Etsi koulutusta 👉
Ammatilliset perustutkinnot

Landsbygdsföretagare - Grundexamen inom lantbruksbranschen (för unga)

Axxell, paikassa Kemiö
Opiskelukieli
ruotsi
Aloitus
Toteutustapa
Lähiopetus
Opiskelukieli
ruotsi
Aloitus
Toteutustapa
Lähiopetus
Kaipaatko lisätietoja? Kysy lisää 👍

Landsbygdsföretagare - Grundexamen inom lantbruksbranschen (för unga)

Vill du vara den som sätter maten på allas bord? Studera till landsbygdsföretagare! 

Det är spännande tider för en lantbrukare. Tekniken öppnar hela tiden nya möjligheter. Priserna på produkterna som produceras varierar kraftigt. Klimatförändringen, som för världen är ett stort hot, kan på kort sikt till och med vara fördelaktig för den finländska jordbrukaren. Det gäller att göra rätt sak i rätt tid! Lantbrukaren producerar mat åt både mänskor och djur. Få yrkesområden är så omöjliga att ersätta som matproduktionen. Oberoende av modetrender måste vi äta - varje dag, hela livet. 

Det här lär du dig?   

Vi lär dig det du behöver veta om marken, maskinerna, odlingsmetoderna, växterna och djuren. Dessutom lär du dig hur du ska få ihop det ekonomiskt. Teknik och växtodling hör också till de ämnen du lär dig.  

Du lär dig jobba på ett jordbruk på ett ekonomiskt, företagsamt och miljömässigt hållbart sätt.  

Så här studerar du!  

Studierna består delvis av praktiska övningar både i maskinhallar och på skoljordbruket. Delvis består studierna av klassrumsundervisning.  

I studierna ingår mycket perioder ute i arbetslivet (utbildning enligt utbildningsavtal), som görs på till exempel ett vanligt lantbruksföretag. 

I grundutbildningen ingår också gemensamma examensdelar såsom finska, engelska, modersmål, matematik, etc.   

Vad kan jag göra efter studierna?   

Som utexaminerad landsbygdsföretagare kan du bli lantbrukare som producerar livsmedel. Dessutom får du också kompetens för att ja någon form av verksamhet utöver den traditionella uppgiften som producent. Det kan vara till exempel maskinentreprenad, vidareförädling eller produktion av olika tjänster som kräver företagarkunskaper.  

Du kan också fungera som anställd lantarbetare.  

Efter avklarad examen har du även möjlighet till att studera vidare på högskola eller universitet. Till exempel väljer en del att studera vidare till agrolog.  

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Landsbygdsföretagare - Grundexamen inom lantbruksbranschen (för unga), voit täyttää alta löytyvän yhteydenottolomakkeen. Kysymyksesi lähetetään suoraan oppilaitokselle.

Seuraavat toteutukset

Tulossa 1 toteutus

elokuu 2025

  • Lähiopetus
  • Kemiö
  • ruotsi

Kustannukset

Landsbygdsföretagare

Ota yhteyttä

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Landsbygdsföretagare - Grundexamen inom lantbruksbranschen (för unga)? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

reCAPTCHA logo Tämä sivusto on suojattu reCAPTCHA:lla, ja Googlen tietosuojakäytäntö ja käyttöehdot ovat voimassa.
Axxell
Ratakatu 75
10300 Karjaa

Axxellerera dina framtidsutsikter – vi har utbildningar både på svenska och på finska

Du kan bli kock, närvårdare, barnledare, husbyggare, merkonom, djurskötare, rörmontör... Möjligheterna är många! Utveckla din yrkeskunskap på ett flexibelt sätt vid Axxell! Axxell har ett mångsidigt utbud av yrkesutbildningar både för unga och vuxna. Utbildningarna som i första hand är...

Lue lisää oppilaitoksesta Axxell ja katso koulutustarjonta täältä

Sponsoroitu