Etsi koulutusta 👉
Ammatilliset perustutkinnot

Plåtslagare-svetsare - Grundexamen i maskin- och produktionsteknik (för unga)

Axxell, paikassa Karjaa
Opiskelukieli
ruotsi
Aloitus
Toteutustapa
Lähiopetus
Opiskelukieli
ruotsi
Aloitus
Toteutustapa
Lähiopetus
Kaipaatko lisätietoja? Kysy lisää 👍

Plåtslagare-svetsare - Grundexamen i maskin- och produktionsteknik (för unga)

För dig som är intresserad av att bygga maskiner och konstruktioner i metaller och plaster 

Gillar du stora maskiner och vill jobba med dem eller till och med bygga dem? Tycker du det låter spännande att bygga saker i metall och plast? Vill du lära dig 3D-printning? Då kan plåtslagare-svetsare vara ditt drömyrke! 
 

Under utbildningen lär du dig svarva och fräsa samt plåtarbeten och svetsning. Du lär dig olika sätt att tillverka produkter med 3D-printning. Du får lär dig om pneumatik, hydraulik och styrteknik.

Du får materialkännedom och lär dig konstruktion och funktion hos maskiner och anordningar. Du lär dig behärska handverktyg och maskiner som används i tillverkning och underhåll. Datateknik, CAD-program och NC-styrda maskiner får du också bekanta dig med. 

Du lär dig läsa ritningar genom att rita enkla maskindelar för hand och med olika CAD-program. Du lär dig mätteknik genom att mäta och olika tillverkningstekniker genom att tillverka och bygga verktyg, maskiner och konstruktioner. 
 

Undervisningen är praktiskt inriktad och sker mestadels som närstudier i metallsalen på Bangatan 75 i Karis. I undervisningshallen finns utrustning, verktyg och maskiner så du kan lära dig teorin på ett praktiskt sätt.  

I utbildningen ingår också perioder i arbetslivet (utbildning enligt utbildningsavtal, UA). Det betyder att du gör en del av dina studier med handledning ute i arbetslivet. Där har du en chans att bekanta dig med de maskiner och program som används på den specifika arbetsplatsen.  

I grundutbildningen ingår också gemensamma examensdelar såsom finska, engelska, modersmål, matematik, etc.   

Efter avslutade studier kan du arbeta med olika uppgifter inom teknologiindustrin. Du kan arbeta inom tillverkning, montering, service eller försäljning. Du kan arbeta som anställd i metallbranschens företag eller bli egen företagare som säljer tjänster eller tillverkar och säljer egna produkter. 

Efter genomförd metallutbildning får du yrket plåtslagare-svetsare och kan studera vidare till ingenjör i en yrkeshögskola om du så vill. 

När du jobbar i metallbranschen kan du vara med och bygga allt från små verktyg för robotar till stora maskiner och stålkonstruktioner, såsom grävmaskiner och broar. 

Maskin- och metallbranschen är det största industriområdet i Finland och utgör cirka en tredjedel av hela industrin. Utöver den traditionella metallindustrin ingår i branschen tillverkning av diverse metallprodukter, maskiner och apparater, fordon och el-tekniska produkter och instrument. Inom metallindustrin automatiseras olika processer allt mer. 

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Plåtslagare-svetsare - Grundexamen i maskin- och produktionsteknik (för unga), voit täyttää alta löytyvän yhteydenottolomakkeen. Kysymyksesi lähetetään suoraan oppilaitokselle.

Seuraavat toteutukset

Tulossa 1 toteutus

elokuu 2025

  • Lähiopetus
  • Karjaa
  • ruotsi

Kustannukset

Undervisningen är kostnadsfri för den studerande. Utgifter kan tillkomma dock för möjliga arbetskläder och arbetsredskap, studiematerial, övrigt material och eventuella kort. Gäller ej läropliktiga.

Ota yhteyttä

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Plåtslagare-svetsare - Grundexamen i maskin- och produktionsteknik (för unga)? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

reCAPTCHA logo Tämä sivusto on suojattu reCAPTCHA:lla, ja Googlen tietosuojakäytäntö ja käyttöehdot ovat voimassa.
Axxell
Ratakatu 75
10300 Karjaa

Axxellerera dina framtidsutsikter – vi har utbildningar både på svenska och på finska

Du kan bli kock, närvårdare, barnledare, husbyggare, merkonom, djurskötare, rörmontör... Möjligheterna är många! Utveckla din yrkeskunskap på ett flexibelt sätt vid Axxell! Axxell har ett mångsidigt utbud av yrkesutbildningar både för unga och vuxna. Utbildningarna som i första hand är...

Lue lisää oppilaitoksesta Axxell ja katso koulutustarjonta täältä

Sponsoroitu