Etsi koulutusta 👉
Ammatilliset perustutkinnot

Djurskötare - Grundexamen inom lantbruksbranschen (för unga)

Axxell, paikassa Kemiö
Opiskelukieli
ruotsi
Aloitus
Toteutustapa
Lähiopetus
Opiskelukieli
ruotsi
Aloitus
Toteutustapa
Lähiopetus
Kaipaatko lisätietoja? Kysy lisää 👍

Djurskötare - Grundexamen inom lantbruksbranschen (för unga)

Vill du jobba med djur och ta ansvar för dem?

Lockar ett arbete i djuraffär, kennel eller katthotell? Eller vill du bli semesteravbytare på en gård med djur? Djurutbildningen är för dig som har ett brinnande djurintresse.

NYHET - nu kan du också välja att fördjupa digg i skötsel av hundar! Två inriktningar: djurskötare eller djurskötare med inriktning hundar

Det här lär du dig!

I Brusaby utbildar vi djurskötare. Målet är att djurskötarna arbetar så att de hela tiden beaktar djurens välbefinnande. De ska ha en utvecklad känsla för djur, dvs. kunskaper att rätt kunna tolka djurens beteende och kunna bedöma deras hälsotillstånd.

Som djurskötare lär dig sköta allt från smådjur som möss till produktionsdjur som till exempel kor. Som djurskötare utvecklar du en känsla för djur och dess beteende samt hur man bedömer djurens hälsotillstånd. Då du studerar husdjur lär du dig framför allt att sköta om och ta ansvar för djur. Du jobbar med både stora och små djur, såsom hästar, produktionsdjur samt sällskapsdjur. Du studerar djurens krav på sin omgivning, deras beteende, frisk- och sjukvård m.m. I studierna ingår både teoriundervisning och praktiska övningar i djurhuset med skötsel, hantering osv. Teoriundervisningen består av bl.a. djurens anatomi och fysiologi, djursjukdomar, branschens lagstiftning och andra yrkesstudier.

Inom djurskötarutbildningen går det utöver den allmänna djurskötseln att fördjupa sig inom skötsel av specifikt hundar. Då lär man sig först grunderna i allmän djurskötsel var efter inriktning fokuserar på hundar och skötsel av dem.

I utbildningen ingår också teknik. Du lär dig bland annat att bygga burar och inhägnader. Du lär dig också att underhålla och använda maskiner och utrustning som behövs för djurskötsel. Dessutom lär du dig att producera inhemskt foder.

Så här studerar du!

Undervisningen är mycket praktisk och i Brusaby finns både djur och utrymmen för en mångsidig utbildning. Här finns cirka 50 djurarter (gnagare, reptiler, fiskar, fåglar, husdjur och produktionsdjur). Vi har också hundar av rasen labradorretriever som vi skolar till assistenthundar. I djurhuset finns också en hittedjur-mottagning för sällskapsdjur. I Brusaby finns också en ladugård, fårhus, trimrum och en träningsklass för hundar.

För att ge en verklighetstrogen bild av djurskötarens vardag sköts djuren dagligen av de som studerar till djurskötare. I studierna ingår dejourer med morgon-, kvälls- och veckoslutsskötsel under din studietid.

I studierna ingår också inlärningsperioder i arbetslivet (utbildning enligt utbildningsavtal, UA). Då får du lära dig yrket på en arbetsplats i branschen.

I grundutbildningen ingår också gemensamma examensdelar såsom finska, engelska, modersmål, matematik, etc.

Vad kan jag göra efter studierna?  

Efter studierna kan du till exempel jobba som djurskötare på en lantgård, som avbytare, i en djurpark eller i en djuraffär.  

Du kan också fortsätta studera. I Brusaby finns till exempel möjligheten att ta yrkesexamen Djurskötare på klinik. Då lär du dig det du behöver för att jobba tillsammans med en veterinär.  

Efter avklarad examen har du även möjlighet till att studera vidare på högskola eller universitet. 

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Djurskötare - Grundexamen inom lantbruksbranschen (för unga), voit täyttää alta löytyvän yhteydenottolomakkeen. Kysymyksesi lähetetään suoraan oppilaitokselle.

Seuraavat toteutukset

Tulossa 1 toteutus

elokuu 2025

  • Lähiopetus
  • Kemiö
  • ruotsi

Kustannukset

Undervisningen är kostnadsfri för den studerande. Utgifter kan tillkomma dock för möjliga arbetskläder och arbetsredskap, studiematerial, övrigt material och eventuella kort. Gäller ej läropliktiga.

Ota yhteyttä

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Djurskötare - Grundexamen inom lantbruksbranschen (för unga)? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

reCAPTCHA logo Tämä sivusto on suojattu reCAPTCHA:lla, ja Googlen tietosuojakäytäntö ja käyttöehdot ovat voimassa.
Axxell
Ratakatu 75
10300 Karjaa

Axxellerera dina framtidsutsikter – vi har utbildningar både på svenska och på finska

Du kan bli kock, närvårdare, barnledare, husbyggare, merkonom, djurskötare, rörmontör... Möjligheterna är många! Utveckla din yrkeskunskap på ett flexibelt sätt vid Axxell! Axxell har ett mångsidigt utbud av yrkesutbildningar både för unga och vuxna. Utbildningarna som i första hand är...

Lue lisää oppilaitoksesta Axxell ja katso koulutustarjonta täältä

Sponsoroitu