulutukseen haetaan valtakunnallisessa yhteishaussa osoitteessa opintopolku.fi.
Opintopolusta löydät myös tarkemmat valintaperusteet.
Tutkinto / todistus
- Kasvatustieteen kandidaatti
- Kasvatustieteen maisteri
Ota yhteyttä
Lapin yliopisto – kansainvälinen tiede- ja taideyliopisto
Lapin yliopisto on Euroopan unionin pohjoisin yliopisto. Yhdistämme tiedettä ja taidetta aivan napapiirin tuntumassa Rovaniemellä, Lapin pääkaupungissa. Kaikki tiedekunnat sijaitsevat samalla modernilla kampusalueella. Kestävä kehitys ja ympäristövastuu ovat Lapin yliopistolle tärkeitä: yliopisto on mukana WWF:n Green Office -verkostossa. Kansainvälisessä yliopistossa...
Lue lisää oppilaitoksesta Lapin yliopisto ja katso koulutustarjonta täältä