Tutustu syksyn yhteishaussa mukana oleviin koulutuksiin ja hae 11.9.2024 klo 15 mennessä 🔥

Etsi koulutusta 👉
Ammatilliset perustutkinnot

Prosessinhoitaja | Prosessiteollisuuden perustutkinto

Careeria, paikassa Porvoo
Pituus
Henkilökohtaistamisen mukaan
Pituus
Henkilökohtaistamisen mukaan
Kaipaatko lisätietoja? Kysy lisää 👍

Prosessinhoitaja | Prosessiteollisuuden perustutkinto

kaksi prosessinhoitajaa

Menestyksekäs ja mahdollisuuksia täynnä oleva ura teollisuuden ytimessä — opiskele prosessinhoitajaksi!

Kiinnostaako sinua teknologia ja teollisuus? Nautitko teknisistä haasteista? Oletko valmis jatkuvasti oppimaan uutta ja kehittymään ammatissasi? Jos vastasit kyllä, on prosessiteollisuuden perustutkinto loistava valinta!

Tässä muutamia seikkoja, miksi kannattaa opiskella prosessinhoitajaksi:

  • kysyntä työmarkkinoilla: Useilla teollisuuden aloilla on jatkuva tarve päteville prosessinhoitajille. Se tarkoittaa parempia työllistymismahdollisuuksia ja vakaampaa työllisyystilannetta.
  • monipuolisuus: Prosessinhoitajat voivat työskennellä monilla eri teollisuudenaloilla.
  • tekninen osaaminen: Prosessinhoitajat saavat vahvan teknisen perustan ja oppivat hallitsemaan monimutkaisia tuotantoprosesseja, mikä antaa valmiuksia työskennellä monipuolisissa tehtävissä.
  • mahdollisuus uralla etenemiseen: Ammattitaidon ja kokemuksen kartuttua avautuu mahdollisuuksia edetä uralla haastavampiin tehtäviin.
  • jatkuva oppiminen: Prosessinhoitajana työskennellessä on mahdollisuus jatkuvaan oppimiseen ja ammattitaidon kehittämiseen, mikä pitää työn mielenkiintoisena ja antaa mahdollisuuden pysyä ajan tasalla alan kehityksestä.
  • mahdollisuus vaikuttaa positiivisesti ympäristöön:
    Monet prosessinhoitajat voivat osallistua ympäristöystävällisten käytäntöjen kehittämiseen ja edistämiseen teollisuudessa.

Prosessiteollisuuden perustutkinto antaa hyvät valmiudet työskennellä eri teollisuudenalojen tuotannon käyttö- ja käynnissäpitotehtävissä sekä vahvan pohjan jatko-opinnoille.

Käytännön toteutus

Koulutus koostuu opiskelusta Careeriassa prosessiteknisessä oppimisympäristössä ja työpaikalla oppimisesta.

Careerian uutta teknologiaa hyödyntävät ja työelämää simuloivat oppimisympäristöt antavat kattavan ymmärryksen ammatin sisällöstä.

Simulaattori ja virtuaaliympäristöt antavat käytännön harjoitteluun rajattomat mahdollisuudet.  Opiskelija voi tutkia turvallisesti erilaisia häiriötilanteita, operointivirheitä, säätöpiirejä sekä automaatioprosessin toimintaa. Koetehtaalla voi keskittyä itse prosessiin ja sen operointiin.

Koulutukseen kuuluu olennaisena osana työelämäjakso, jonka kesto on noin 3 kuukautta.

Koulutuksen kesto voi vaihdella henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman (HOKS) mukaan. Keskimääräinen kesto on 2–3 vuotta.

Prosessinhoitaja työelämässä

Prosessiteollisuus on Suomen vientialojen ykkönen ja toiseksi suurin teollisuuden ala. Ala on monipuolinen, sillä tuotantoa on aina öljynjalostuksesta biopolttoaineisiin, lääkkeistä lannoitteisiin ja muovituotteista paperi- sekä puunjalostuskemikaalien valmistukseen.

Prosessinhoitajat työskentelevät prosessiteollisuudessa eri alojen tuotannon käyttö- ja käynnissäpitotehtävissä.

Prosessinhoitajan työtehtävät vaihtelevat kevyestä ohjaamotyöskentelystä fyysistä kuntoa vaativiin kenttäoperaattorin tehtäviin.

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Prosessinhoitaja | Prosessiteollisuuden perustutkinto, voit täyttää alta löytyvän yhteydenottolomakkeen. Kysymyksesi lähetetään suoraan oppilaitokselle.

Hakeminen ja kelpoisuus

Hakemuksen perusteella osa hakijoista kutsutaan henkilökohtaiseen haastatteluun. Haastattelukutsut lähetetään sähköpostina. Haastattelussa tehdään lopullinen valinta alalle soveltuvuuden, motivaation sekä aiemmissa opinnoissa ja työtehtävissä menestymisen arvioinnin perusteella.

Prosessinhoitajan koulutus sopii sinulle, jos olet kiinnostunut alalla työskentelystä ja olet soveltuva alalle, sinulla on hyvä terveys ja toimintakyky alalla työskentelyyn.

Prosessinhoitajalta edellytetään teknistä kiinnostusta ja ymmärrystä, ongelmanratkaisutaitoja sekä huolellisuutta ja tarkkuutta. Lisäksi ammatissa korostuvat vastuullisuus, yhteistyötaidot, stressinsietokyky ja jatkuva oppiminen.

Koulutuksessa vaadittava suomen kielen taitotaso on B1.

Tutkinto / todistus

Prosessiteollisuuden perustutkinto

Ota yhteyttä

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Prosessinhoitaja | Prosessiteollisuuden perustutkinto? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

reCAPTCHA logo Tämä sivusto on suojattu reCAPTCHA:lla, ja Googlen tietosuojakäytäntö ja käyttöehdot ovat voimassa.
Careeria
Perämiehentie 6
06100 Porvoo

Careeria – huomisen tekijöille

Monialaisesta Careeriasta valmistuu huomispäivän huippuosaajia ja tulevaisuuden tekijöitä, joista moni toimii usealla kielellä ja luo uusia uria kansainvälisessä ympäristössä. Careeria kouluttaa nuoria ja aikuisia suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi, ja sillä on myös omaa oppisopimustoimintaa. Careerian tarjonta kattaa parikymmentä eri koulutusalaa,...

Lue lisää oppilaitoksesta Careeria ja katso koulutustarjonta täältä

Sponsoroitu